Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Oorwormen bestrijden

Hoe kun je oorwormen in de tuin bestrijden?

Een oorworm hoef je niet te bestrijden in de tuin. De oorworm helpt juist om bladluis aan te pakken! Lees alle oorworm tips van Oma Weet Raad.

Oorwormen op dahlia's

Indien je last hebt van oorwormen op de dahlia"s of andere bloeiende planten, kan je eenvoudige vallen maken: plaats bloempotten gevuld met stro of krantenpapier omgekeerd op een stok van 60 à 90 cm. Maak de potten dagelijks leeg boven een teil water en plaats ze opnieuw.

Fanny
Tip #1206


Smeer stengels dahlia's in met vaseline

Wanneer je last hebt van oorwormen op de dahlia"s kan je misschien eens een oud trucje proberen: smeer de stengels net onder de bloemen in met vaseline waardoor de oorwormen niet meer in de bloemen kunnen kruipen.

Fanny
Tip #1208


Oorwormen vangen

Inplaats van de oorbeesten te verdelgen, die op de geraniums zitten, is het beter ze te vangen, op de gekende manier, en ze op planten (rozen bevoorbeeld) te zetten welke last hebben van bladluizen. Oorbeesten lusten bladluizen rauw.

De Blaere, Georges
Tip #1287


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen