Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kauwgom verwijderen

Hoe krijg je kauwgom uit kleding?

Kauwgom verwijderen, werkt de vriezer het beste of kun je beter pindakaas gebruiken? Alle tips om kauwgom uit kleding te krijgen vind je op oma weet raad. 

Pindakaas verwijdert kauwgom

Insmeren met pindakaas. Pindakaas heeft een oplossende werking.

Menno Mulder
Tip #102


Met pindakaas in de wasmachine

Dat krijg je er zo uit met pindakaas. Men wrijft er een klein kloddertje pindakaas op, gooit het kledingstuk in de wasmachine. Kan met 40 graden gewassen helemaal schoon uit de was! Er blijven ook geen vetvlekken van de pindakaas achter. Heb het enige malen met succes toegepast.

Sandra Groot
Tip #105


Kauwgom verwijderen: Wasbenzine

Resten van kauwgom zijn gemakkelijk te verwijderen met wasbenzine en een stuk keukenrol. De keukenrol vochtig maken met de wasbenzine en voorzichtig poetsen; werkt perfect.

Louis
Tip #106


Kleding met pindakaas in de vriezer

Heeft u kauwgom in uw kleding? Een beetje pindakaas erop smeren en dan een nacht in de diepvries. De kauwgom haal je er zo af.

Petrie
Tip #1520


Schoonmaakazijn

Al heb je kauwgom aan je broek neem je gewoon schoonmaakazijn op een doekje, en dan boen je het er zo af, dan hoef je niet de hele dag te wachten tot je broek uit de vriezer kan heel handig.

Jamie
Tip #4648


Kauwgom uit haar met pindakaas

Kauwgom is uit het haar te verwijderen met pindakaas, omdat daar veel olie inzit. Omdat dat niet zo fris is, gebruik ik liever (baby-)olie! Even laten intrekken en je haalt de kauwgom er zo uit!

Miek
Tip #1709


T-shirt met kauwgom in de vriezer

Als je kauwgom in je t-shirt hebt stop het t shirt dan een dag in de diepvries en dan kun je het er zo afkrabben.

Niels
Tip #5217


Boter voor op brood tegen kauwgom

In de vriezer leggen hielp niet genoeg. Terpentine ook niet, maar met flink boter (voor op brood) ging het er uit.

Tip #6187


Ingetrokken kauwgomvlek schoon krijgen

Voor een ingetrokken kauwgomvlek kun je het beste terpentine gebruiken. Neem een wattenstaafje, wrijf over de vlek en het zal oplossen. Tot slot was je het kledingstuk en weg is vlek.

Soos
Tip #3308


Olijfolie

Onze dochter had kauwgom in haar haar, en heeft een hekel aan pindakaas! Olijfolie werkt ook als een trein! Even inwerken en zo uitkammen

Marjon
Tip #3426


Kauwgom op velourse broek

Kauwgom op velourse broek. De tip die hielp was terpentine. Hij is nu weer helemaal geweldig mooi en in een mum van tijd. Voor velours werkt de tip van de vriezer en de pindakaas niet.

Annette
Tip #3572


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Kauwgom afborstelen na dagje vriezer

Laat hetgene waar het opzit een dag in de vriezer liggen en u kunt de kauwgom er zo afborstelen.

Elyse
Tip #4141


Alcodor combinatie

Kauwgom kan je ook weg halen met alcodor dat is een combinatie van alchol en zeep dat gebruiken ze in ziekenhuizen. Op een doek en dan over je bank en de kauwgom laat los is zo gepiept.

Jolanda
Tip #4237


Kauwgom uit kleding: Wasbenzine

Geweldige tip om kleding met kauwgomvlekken met wasbenzine in te smeren. Had een heel dekbed vol kauwgom zitten en het was er binnen no time uit. Dit werkt ook goed om kauwgom uit kleding te verwijderen.

Ria
Tip #4271


In de vriezer

Leg het kledingstuk een paar uur in de vriezer. Daarna krab je de kauwgom er zo af.

Lies
Tip #4298


Kauwgom op tafel? Plamuurmes!

Ik werk op een school en moest laatst vóór de grote vakantie de onderkanten van de leerling-tafels van kauwgom ontdoen. Veel geprobeerd (oa koudspray). Ging allemaal zeeeer moeizaam, het is heel taaie troep. Tot ik het volgende probeerde en het vloooooog eraf!! Moet er wel bij vermelden dat ik een gladde ondergrond had. Kauwgom nat maken met wat sop (sprayflacon). Dan met plamuurmes met wegsteken.

Jos witteman
Tip #4522


WD40 verwijdert kauwgom

Laatst lag een verse bonk natte kleverige kauwgom om mijn autodak. Met een beetje WD-40 (smeermiddel) uit de spuitfles en een keukenpapiertje geheel weg binnen 5 seconden!

Rik
Tip #3214


Pindakaas verwijdert kauwgom

Als je kauwgom op je kleding krijgt, moet je er pindakaas op smeren en daarna meteen in de wasmachine stoppen.

Sab
Tip #4496


Pindakaas op smeren

Ik lees heel veel over kauwgom op kleding. Ik had vroeger lang haar en door een geintje van een vriendinnetje deed ze kauwgom in mijn lange haren. Nu heeft mijn moeder er toen pindakaas in gesmeert (geen pretje) maar werkte wel. Dus ik wil zeggen het werkt op kleding maar ook als het per ongeluk kauwgom in je haar zit smeer er pindakaas in en daarna lekker je haar wassen en het is weg en schoon.

P. Langras
Tip #5100


Kauwgom verwijdert kauwgom

Als ergens kauwgom in zit maakt niet uit waarin, pak dan een nieuwe kauwgom ga daar even een tijd op kauwen en dan kan je het met die kauwgom de andere kauwgom weghalen (duurt ongeveer 10 minuten).

Sascha
Tip #4493


Pindakaas of groene zeep

Kauwgom in je haar? Doe wat pindakaas of groene zeep zoals dreft op de pluk wrijf het erin en spoel het eruit/af.

Lana
Tip #4597


Kauwgom weghalen met terpetine

Heb net kauwgom met terpetine verwijderen. Drie keer vegen en weg. Scheelde een hoop invriezen en insmeren, kan mijn broek weer aan!

Sandy van Beuzekom
Tip #9443


Terpetine bij spijkerstof

Met terpentine krijg je de kauwgom gegarandeerd uit je spijkerbroek.

Maaike
Tip #5775


Kauwgom in je kleding

Heb je kauwgom in je kleding, smeer er dan flink wat pindakaas op. Vervolgens was je het kledingstuk op normale temperatuur en de kauwgum en pindakaasvlekken zijn verdwenen. Een andere veel voorkomende oplossing is om het kledingstuk een paar uurtjes in de diepvries te leggen. De kauwgum bevriest waardoor je het eenvoudig van het kledingstuk kunt halen.

Lotteee
Tip #6658


Tips bij kauwgom

Ik haal al jaren alle kauwgom van jassen, broeken, tassen door de vastplakkende kauwgom net onder behoorlijk warm water tot heet water te houden. Ligt eraan wat je handen verdragen en wat het materiaal mag hebben. Dan pak in een oude tandenborstel en verwijder de kauwgom met kambewegingen. De tandenborstel kan je daarna niet meer gebruiken om de tanden te poetsen. De kauwgom blijft aan de haartjes plakken.

Lea Keltjens
Tip #14688


Kauwgom bevriezen met aanstekergas

Als je kauwgom wilt verwijderen spuit er dan aanstekergas op, dan beviest het en kun je het zo weg krabben (werkt hetzelfde als stikstof).

Klaas-Jan
Tip #3265


Kauwgom verwijderen met ijs

Als je kauwgom in de kleding hebt, of in iets anders van stof, stop het in de vriezer of leg er ijsklontjes op. Laat de stof bevriezen de kauwgom breekt en je kunt het er zo afhalen.

Maja van de Peppel
Tip #2467


Boter verwijdert kauwgom

Ik heb na de raad op deze site pindakaas en boter geprobeerd op de uitgesmeerde vlek kauwgom op mijn spijkerbroek. Pindakaas ging aardig, maar boter was echt een geweldige tip. Even laten intrekken en je kan het er met de botte kant van een mes zo afschrappen.

Marije
Tip #3055


Kauwgom op hout

Kauwgom op houten oppervlakken. Doe er wat tandpasta op en wrijf er lichtjes met een doekje over. kauwgom is wegVul hier uw tip in!

Meir Jeannine
Tip #974


Kauwgom verwijderen met pindakaas

Als er in het haar een stukje kauwgum of hars is gekomen!!!! Geen paniek . Smeer het haar(bij de plek ) GOED in met pindakaas even laten intrekken en dan voorzichtig het eruit kammen. werkt altijd!

Karin
Tip #1806


Koelen voor het verwijderen

Uitgekauwde kauwgomstukjes vinden we aan de onderkant van tafels, bureaus en stoelen, in borden, asbakken en dergelijke. Als het zich daartoe zou beperken, zou het allemaal niet zo erg zijn, maar de jeugd springt met dit snoepgoed zo royaal om dat we de uitgekauwde resten in meubelbekleding aantreffen en ook getrapt in tapijten en vaste vloerbedekking. Gelukkig is het verwijderen van kauwgum makkelijker dan het lijkt, als we maar weten hoe. Kauwgom laat zich makkelijk breken en verwijderen uit allen soorten bekleding als het in bevroren toestand verkeert. Restvlekken kunnen met een beetje ether op een doekje worden weggehaald. We moeten dus de kauwgom koelen. Er zijn speciale spuitbussen in de handel, maar we kunnen hetzelfde effect ook met ijsblokjes bereiken.

