De beste tips

Piercing ontstoken

#1. Ontstoken huid met babyzeep wassen en niet aanraken

Blijf je last houden van een oorpiercing of oorbel die steeds weer ontsteekt? Niet aanraken, tenzij je onder de douche staat of net je handen hebt gewassen. Er zitten altijd bacteriën aan je handen en daardoor ontsteekt het direct.

Mocht het een beetje gaan ontsteken, elke dag wassen met babyzeep, is zo weer oke! Helpt ook goed tegen een bultje dat achter de piercing kan ontstaan.

Piercing ontstoken

#2. Niet je piercing eruit halen

Is je piercing ontstoken...? Nooit eruit halen! Stel dat het gaatje dicht groeit, dan gaat de ontsteking erin zitten, is de ontsteking nog pijnlijker en gaat er waarschijnlijk niet meer uit!!

BTW, als je een ontsteking hebt is het ook moeilijk evt. je piercing er weer in te doen. 

Piercing ontstoken

#3. Watje met kamillethee op geïrriteerde piercing

Piercing; als je piercing geirriteerd is, doe er dan een watje met een beetje slappe kamillethee op, beter als alcohol.

Bekijk 6 andere tips

De nieuwste tips

Piercing ontstoken

Kokosolie & tea tree druppels

Laat een eetlepel biologische kokosolie smelten. Doe daar 3 druppels pure tea tree olie in. ( van het merk chi bijvoorbeeld). Wel ff laten afkoelen. En daarna kun je het rond om/ op de ontstoken piercing smeren. Zo vaak als nodig. Hielp bij mij erg goed nadat ik mijn tweede paar oorbellen had laten schieten.

Piercing ontstoken

Paracetamol

Is je piercing ontstoken? Maak een papje van paracetamol en water. Smeer dit er ‘s avonds op voor het slapen gaan.. herhaal dit een aantal keer en je piercing is zo geheeld.
Piercing ontstoken

Onstoken piercing

Ik heb al een langere tijd mijn helix piercing en het bleef maar irriteren wat voor mij heeft geholpen is elke dag even in een bakje met water en soda te zitten met de piercing ! Me bultje is eindelijk weg

Nog 6 andere tips

Piercing ontstoken

Tips behandeling ontstoken piercing

Als je piercing ontstoken is behandel het dan met een badje van zeezout en lauwwater.En gebruik sebamed zeep (blok)om onder de douche je piercing mee te wassen.Helpt perfect.
Piercing ontstoken

Ontstoken piercing verhelpen met ibuprofen

Is je piercing ontstoken en werken middeltjes als soda, zout en kamillethee niet? Neem Advil 200mg iboprufen 2x per 4 uur. Binnen 24 uur zijn de symptomen als koorts weg en de ontsteking ook ver. Hij kan echter terugkomen! Neem dan contact op met je huisarts.
Piercing ontstoken

Unicara zeep helpt geïrriteerde huid door piercing

Is je piercing en/of de huid eromheen geïrriteerd/ontstoken? Spoel dan onder de douche 2x per dag met Unicura handzeep. Let wel op dat je 1 van de verzorgende pakt zoals Harmony, Balance of Sensitive. Eva :)

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Piercing ontstoken

Ontstoken Piercing

Als je piercing ontstoken is een watje in zoutwater drenken en vervolgens erop leggen voor ongeveer 10 min. Het vuil wordt er dan als het ware uit getrokken.

Piercing ontstoken

Gedenatureerde alcohol op ontstoken piercing

Ontstoken piercing? Zelfs nadat hij al lang geleden gezet is? Ik gebruik gedenatureerde alcohol (70%). Pak een watje en doe er wat van de alcohol op en maar de plek van de ontsteking schoon. Elke dag, maar niet aan raken met de handen!
Piercing ontstoken

Piercing in zwitsal babycreme

Is je piercing ontstoken? haal hem er dan even uit en doe hem in de zwitsal babyzalf/creme. een paar dagen herhalen 3x per dag en de onsteking is weg.