De beste tips

Stinkende drinkfles

#1. Oplostablet voor schoon ruikende drinkfles

Last van een vies geurtje in je drinkfles? Laat de fles in een badje van water met een oplostabletje (kunstgebit) weken. De volgende dag is de fles volledig gezuiverd en zijn de vieze geurtjes weg!

Stinkende drinkfles

#2. Citroensap gebruiken

Ik gebruik echt elke dag mijn waterfles. Soms doe ik er ander drinken in. Het is dan heel erg vies als het gaat stinken. Ik wil dan dat het niet meer stinkt, want ik wil die smaak niet in mijn mond krijgen. Citroensap gebruik ik om het schoon te maken. Het is dan handig om dit lang te laten staan. Ik doe dit vaak een hele nacht, want dan weet ik zeker dat het werkt.
Stinkende drinkfles

#3. Azijn tegen een stinkende drinkfles

Een stinkende drinkfles kan erg vervelend zijn om last van te hebben. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je er helemaal geen zin meer in hebt om te drinken. Gelukkig is dit redelijk makkelijk op te lossen. Een stinkende drinkfles kun je namelijk oplossen met azijn. Door de drinkfles voor één vijfde vol te doen met azijn en de rest bij te vullen met water, is het mogelijk om de stank er uit te krijgen. Het is de bedoeling om even te schudden en de fles 10 min te laten staan. Als de fles nu naar azijn stinkt, is het verstandig om deze te vullen met warm water en nog even te laten staan. Hierna kun je de fles omspoelen met koud water en stinkt deze niet meer.