Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Stinkende was

Wat moet je doen als de was stinkt?

Soms komt een was niet fris uit de wasmachine. Vind hier tips om een stinkende was te voorkomen.

Etherische olie tegen stinkende was

Pak een schoon washandjeen maak het nat. Doe daar een paar druppels etherische olie b.v. Lavendel op. Doe dit samen met de was in de wasdroger en als de was droog is ruikt het weer heerlijk.

Tip #5977


Biotex laat was lekker ruiken

Mijn schone was kwam stinkend uit de wasmachine. Na veel gezoek, voeg ik nu een schepje Biotex groen bij de was en weg stank. Stinkende was kan komen door te vaak wassen op lage temperaturen en lage waterstand. In de meeste machines kun je het waterniveau aanpassen. Gelijk maar een scheutje azijn bij elke was en de wasmachine blijft schoon en fris.

Margreet Scheeringa Krops
Tip #8400


Doseerdop met azijn bij de was

Doe een doseerdop (bv was de fles wasmiddel) azijn in de wastrommel. Zet hem op een gewoon programma (dus niet kort) en je was is heerlijk fris. Niet te lang wachten met uit de trommel halen als het programma klaar is.

L.V.
Tip #11733


Stinkende was, hoe kom je ervan af?

Stinkende was is nooit zo fijn. Ik was dus na aan het denken hoe ik daar precies af kan gaan komen. Nu heb ik een hele goede tip gelezen. Als je bij de was wat azijn doet, zal de was een heel stuk minder gaan stinken. Je kan het dan voorkomen en je hoeft niet opnieuw te gaan wassen. Opnieuw wassen kost erg veel geld en daarom was ik hier naar opzoek. Een erg goed werkende tip.

Oma's tip
Tip #20804


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen