Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wijnvlekken verwijderen

Oeps wijn gemorst, hoe haal je snel en goed de wijn vlekken eruit?

Oma Weet Raad met het verwijderen van verschillende wijnvlekken.

Zout pakt wijnvlekken aan

Wanneer je wijn gemorst hebt in je vloerbedekking en deze is nog niet gedroogd, onmiddelijk een flink aantal theelepels (keuken)zout er opgooien. Het trekt er gemakkelijk in en scheelt je heel veel gedoe.

Bert
Tip #1639
0 2
Zout en zuurstofwater

Als je wijn morst, doe er zout op en dan onmiddelijk zuurstofwater en wijnvlek is weg, ik heb het geprobeerd en lukte prima. (zuurstof water kan je kopen bij de apotheker)

Jeanneke
Tip #2083
0 1
Wijn op tapijt? Bier met zout

Wijn laten vallen op je witte tapijt? Niet getreurd, gooi er bier overheen met zout. Laten intrekken en dan met een natte doek schoon maken. Het stinkt nog wel maar even, deo er overheen later en de geur is wel weg.

Anne
Tip #2883
0 0
Wijnvlek? Strooi zout

Strooi wat zout op de vlek.

Tip #3483
0 0
Wring katoenen handoek uit

Een wijnvlek kun je verwijderen door een katoenen badstof handdoek onder de kraan te houden en uit te wringen. Als de handdoek gelijk de wijn aan de bovenzijde laat zien, neem je de handdoek op. Spoel deze uit onder de kraan en wring deze uit. Herhaal dit indien nodig. Als de handdoek niet gelijk de rode wijn laat zien laat je de handdoek liggen tot dat deze droog is. Niet er onder kijken tijdens het drogen van de handdoek want dan werkt het niet.

Hans Kalse
Tip #8837
0 0