De beste tips

Stinkende was

#1. Biotex laat was lekker ruiken

Mijn schone was kwam stinkend uit de wasmachine. Na veel gezoek, voeg ik nu een schepje Biotex groen bij de was en weg stank. Stinkende was kan komen door te vaak wassen op lage temperaturen en lage waterstand. In de meeste machines kun je het waterniveau aanpassen. Gelijk maar een scheutje azijn bij elke was en de wasmachine blijft schoon en fris.
Stinkende was

#2. Etherische olie tegen stinkende was

Pak een schoon washandjeen maak het nat. Doe daar een paar druppels etherische olie b.v. Lavendel op. Doe dit samen met de was in de wasdroger en als de was droog is ruikt het weer heerlijk.

Stinkende was

#3. Doseerdop met azijn bij de was

Doe een doseerdop (bv was de fles wasmiddel) azijn in de wastrommel. Zet hem op een gewoon programma (dus niet kort) en je was is heerlijk fris. Niet te lang wachten met uit de trommel halen als het programma klaar is.
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Stinkende was

Stinkende was? Door vieze vaatdoeken!

Vaatdoeken zitten snel vol met vieze, stinkende bacteriën. Voordat je ze met de andere vuile was mee wast, eerst uitspoelen en twee minuten op de heetste stand in de magnetron doen.

Als er een vieze lucht uit de magnetron komt weet je genoeg; dit is de oorzaak van een stinkende was.. Eerst je vaatdoeken met heet water en sop spoelen, dan pas in de wasmachine👍

Stinkende was

Haal de oorzaak van de stank weg

De stank komt doordat er schimmel (ziet er grijs uit) in de machine en in het wasmiddel-bakje zit.  Haal het bakje eruit en leg het in een teiltje met chloor en water, eventueel borstelen tot het wit is. Ga rond met een doekje met schoonmaakmiddel achter de rubberen rand van de vulopening (die klap je een beetje naar voren). Daarna iets wassen op 60 graden, dat is voldoende om de trommel ( binnenkant) schimmelvrij te maken. 

Stinkende was

Schepje oxi-action vlekkenreiniger toevoegen

Tijd lang stinkende zwarte was gehad, azijn, soda, wasmachine reiniger, hg sportkleding e.d. geprobeerd. Poederwasmiddel is voor zwarte was op zich wel een goede oplossing. Dat kan al een hoop schelen. 

Tijdje huishoudelijke zorg gedaan en een cliënt had hetzelfde probleem, ik heb er toen een schepje oxi-action in het doseerbakje gedaan en weg was de geur. Ik heb dat een paar keer gedaan bij de zwarte was en daarna hoeft het een tijd niet meer. 

Nu merkte ik bij mijn eigen was dat het weer zurig ging ruiken en 1  schepje oxi-action erbij en vieze luchtjes zijn weer weg. 

1 schepje = 1 doseerschepje

Temperatuur kan op 30 of 40 graden

Merk bij cliënt was Vanish Oxi-action, ik gebruik de Kruidvat versie. 

Bonustip :P.  Voor reinigen  lege wasmachine, vaatwastablet erin en op 90 graden laten draaien. Kwam bij mij de eerste keer heel veel vuil los. 

Succes.

Nog 1 andere tip

Stinkende was

Stinkende was, hoe kom je ervan af?

Stinkende was is nooit zo fijn. Ik was dus na aan het denken hoe ik daar precies af kan gaan komen. Nu heb ik een hele goede tip gelezen. Als je bij de was wat azijn doet, zal de was een heel stuk minder gaan stinken. Je kan het dan voorkomen en je hoeft niet opnieuw te gaan wassen. Opnieuw wassen kost erg veel geld en daarom was ik hier naar opzoek. Een erg goed werkende tip.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen