Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Nagellak remover werkt ook perfect om de lijm van stickers te verwijderen. Doe een beetje op een sponsje en wrijf daarmee stevig over de sticker lijm.

Kleine Nala
2 3


Gaat ook goed met terpentine. Lijmresten ermee insmeren (met tissue of keukenpapier), even laten inwerken en de opgeloste resten er met een droge tissue afwrijven.

1 0


Zonder gebruik van enige middelen kun je toch een sticker verwijderen. Gebruik hiervoor je eigen adem. Pul een klein stukje van de sticker los en ga vervolgens tegen de sticker ademen. Je zult zien dat hij los komt. Heel voorzichtig trek je beetje bij beetje los, terwijl je blijft ademen.

1 1


Doe een beetje WD40(het welbekende smeermiddel) op een stuk keukenpapier en wrijf over de achtergebleven stickerresten. Hoeft niet in te trekken. Resten verdwijnen direct.

Kilian
1 0


Makkelijk te verwijderen met olie. Ik las al eerdere tips zoals te verwijderen met lampen-olie. Dit klopt, maar olijfolie en zonnebloemolie werken ook. Wel zo vriendelijker voor je huid.

Nanda
1 3


Met WD-40 kun je de lijmresten moeiteloos verwijderen. Even opsprayen, paar seconden in laten werken en met een keukenrol afpoetsen.

Moon
1 0


Op de geplastificeerde na is pindakaas zeer geschikt om stickers te verwijderen. De gehele sticker besmeren met een duim pindakaas, even laten intrekken en je trekt zelfs stickers die decennia zijn geteisterd door het weer in z'n geheel eraf.

Kaspar Papa
1 1


Verwijderen van sticker resten. Neem een stuk van ongeveer 8 cm(breed) papieren afplak tape, maak daar een rondje van, plakkant naar buiten, en dep die stevig op de sticker restant, steeds verplaatsen natuurlijk. Herhaal dat tot de resten zijn verdwenen.

0 0


Koop een flesje Petroleum-ether en doe wat op een doekje, even wrijven en klaar, geen plakresten meer.

0 0


Als je ergens stickers op hebt geplakt, b.v. ijskast computer e.d. je kunt ze verwijderen met lampenolie (vochtig te maken), even volhouden en de stickers verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je beschadigt hiermee niet de lak van de ijskast of het kunststof van de computerkast.

0 0


Als je ergens een sticker afhaald b.v van roestvrijstaal, plastic, koelkast of wat dan ook, doe dan wat blanke lampolie op een oud doekje en je haalt het er zo helemaal van af zonder dat het een vlek nalaat. (zoals soms bij wasbenzine).

0 0


Voor het verwijderen van prijsetiketten een beetje pledge er op spuiten en het vliegt er af.

Anita
0 0


Door wat bladglans op de sticker te spuiten poets je het er zomaar af.

Renske
0 0


Lijm van stickers kun je goed verwijderen met een sinasappelschil druk een sinasappelschil uit op de lijm even laten zitten en je wrijft de lijm er zo vanaf.

Hans
0 0


Leg het voorwerp waar de sticker op zit een tijdje in de wasbak met een scheut azijn en een flinke schep zout.

M.J.
0 1


Lampenolie op doek, sticker goed inwrijven, laten intrekken en sticker en lijm verdwijnen zonder schade aan te richten.

Johan
0 0


Lijmresten van stickers verwijder je erg makkelijk door nagellakremover te gebruiken. Even een watje of doekje met dit spul erover wrijven, en weg zijn alle vieze resten.

Vera
0 0


Nagelakverwijderaar is een goede oplossing maar tast ook vaak de verf aan in dat geval helpt lampenolie het best.

Natasja
0 0


Een doekje met spiritus over de lijmresten halen en de lijmresten van stickers zijn zo weg.

0 0


Als je stickers verwijdert, kunnen er lijmresten achterblijven. Insmeren met pindakaas, even laten intrekken en je kunt de lijm zo verwijderen.

Ienie Pieters
0 0


Plaksel van ramen verwijderen, doe je heel makkelijk met keuken reiniger, erop spuiten even laten intrekken en dan met een glaskrabber plaksel resten verwijderen. Daarna als alles verwijderd is wel even ramen wassen en de ramen zijn weer helemaal schoon. En het werkt ECHT.

Tamara
0 0


Stickers verwijderen met pindakaas is een goeie tip, maar als je gewoon goed insmeert met olijfolie dan even laten intrekken, werkt misschien wel mooier en krast niet.

Dominique Dahmen
0 0