Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Spint bestrijden

Hoe kun je spint bestrijden?

Spint is een mijt die de bladeren van planten aantast. Hier vind je tips om de Spint weg te krijgen.

Spint bestrijden met roofmijten

Spint bestrijden kan gemakkelijk en natuurlijk met roofmijten zoals phytoseiulus roofmijten of soni-mite.

Tip #9302


Spint bestrijden

Spint bestrijden is soms echt heel erg hard nodig. Nu heb ik gelezen dat je dit het beste kan doen met mijten. Mijten kunnen al dit soort problemen verhelpen en je hoeft er zelf helemaal niet zoveel aan te doen. Je kan het dan beter direct aanpakken, voordat het problemen eventuele groter kan gaan worden. Daarom kun je het beste direct de mijten gaan kopen om ze aan het werk te zetten.

Spinttip
Tip #20538


Spint bestrijden met groene zeep

Spint kun je het beste gaan bestrijden met een heel klein beetje groene zeep. We hebben het dan echt maar over 2 procent groene zeep. Dit vermeng je dan met water. Het is dan altijd verstandig om het eerst even uit te proberen op iets om te kijken dat er niet teveel zeep in zit. Daarna ga je met de groene zeep en water de planten besproeien. Sprint bestrijden doe je dan heel makkelijk door alles mooi te besproeien. Daarna is het een kwestie van kijken en van wachten. Als je ziet dat alles opknapt, kun je er al vanuit gaan dat het goed zijn werk gedaan heeft. Dat is uiteindelijk je doel geweest, daarna zal je het nog eens kunnen proberen om echt alles weg te halen, maar je kunt het beter niet te vaak doen.

T. Janssen
Tip #21435


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen