De beste tips

Tattoo insmeren

#1. Smeer tatoeage in met Sperti tegen verkleuring

Om te voorkomen dat je tatoeage gaat verkleuren: smeer na het zetten een week lang met sperti! De sperti zorgt ervoor dat de porieen sluiten waardoor de inkt "binnen" blijft en je tatoeage langer mooi blijft! Bovendien voorkom je korstjes en blijft het mooi soepel.
Tattoo insmeren

#2. Smeer tatoeage niet in met Sperti of uierzalf

Wat je nooit moet doen is spertie erop smeren. Dat is harstikke slecht voor een tattoo en word hij niet mooier van. De tip om hem in te smeren met uierzalf is ook niet goed. In uierzalf zit namelijk petroleum die de kleur van de tattoo juist kan vervagen. Je kan de tattoo als hij genezen is veel beter insmeren met nivea bodylotion of een bodylotion die niet sterk geparfumeerd is. En anders gewoon lekker de zalf uit de tattoostudio gebruiken.
Tattoo insmeren

#3. Bepanthen smeren bij tatoeage

Na mijn laatst gezette tatoeage heb ik 3 weken lang met Bepanthen gesmeerd. Ik heb helemaal geen last gehad van korstjes en het is prachtig genezen. De handen en de tatoeage even ontsmetten en een beetje bepanthen erop. Mij werd aangeraden dit een week te doen, maar het kan geen kwaad het iets langer te doen.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Tattoo insmeren

Gebruik geen ruw washandje bij tatoeage

Géén ruw washandje! Ik gebruik zelf een oude katoenen zakdoek om droog te deppen na wassen met unicura en lauw water. En smeren, smeren, smeren...met bepanthen.
Tattoo insmeren

Tatoeage insmeren met Bepanthen

Het allerbeste om te gebruiken nadat je tattoo is gezet is Bepanthen zalf.( te vinden bij baby artikelen,drogist) Eerst je tattoo met anti bacteriele zeep wassen, dan droogdeppen en dan bepanthen erop smeren.
Tattoo insmeren

Blijf smeren totdat tatoeage helemaal verveld is

Na het tatoeren de zalf van de tatoeeerder er met een uur flink afwassen, liefst met een ruw washandje en unicura wasgel, zo verwijder je de bacterien en zalf, dan droogdeppen en insmeren met bepanthen. Wat eerder vermeld is door er nix op te smeren omdat het een schaafwond is, is de grootste onzin, altijd smeren met bepanthen, hierdoor heelt de tattoo het mooist en het snelst, blijven smeren tot de tattoo helemaal verveld is en compleet geheeld, zo houd je er het langst plezier van.

Nog 2 andere tips

Tattoo insmeren

Smeer tatoeage in met uierzalf

Om te voorkomen dat je tatoeage verkleurd of uitdroogd, na het zetten ervan een week lang insmeren met uierzalf. dit is gewoon te koop bij de DA.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Tattoo insmeren

Sinaasappel helpt bij opgezette tatoeage

Is je tatoeage opgezet?? dit kan door het weer komen, als het benauwd is zet de inkt namelijk uit en gaat je tattoo bol staan. Om dit te voorkomen kun je een sinaasappel schillen en daar een stukje schil van nemen, leg dit op je tatoeage en zet het vast met een pleister. Iedere dag verschonen maar na een week komt het nooit meer terug.