De beste tips

Scrubben

#1. Olijfolie met suiker als scrub

Geen scrub meer in huis ??? Meng een beetje olijfolie en suiker door elkaar heen en dan heb je je eigen scrub gemaakt. Natuurlijk kan je er zelf een geurtje bijvoegen.
Scrubben

#2. Zelf scrub maken

We hebben het allemaal wel eens: het is zondag-ochtend, je wilt net onder de douche stappen, maar dan realiseer je je dat je de vorige keer de scrub had weggegooid omdat die op was. Het is zondag en de winkels zijn gesloten. Je kunt gelukkig heel makkelijk een goede en verzorgende scrub maken! Dit heb je nodig: citroen, suiker, 2 eetlepels olijfolie, kom, vork, rasp, lepel Stap 1 Pak de citroen en rasp hem. Prik de vork daarna in de citroen en knijp hem uit boven de kom. Doe de citroenrasp er nog niet bij. Stap 2 Doe de 2 eetlepels olijfolie erbij. Roer met de lepel een beetje. Stap 3 Doe er nu suiker bij tot de scrub niet meer aan de lepel plakt als je roert. Als dat zo is doe je de citroenrasp erbij. Roer nog even goed. Stap 4 Doe de scrub in een potje of bakje. De scrub kun je ook maken met limoen of sinaasappel. De scrub is ongeveer twee maanden houdbaar.
Scrubben

#3. Scrubben met zout

Doe water, zeep en wat zout in een bak en roer dat. Doop een washandje in de bak en haal dat over uw huid. Na het aanbrengen gaat u met water over de met het middel bedekte lichaamsdelen. Droog het, en bewonder uw zijde zachte huid.
Bekijk 10 andere tips

De nieuwste tips

Scrubben

Maak zelf je scrub met zeezout

Verspil je geld niet aan dure scrubs, maar maak zelf je eigen scrub, dat beter en gezonder is voor de huid.
Meng zeezout (liefst fijne zeezout)
met vloeibare honing, olijfolie of kokosolie.
Masseer je huid ermee met draaiende bewegingen.
Doe dit 1 tot 2 x in de week NIET langer
En je huid is weer zacht.
Dit mag je ook gebruiken bij eelt op je hielen.

Scrubben

Scrubben met kokosolie en zeezout

Scrubben met kokosolie en zeezout voor je gezicht of hele lichaam. Een goedkope en natuurlijke manier. Doe dit 1 a 2 keer per week afhankelijk van je huidtype. Scrub niet te hard.... dit kan iritatie veroorzaken.
Scrubben

Scrubben met suiker

Doe wat suiker of zout in een bakje en meng daar wat olijfolie doorheen (zonnebloemolie kan ook) en scrub dit over je lichaam. Werkt super goed!

Nog 10 andere tips

Scrubben

Keukenzout gebruiken als scrub

Een goede scrub voor lichaam en gezicht is grof keukenzout te gebruiken op een natte huid bijv. onder de douche en dan flink met ronddraaiende bewegingen in masseren en afspoelen en dan je huid met bijv. dag/nachtcreme of masker invetten.
Scrubben

Scrubben met ruwe handdoek

In plaats van dure peelings te betalen in een schoonheidsinstituut kan je evengoed je afdrogen met een ruwe handdoek wanneer je uit de douche of het bad komt. Wel oppassen bij gevoelige huidtypes!
Scrubben

Zand om mee te scrubben

Wilt u een goedkope scrub! ga dan naar het strand en neem wat zand mee. Als u thuis bent kunt u onder het douchen uw hele huid mee scrubben. Wel daarna de douche schoonmaken!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Scrubben

Scrubben met koffiedik

Scrubben met koffiedik maakt je huid heerlijk zacht en het ruikt ook nog lekker!
Scrubben

Bodyscrub maken met zeezout en shower cream

Voor een goede bodyscrub... heel veel zeezout en wat shower cream met een geurtje dat u zelf lekker vind (kunt ook nog rekening houden met de werking van de shower cream, bv voor de droge huid). Zorg ervoor dat het mengsel niet te dun wordt, want dit scrubt niet lekker. Gebruik dit mengsel op een vochtige huid en spoel daarna af met water. Resultaat: heerlijk schone en gepeelde huid!!!
Scrubben

Zelf peeling maken

Neem 200 ml melk (half volle of volle is het best) doe er een flinke geut olijfolie of sesamolie in en warm zachtjes op. Laat er dan een flinke eetlepel honing in smelten. Voeg daarna rauwe havermout bij tot het een echte pap wordt. Smeer je hele lichaam ermee in ook je gezicht! Even laten trekken en afspoelen. Je huid is gescrubd, gereinigd, gevoed en zijdezacht.
Scrubben

Scrub met beleid

Schrubben van de huid moet je echt met beleid doen! NIET 6 MAAL PER WEEK HOOR dan krijg je couperose ...een maal in de week is prima,
Scrubben

Koffieprut als scrubmiddel

Koffieprut doet ook goed dienst als scrubmiddel. Wanneer je je daarna gewoon wast, ruik je niet de hele dag naar koffie. Werkt echt!!
Scrubben

Scrubben met zeezout

Scrubben met zeezout (en een creme) moet je heel voorzichtig mee zijn. als je een gevoelige huid hebt, kun je dat beter niet doen. in mijn geval brandde mijn huid ontzettend en zwelde erg op. heb bijna een jaar een flinke donkere vlek van gehad onder mn navel (deed voor de bikinilijn)en deel van mn arm. gelukkig bijna weg na veeeel verzorging. doe nu alleen met koffiedik, werkt inderdaad perfect!
Scrubben

Masker van honing en zout

Als je een gavere huid wilt moet je dit masker op doen: Honing met wat Zout(ongeveer iets minder dan de helft)en wat met melk verdunnen dan pak je het in je HANDEN en gaat ermee schrubben ongeveer 5 minuten dan afwassen met lauwwarm water je huid voelt dan echt soepel aan het beste is het elke week 1 keer ik doe het zelf ook 1 keer per week en mijn huidbeeld is er beter op geworden.