De beste tips

Maiskolf bereiden

#1. Maiskolf bereiden - maiskolf op de barbeque of grill

Maïskolven kun je op verschillende manieren bereiden, wat ons betreft is de maiskolf het lekkerste van de grill of de barbecue, dat komt natuurlijk ook samen met het feit dat als de barbecue gebruikt wordt het lekker weer is.

Maar hoe maak je een maiskolf nou lekker klaar? Dat is op zich niet heel moeilijk.

  1. Zorg dat je goede verse maiskolven hebt, die liefst niet voorgekookt zijn.
  2. Voor je de maiskolf op de barbecue of op de grill gooit is het goed om hem van te voren even te koken. In 10 minuten kook je een maiskolf voor, voor op de barbecue.
  3. Bestrijk na het koken de maiskolven met bijvoorbeeld wat boter of citroenboter. Nu zijn ze klaar voor de barbecue, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue ben je zo’n 5 – 15 minuten bezig.
  4. Zorg erg voor dat de maiskolf niet aanbrandt maar het is wel erg lekker als er een rokerige / grill smaak aan komt. Dat kan overigens ook door ze onder de grill te leggen in de oven.
  5. Als de mais beginnen te kleuren en goudbruin en gaar zijn haal je ze eraf.
  6. Eventueel serveren met wat boter en zout of natuurlijk wat je er zelf bij vindt passen.
Maiskolf bereiden

#2. BBQ: Test wel of geen folie

Ik had gelezen dat je op de BBQ maiskolf in aluminiumfolie kon doen en dat het daardoor lekkerder werkt. Als test heb ik toen één maiskolf met aluminiumfolie en eentje zondeer aluminiumfolie gedaan. Persoonlijk vond ik de maiskolf zonder aluminiumfolie lekkerder. Dan krijg je iets meer die grill smaak, en bals je hem in aluminiumfolie doet dan is het meer een over smaakje / minder speciaal.