Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bloedvlekken verwijder je het allerbeste met melk. Tijdens de bevalling van mijn vriendin had de kraamhulp behoorlijk wat bloed over ons tapijt gelekt. Door er melk overheen te gieten en vervolgens weg te wrijven met een droge doek verdween al het bloed. Zelfs de kraamhulp, die al meer dan 30 jaar ervaring had, was verbaasd over het resultaat.

Marco van Gijssel
13 6


Na jaren verschillende tips uitgeprobeerd te hebben, is de tip met de shampoo het aller aller beste! Mijn zoon heeft soms een bloedneus in bed, dan stond ik midden in de nacht met mijn handen in ijskoud water, dit hoeft niet meer. Een twee weken oude bloedvlek heb ik weggewerkt met shampoo: eerst nat maken met koud water, dan shampoo erop doen, in borstelen met een klein borsteltje, je ziet de vlek helemaal verdwijnen na 1 a 2 minuten poetsen, dan in de wasmachine wassen. Weg is vlek.

delinde2011
8 3


zelfs ingedroogde bloedvlekken ( en ook andere vlekken trouwens zoals vetvlekken) gaan er geweldig uit met een beetje glassex. Gewoon erop spuiten, even inknijpen en in de machine doen.

5 0


Bij bloed op een matras een papje van tafelzout en koud water er op doen, tijdje laten inweken en wegkuisen met vochtig propere doek.

Marci
3 0


Bloedvlekken kun je uitstekend verwijderen met ascorbinezuur, dat is vloeibare vitamine C. Veel drogisten verkopen het. Dit heb ik geleerd van de specialisten op gebied van wassen. Het resultaat is verbluffend.

2 0


De vlek insmeren met shampoo, even deppen en dan in de wasmachine, bij mij is het altijd gelukt.

Karin
2 0


Bloed kun je verwijderen uit kleding door het in de biotex groen te zetten.

Sanne
2 0


Bloedvlekken kun je verwijderen met zoutwater. Of gewoon wat zout op de vlek en dan met water afspoelen.

Simone
1 1


Bloedvlek uit matras: Veel zout en klein beetje water, papje maken. Het papje op de vlek op het matras doen, even laten intrekken. Daarna het zout met een handdoek verwijderen en een beetje wrijven. Daarna met galzeep erop en met een paar tellen is de vlek verdwenen.

1 0


Melk op de bloedvlek en deze verdwijnt.

Marjan
1 0


De vlek nat maken/deppen met KOUD water en er zout over strooien (niet te veel), voeg ook iets melk toe en wrijf met je vinger/droge doek het papje over de vlek, laat het intrekken en was het er na een minuutje of twee af met KOUD water en de vlek is weg. Koud water is belangrijk anders gaat het bloed stollen en wordt hij hard en is verwijderen lastiger.

Esmée Oude Luttikhuis
1 0


Als we bloedvlekken moeten weghalen is het begin en einde van iedere behandeling koud water. U zult zien dat met koud water haast alle vlekken verdwijnen. Zelfs oude bloedvlekken, geweest in water, lossen op. Hoewel heet water in het algemeen beter reinigt dan koud water, mag u voor het weghalen van bloedvlekken nooit heet of kokend water gebruiken. Het stollingsproces van het bloed zou daardoor bevorderd worden en de vlek wordt daardoor keihard. Wasbare kleding laat u weken in koud sodawater.

0 0


Bloedvlekken verwijder je heel eenvoudig door koud water met keukenzout.

0 0


Doe bij een bloedvlek wat "spuug" op de vlek en voorzichtig met een gaasje deppen, niet wrijven. Herhalen tot de vlek eruit is. Tip van mijn moeder die nu 88 jaar is!

0 0


Bloedvlekken: Wat lauwe ammonia doet wonderen, ook bij oudere vlekken.

0 0


Leg een schone doek onder de stof waar bloed op is gekomen. Neem een ijsklontje en wrijf er heel snel mee op en neer over de bloedvlek. Even volhouden en de vlek gaat helemaal weg.

Judith
0 0


Bloedvlekken op kleding gaan goed weg met spuug/speeksel! Even wat spuug in de mond verzamelen, spuug op de vlek, even in laten trekken, daarna wassen in de wasmachine zoals gebruikelijk.

Ellen Steenbergen
0 0


Om nieuwe en oude bloedvlekken in een handomdraai te verwijderen: Doe wat waterstofperoxide op de vlek en dep het op met een (badstof-)doek. Herhaal deze handeling totdat de vlek is verdwenen. Probeer bij twijfels op de reactie van het materiaal op de waterstofperoxide dit eerst uit op een onopvallende plek. Waterstofperoxide is gewoon verkrijgbaar bij de drogist.

Marleen Janssen
0 0


Verse bloedvlekken in kleding gewoon met koud water goed uitspoelen.

Lydia
0 0


Leg kleding met bloedvlekken in koud water en laat het een tijdje staan (bloed lost op in koud water) dan in de wasmachine wassen en vlekken zijn weg.

Claudia
0 0


De stof gewoon een tijdje in een emmer met koud water laten weken.

Anna
0 0


Als je bloed vlekken hebt op kleding maak je het nat met koud water doe je er zout op en schrobben, zo door blijven gaan en als het er nog zit in laten trekken met zout erop in koud water en dan volgende dag in de was.

Liz
0 0


Oude bloedvlekken zijn moeilijk te verwijderen eerst in koud water met zout weken, daarna in koud water met wat Vanish laten weken.

0 0


Waterstofperoxide 3% op de vlek doen en dan in de wasmachine. Dit spul kan je halen bij Kruidvat, het staat bij de schoonmaakmiddelen.

Eveline
0 0


Heeft u een bloedvlek op uw kleding? Pak een lange draad rijggaren (geen naaigaren) en maak deze nat met speeksel. Rol vervolgens met de draad over de vlek. Hierdoor verdwijnt de bloedvlek.

0 0


De tips van anderen om zout en water of shampoo te gebruiken kun je ook goed samen gebruiken! Eerst met koud water het nat maken vervolgens met een klein borsteltje de shampoo goed inwrijven (ong 2 minuten) vervolgens het zout op de vlekken doen en dat ook goed inwrijven.

Guusje
0 0