De beste tips

Vermoeidheid autorijden

#1. Blijf alert achter het stuur met kauwgom

Iedereen weet dat een automobislist geregeld een pauze moet nemen en wat beweging om fris en monter te blijven. En kopje koffie, een red bull of een hazeslaapje doen ook wonderen. Daarnaast heb ik ontdekt dat er nog een middel bestaat dat de alertheid en het concentratievermogen doet verhogen: Kaugom kauwen. Hiermee verhoog je het zuurstofgehalte in je bloed en in je hersenen en ga je de vermoeidheid tegen.
Vermoeidheid autorijden

#2. Moe tijdens een autorit

Ik vind autorijden persoonlijk heel erg leuk. Helaas vind ik het soms ook zeer vermoeiend. Ik ging daarom op zoek hoe ik kan voorkomen dat ik er echt heel erg moe van word als ik wat langer rij. Het helpt dus om te gaan rekken en strekken als ik een lange rit moet maken. Om de zoveel tijd kan ik dan uitstappen en ga ik even wat bewegen. Dit gaat mijn vermoeidheid zeker tegen.
Vermoeidheid autorijden

#3. Auto koel houden tegen vermoeidheid tijdens het autorijden

Vermoeidheid tijdens het autorijden is erg gevaarlijk. Hierom is het belangrijk om dit te voorkomen. Het is mogelijk om dit te doen door de auto koel te houden. Dit komt omdat warmte je slaperig maakt. Ook roken is iets wat hiervoor niet goed werkt. Door de rook wordt de auto namelijk warm.

De nieuwste tips

Vermoeidheid autorijden

Ijzer vreten ;)

Eerder heb ik een tip gegeven om je ogen te laten controleren. Maar als een bril aanmeten niet nodig was dan kan een potje met magnesiumtabletten ook helpen met alert blijven.

Google er gerust naar. Het is algemeen bewezen dat het de stofwisseling verbeterd en vermoeidheid verminderd.

Magnesium kan je voor weinig bij de dichtstbijzijnde kruidenier verkrijgen. 


Vermoeidheid autorijden

Laat je ogen controleren!

Het is mij overkomen. Ik heb altijd scherp gezien. Maar als ik beelscherm-werk of een autorit moest maken dan werd ik altijd intens moe. Omdat het niet mijn conditie was en ik voldoende slaap krijg heb ik mijn ogen laten controleren. En wat bleek: Ik zag inderdaad scherp maar mijn ogen keken niet "recht" vooruit. Hierdoor hadden mijn hersenen 2x zoveel werk met het verwerken van informatie dan iemand waarvan de stand van de ogen wel goed stonden. Je moet bij de opticien wel aangeven dat je ook je ogen wil laten "calibreren". Je krijgt tijdens de meting dan 2 vierkante haakjes te zien dat een vierkant moet vormen. Als dat niet het geval is dan staan je ogen niet "recht".

Er is mij een prismabril aangemeten en sindsdien niet meer moe.

Hopelijk helpt deze tip.