De beste tips

Bijensteek behandelen

#1. Eau de Colonge op steek bij

Bijensteek kan behoorlijk pijnlijk zijn maar de pijn verdwijnt als je het dempt met Eau de Colonge 4711 mijn kinderen hadden er altijd baat bij.
Bijensteek behandelen

#2. Suiker op een bijensteek doen

Doe direct suiker op een bijensteek. Het makkelijkst gaat dat met een suikerklontje, maar een theelepeltje suiker met een drupje water werkt ook prima. Eventueel herhalen na paar uur.

Bijensteek behandelen

#3. Natte doek met azijn

Zelf ben ik vrij allergisch voor alle beesten die (kunnen) steken (op muggen na). En een washandje of handdoek nat maken met azijn en op de plek leggen. Laat dit ong 15 tot 30 min liggen op de zere plek en alles is over en de zwelling een heel stuk minder.
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Bijensteek behandelen

Brede weegbree gebruiken

Brede weegbree goed keuzen en over de steek wrijven. De irritatie en jeuk verdwijnt direct.
Bijensteek behandelen

Warme vlam dicht bij de bult

Ben je net gestoken door een bij of wesp? Hou dan de vlam van een lucifer of aansteker dicht bij de plek waar je gestoken bent, zo dat het net even pijn doet (geen brandwonden creeeren hoor!). De hitte van de vlam zorgt dat het gif kapot gaat en je hebt geen last meer van de steek! Wees wel voorzichtig hoor! Niet in de buurt van haren doen!
Bijensteek behandelen

Halve ui over de steek

Bent u door een bij gestoken wrijf er dan met een halve ui over, de angel zit dan in de ui!

Nog 1 andere tip

Bijensteek behandelen

Oorsmeer tegen bijensteken

Ben 53 jaar en herinner me dat mijn groot-moeder steeds vanaf half mei tegen haar kleinkinderen zei: "vanaf nu moogt ge uw oren niet meer uitkuisen". Uit ervaring weet ik dat het wel mag. Maar het is een feit dat oorvet afdoend werkt tegen bijensteken, het is gratis en STEEDS BIJ DE HAND.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen