Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

1/3e vloeibare groene zeep. 1/3e spiritus en 1/3e bij voorkeur regenwater. Alles in een plantenspuit, de gehele plant, met name de uitlopers insprayen. Dit of vroeg in de ochtend of laat in de avond doen. U wilt de behandelde plant water geven? Giet met een klein straatje water (ook bij voorkeur regenwater) op de bodem bij de plant. NIET op de plant zelf

3 5 1 2


Steek bij elke potplant een paar lucifers met de kop naar beneden in de grond. De zwavel in de grond houdt bladluizen op een afstand. Een teentje knoflook in de grond helpt ook.

5 0 0


Zet om uw rozenperkje Afrikaantjes en uw zult tijdens de hele zomer geen luis meer zien in de rozen.

5 0 0


Last van bladluis op je planten? Doe bij de betreffende plant wat knoflookteentjes in de aarde, ze verdwijnen als sneeuw voor de zon.

5 0 0


Van allerlei onkruid in een emmer met water zetten. Deze een week laten rotten. Daarna het aftreksel in een plantenspuit de planten bespuiten. Welke luis wil hier nog opzitten?

5 0 0


Spray de plant in met spiritus.

5 0 0


Tegen al het bladluis helpt een gewoon zeepsopje. Spoel of spray het over de planten. Is niet zo aggresief als spiritus, beter voor de plant.

5 0 1


Uw bananenschil in stukjes snijden en aan de stam leggen. Deze houd ook de bladluis op afstand.

5 0 0


Heeft u last van bladluis op uw planten: een aloud gebruik. Na zonsondergang met koud water de plant of struik enige tijd besproeien. Na ongeveer 2 keer is er geen bladluis meer te vinden.

5 0 0


Bladluis bestrijden met lieveheersbeestjes larven.

5 0 0


Koop pyrethrum zaad, de bloemen drogen, verpulveren, een poosje in water laten trekken, filteren en verdund spuiten.

5 0 0


Verzamel netels in een grote kom met water en suiker. Laat trekken en de hagen en struiken begieten bij droog weer.

5 0 0


Luizen op planten kun je milieuvriendelijk verwijderen door een mix van water en zeepsop te mengen in een plantenspuit. Nog milieuvriendelijker is water met knoflook mixen tevens zijn slakken ook niet dol op knoflook. let op niet te veel zeep/ knoflook en niet spuiten op de planten in de felle zon, anders zullen de bladeren verbranden. 1 maal daags herhalen tot de luizen weg zijn.

5 0 0