Tip #103


Kleding een paar uurtjes in de vriezer

Leg het kledingstuk een paar uurtjes in de diepvries en u kunt het dan er zo weer afhalen, de kaugom bevriest, dus geen draden meer.

Jos
Tip #104


Kleding in de vriezer leggen

Leg uw kledingsstuk in de vriezer daarna kun je de kauwgom beter verwijderen.

Dendas Natascha
Tip #107


Terpetine voor kauwgom op kleding

Kauwgom uit kleren kun je verwijderen met een doekje met terpentine en het mooie is dat alle stoffen tegen terpentine kunnen gewoon op laten drogen en je ziet er niets meer van.

G. Mol
Tip #108


In de vriezer en azijn

Als een kauwgom niet helemaal van de kledij afkomt nadat u het kledingstuk in de vriezer heeft gestoken dan kunt u altijd de restjes wat wegwerken met azijn.

Angelina
Tip #109


Ether gebruiken

Gewoon ETHER gebruiken, gaat er perfect uit, en doet niets aan de kleuren of stof.

Kim Achten
Tip #110


Kauwgom uit je haar halen

Als je kauwgom uit je haar wilt verwijderen, doe je dit heel makkelijk door de kauwgom met pindakaas in te smeren, dit wordt daardoor zacht, en is er zo uit te kammen.

Ester Stalman
Tip #973


Kauwgom wordt hard in de vriezer

Bij kauwgom op kleding, doe ik dit in een plastik zak en leg het een nacht in de vriezer, de volgende dag is de kauwgom zo hard dat je het gemakkelijk kunt verwijderen met je nagels, bij te grote stukken heb ik het al gedaan door ijsblokjes op de kauwgom te leggen gaat minder vlug maar lukt ook.

De Waele Antoine
Tip #1195


Pindakaas verwijdert kauwgom

Ik had me toch een verschrikkelijke kauwgomvlek in mijn favoriete rokje. Ik had hem in de diepvries gelegd, maar hij was er al zover ingetrokken dat dit niet hielp. Ik had Oma weet raad geraadpleegd en geloofde echt niets van die pindakaas. Ik heb het eerst met boter geprobeerd, maar dat hielp ook niet. Daarna toch maar pindakaas, erger kon het toch niet. En weet je wat? Die hele kauwgomvlek is er gewoon helemaal uit.

Tip #3052


Kleding in de diepvries leggen

Als je kauwgum op je kleding hebt kun je die heel gemakkelijk verwijderen als je de kleding in de diepvries legt, waardoor de kauwgum bevriest en gemakkelijk te verwijderen is.

S. Pèrsons
Tip #1247


Stikkerverwijderaar

Als je uitgedroogde kaugom vlekken hebt, dan kan je deze met stikkerverwijderaar verwijderen.

Niels
Tip #1407


Pindakaas op de kauwgom

Een flinke lik pindakaas erop, ruime tijd laten "weken" (kleine dag) en je veegt het zo met een papiertje weg!

Vera
Tip #1573


Pindakaas en deppen

Kauwgom haal je makkelijk weg door er pindakaas op te smeren, daarna met een vochtig doekje deppen.

Peter
Tip #1706


Thinner poetsen

Een kauwgomvlek in je kleding (of schooltas, zoals ik zelf heb ondervonden) pak een doekje met een beetje thinner, en je poetst het er zo uit, ook thinner doet niks met de kleur van de stof. En nog iets, laat het kledingstuk na gebruik even in de buitenlucht hangen!

Erik
Tip #1708


Tien minuten in de melk

Leg het tien minuutjes in de melk en hou het dan onder de warme kraan.

Emmy
Tip #1727


Kauwgom verwijderen met ijsklontje

Als u kauwgomvlekken heeft, paar ijsklontjes in een plastic zakje doen, die er een tijd op laten liggen, dan wordt de kauwgom hard en pak je het er zo af.

Michiel Krul
Tip #2049


WD40 verwijdert kauwgom uit leer

Met een beetje WD40 is kaumgom binnen een paar seconden van de leren bank af.

Chloe
Tip #5265


Kauwgom verwijderen met boter

Verwijder kauwgom door de plek met boter in te smeren even laten inwerken zodat het kan oplossen daarna met een scherp voorwerp verwijderen.

Tip #2898


Ijsklontje op de kauwgom

Leg een ijsklontje op de kauwgomvlek en laat dit even zo liggen. De kauwgom wordt dan hard. Dan haal je het er zo af.

Rosa van Hassel
Tip #15215


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Let goed op als je kauwgom uit je kleding haalt dat je niet middeltjes gebruikt die blijvende schade kunnen aanrichten aan de kleding. Zorg dat je voorzichtig te werk gaat als je kauwgom wilt verwijderen.