De beste tips

Champignons bereiden

Gevulde champignons insmeren met olie

Gevulde champignons zullen in de oven minder krimpen als u ze eerst met olie insmeert.
Champignons bereiden

Champignons snijden met eiersnijder

Champignons in mooie gelijke plakjes snijden gaat uitstekend met de eiersnijder.
Champignons bereiden

Champignons borstelen

Maak champignons nooit schoon onder de kraan. Ze zuigen het water op en dat komt de smaakt niet ten goede. Borstel ze schoon met bijvoorbeeld een zachte tandenborstel of een speciale champignonborstel.
Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Champignons bereiden

Champignons met kruidenboter

1)doe champignons in de pan. 2)doe er kruidenboter in. 3)smullen maar
Champignons bereiden

Was champignons goed af

Was de champignons goed af onder stromend water, veel van de (kunst)mest die gebruikt wordt is erg schadelijk en champignons zuigen zich NIET vol met water, dit is een hardnekkig sprookje (weeg ze maar eens voor je ze gaat wassen en erna)
Champignons bereiden

Champignonsnijder

Voor het snijden van champignons zijn er speciale champignon snijders te koop. Je kunt ze vinden bij een warenhuis. Dit werkt beter dan een eisnijder, en gaat sneller dan wanner je t met de hand doet.

Nog 4 andere tips

Champignons bereiden

Mooie plakjes maken

Champignons snij je in mooie plakjes met een eiersnijder.
Champignons bereiden

Champignons niet snijden met eiersnijder

Champignons NIET snijden met een eiersnijder. Heb het geprobeerd en alle draadjes waren geknapt.
Champignons bereiden

Slinkende champignons

Champignons slinken minder bij het bakken als je ze in vieren deelt in plaats van schijfjes, bij grotere natuurlijk in meerdere stukken. Op het eind van het bakken even afblussen met wat ketjap geeft een mooie kleur en lekkere smaak.
Champignons bereiden

Champignons langer bewaren

Wanneer u verse champignons in de koelkast wilt bewaren (in een zakje) blijven deze langer goed als u er een bosje peterselie bij doet.