De beste tips
Champignons bereiden
#1. Gevulde champignons insmeren met olie
Gevulde champignons zullen in de oven minder krimpen als u ze eerst met olie insmeert.
Champignons bereiden
#2. Champignons snijden met eiersnijder
Champignons in mooie gelijke plakjes snijden gaat uitstekend met de eiersnijder.
Champignons bereiden
#3. Champignons borstelen
Maak champignons nooit schoon onder de kraan. Ze zuigen het water op en dat komt de smaakt niet ten goede.
Borstel ze schoon met bijvoorbeeld een zachte tandenborstel of een speciale champignonborstel.
De nieuwste tips
Champignons bereiden
Champignons met kruidenboter
1)doe champignons in de pan.
2)doe er kruidenboter in.
3)smullen maar
Champignons bereiden
Was champignons goed af
Was de champignons goed af onder stromend water, veel van de (kunst)mest die gebruikt wordt is erg schadelijk en champignons zuigen zich NIET vol met water, dit is een hardnekkig sprookje (weeg ze maar eens voor je ze gaat wassen en erna)
Champignons bereiden
Champignonsnijder
Voor het snijden van champignons zijn er speciale champignon snijders te koop. Je kunt ze vinden bij een warenhuis. Dit werkt beter dan een eisnijder, en gaat sneller dan wanner je t met de hand doet.
Nog 4 andere tips
Champignons bereiden
Mooie plakjes maken
Champignons snij je in mooie plakjes met een eiersnijder.
Champignons bereiden
Champignons niet snijden met eiersnijder
Champignons NIET snijden met een eiersnijder. Heb het geprobeerd en alle draadjes waren geknapt.
Champignons bereiden
Slinkende champignons
Champignons slinken minder bij het bakken als je ze in vieren deelt in plaats van schijfjes, bij grotere natuurlijk in meerdere stukken. Op het eind van het bakken even afblussen met wat ketjap geeft een mooie kleur en lekkere smaak.
Champignons bereiden
Champignons langer bewaren
Wanneer u verse champignons in de koelkast wilt bewaren (in een zakje) blijven deze langer goed als u er een bosje peterselie bij doet.