De beste tips

Vuurwerk veilig afsteken

#1. Tips om veilig vuurwerk af te steken

Pijlen dien je altijd vanuit een fles - half gevuld met water of zand - en vanaf een stabiele ondergrond afgestoken te worden. Voor grote vuurpijlen, sla dan allereerst een pvc-buis in de grond en plaats daar de vuurpijlen in alvorens je ze afsteekt. Vuurwerkpotten dienen geklemd te worden tussen twee stenen of een vuurwerkklem alvorens ze aan te steken. Let op de windrichting, zodat de kans klein wordt dat je vuurwerk in de onjuiste richting koerst.
Vuurwerk veilig afsteken

#2. Veilig vuurwerk afsteken

Om de jaarwisseling zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen, zie onderstaande tips.
· bewaar vuurwerk op een veilige, droge plek
· draag geen kleding van kunststof; het brandt snel en smelt vast op je huid stop vuurwerk nooit in je zakken
· steek vuurwerk af op een rustige open plek en zorg dat niemand wordt geraakt
· lees voor het afsteken de gebruiksaanwijzing
· gebruik een aansteeklont en een veiligheidsbril
· laat vochtig en oud vuurwerk liggen
· steek weigeraars niet opnieuw af

Vuurwerk veilig afsteken

#3. Vuurwerk afsteken op een veilige manier

Vuurwerk afsteken vind ik normaal niet spannend. Als er kinderen bij zijn, vind ik dit eigenlijk een ander verhaal. Dit komt door het feit dat de kinderen nog wel wat lomp kunnen zijn. Ik zorg altijd voor een vuurwerk bril en een aansteeklont. Zo voorkom ik dat de kinderen zich branden of iets in hun ogen krijgen. Ook zeg ik altijd dat ze weg moeten lopen wanneer je iets wilt gaan afsteken, dat vind ik wel zo veilig.

De nieuwste tips

Vuurwerk veilig afsteken

Siervuurwerk veilig afsteken

Met de jaarwisseling is het altijd erg leuk om vuurwerk af te steken. Vooral om middernacht wordt er veel siervuurwerk afgestoken. Echter gebeurt dit niet altijd even veilig. Het is wel mogelijk om dit veilig te doen. Dit kun je doen door er voor te zorgen dat het vuurwerk stabiel staat. Stabiliteit zorgt er namelijk voor dat het vuurwerk ook niet om kan vallen.