De beste tips

Huidverzorging

#1. Koffie scrub

Wil je een heerlijke zachte verzorgde huid zonder dat het je ook maar een cent kost? neem dan een koffieschepje gemalen koffie en meng dat in een kopje met melk. Even goed roeren en je huid ermee scrubben je voelt gelijk verbetering. Voor een nog zachtere huid neem je na de scrub het volgende masker: pureer een halve banaan 2 eetlepels honing en anderhalve eetlepel yoghurt. Goed mixen en breng het op je gezicht, hals en decollete aan. 10 min. in laten trekken. en met lauw water afspoelen. 1x per week herhalen en je huid blijft geweldig zacht.
Huidverzorging

#2. Huid stomen

Je huid 2x per week stomen! Kokend water in een emmer en je hoofd erboven met een handdoek erboven op zodat de stoom niet kan ontsnappen.
Huidverzorging

#3. Ei voor een zachte huid

Voor een mooi zacht huidje; Doe alleen het gele gedeelte van het ei in een kommetje, kluts het door elkaar heen met een vork of lepel en smeer het uit over een gereinigd gezicht, laat dit ongeveer 10 min zitten als het goed is wordt het eigeel hard alsof het een zachtgekookt ei is. Daarna goed afwassen met een washandje met warm/lauw water. Oja check voordat je de deur uitgaat nog wel even of je niets hebt laten zitten ;)
Bekijk 11 andere tips

De nieuwste tips

Huidverzorging

Gladde huid krijgen

Als je een gladde huid wilt krijgen moet je niet te heet douchen en moet je op zijden kussens slapen. Ook helpt het om je haar vast te doen tijdens het slapen.
Huidverzorging

Honing-yoghurt masker

Maak een honing-yoghurtmasker. Doe 1 theelepel honing en 1 eetlepel yoghurt en roer het door elkaar. Smeer het op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Haal het er dan af met een warm washandje. Nu heb je een heerlijk zacht huidje. P.s als je een droge huid hebt kun je er een extra theelepeltje honing erbij doen en heb je juist een wat vettere huid doe er dan een paar druppels limoensap doorheen.
Huidverzorging

Drink gemberthee bij onzuivere huid

Drink kruiden-thee met gemberwortel. Het zuivert je huid en de kruiden doen iets met je luchtwegen waardoor je minder van benauwdheid last van heb.

Nog 11 andere tips

Huidverzorging

Ijsklontje

Wil je een lekkere zachte huid? Ga dan, als je net gedoucht hebt, met een ijsklontje over je lichaam. Dit verzorgt de huid en zorgt ervoor dat ze er stralend en gezond uitziet.
Huidverzorging

Scrub van keukenzout en honing

Scrubben tegen ruwe huid; een scrub van gewoon keukenzout met een beetje honing maken, goed inwrijven (niet teveel water nemen anders spoelt het weg), even laten zitten, afspoelen en je hebt een superzachte huid.
Huidverzorging

Koffiemengsel voor zachte huid

Voor een fluweel zacht huidje, koffie-dik gemengd, (maar niet te veel) met een douche-ceme met ronde bewegingen op de huid aanbrengen bij de enkels-voeten beginnen enzo naar boven toe werken (hoe steviger u druk geeft hoe mooier het resultaat) natuurlijk doet u dit onder de douche tijdens het insmeren de stralen iets vermijden daarna afspoelen. de koffie-dik laat geen sporen achter niet in de douche en niet op uw huid! DOEN!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Huidverzorging

Mengesel tegen een vette huid

Tegen een vette huid kunt u wat rum, citroensap en een geklutst ei mengen en dit met een kwastje op de huid aanbrengen en een poosje in laten trekken.
Huidverzorging

Uiercreme

Dagelijks je huid insmeren met uiercreme. Ook op vakantie uiercreme meenemen. Je houdt er een hele zachte huid aan over. Want wat goed is voor de uiers van koeien, is ook goed voor de huid van mensen.
Huidverzorging

Olijfolie voor zijdezachte huid

Voor een zijdezachte huid beetje olijfolie, bakboter en zout. Dit lekker mengen en je mee insmeren/masseren. Daarna lekker douchen en je bent zijdezacht!
Huidverzorging

Melk en citroensap voor een frisse huid

Voor en frisse huid, maak een mengsel van melk en een paar druppeltjes citroen sap, even laten in trekken en dan afspoelen met water.
Huidverzorging

Zelfgemaakte peeling voor schone huid

Een heerlijk schone huid krijgt u van dit gemakkelijk te maken masker: 50 gr. fijngemaakte havervlokken mengen met een beker karnemelk of yogurt een paar uur in de koelkast laten staan. Daarna aanbrengen op gezicht en hals. Na een half uurtje verwijderen met lauw water. Dit gebruikte oma in plaats van een (dure) peeling.
Huidverzorging

Eau Précieuse reinigt de huid

Gebruik eau précieuse,verkrijgbaar bij de apotheek. Het is een middel dat de huid zuivert en diep reinigt.

Huidverzorging

Geen uierzalf gebruiken

De tip over het smeren van uierzalf vind ik erg gevaarlijk. In uierzalf zitten hormonen en die zijn NIET voor mensen bestemd, heb het spul zelf gebruikt en kon naar de dokter met een nare uitslag.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Huidverzorging

Gebruik vet tegen een vette huid

Het lijkt vreemd maar bij een vette huid moet je juist de huid goed invetten. Bijvoorbeeld een vingertop vaseline uitsmeren over een natte gezichtshuid (dan gaat het niet glimmen). Als je vet op de huid aanbrengt vermindert de neiging van de huid om zelf vet (talg) te produceren. De huid niet wassen met zeep maar met water of een zeepvrij middel.