De beste tips

Eelt verwijderen

#1. Eelt verwijderen huismiddel

Bakje water en scheutje witte azijn (geen schoonmaken azijn!!!).

Eelt komt los en kan je er zo afhalen. Ideaal, ik hoef nu niet meer dure pedicure behandelingen.

Schijnt ook te helpen bij voetschimmel. Proberen waard!

Eelt verwijderen

#2. Eelt verwijderen met Aspirine en citroensap

Last van eelt op je voeten, smeer het een paar keer in met een papje van fijn gemalen aspirientjes met een scheutje citroensap en aanlengen met water tot het een papje word. Wel erna sokken aandoen. Op deze manier kan je eelt snel verwijderen!

Eelt verwijderen

#3. Vasline smeren op eelt

Smeer voordat je gaat slapen een dikke laag vaseline op je voeten. Trek sokken erover aan en de volgende dag heb je de zachtste voeten van de wereld.
Bekijk 10 andere tips

De nieuwste tips

Eelt verwijderen

Tip van de dermatoloog

Ik heb erg droge huid en draag tevens steunzolen. Hierdoor krijg ik fink eelt met kloven op mijn hakken.  Van de dokter een zalf gekregen die het eelt "weg eetz". Echter deze hielp niet heel goed. Tot de met de tip ureumcreme 10% kwam. Deze is in duitsland bij de aldi voor een paar euro te krijgen.  Heette eerst ombia med fussbalsam 10% urea en heet nu lacura med fussbalsam 10% urea. Smeer deze dik op je voeten trek hierover sokken aan. (Evt eerst plastic zakje) en na een aantal uur heb je heerlijk zachte voeten. Helpt ook bij eczeem handen

Eelt verwijderen

eelt wegkrijgen

jaren last van eelt op mn hielen
nu ook al op mn grote tenen😳
echt van alles geprobeerd en nu heb ik de oplossing!
Atrix handcreme
te koop bij de supermarkt voor een paar euro en het helpt echt!
paar x per dag dik insmeren
trekt snel in en superzachte voetjes

Eelt verwijderen

eeltvoeten

Ik heb al jaren last van eeltvoeten
nu ook bij mn grote tenen.. vanalles geprobeerd en sinds kort smeer ik een paar x per dag een dikke laag atrix intensive handcreme erop
en het gaat gewoon weg!
atrix kost een paar € bij de supermarkt
als ik dat eerder had geweten😂

Nog 10 andere tips

Eelt verwijderen

Voetenbad met water en zout bij eeltvoeten

Bij eeltvoeten: Voetenbad nemen met water en zout, zout laten oplossen daarna je voeten 30 minuten laten weken. Met een tandenborstel overig huid weghalen en met een handdoek je voeten drogen.
Eelt verwijderen

Eelt weken in bruistablet voor gebit

Ga met je voeten een half uurtje weken met een bruistablet voor gebitten, koop bij de Hema, een eeltmesje en het vliegt eraf. Daarna dik insmeren met een vette creme, sokken aan en de volgende dag zachte voeten.
Eelt verwijderen

Eelt wegschuren en insmeren met olijfolie

Ik heb een samengestelde remedie gemaakt van verschillende tips hier op oma weet raad. Het resultaat is verbluffend! Eerst schuurt men op een schoongemaakte kurkdroge huid de hiel met een grof schuurpapier. Vervolgens gladder maken met een fijne. Daarna een scheut olijfolie met zout in de palm van je hand en daarmee de hiel met enige druk nogmaals schuren. Vervolgens de hiel afspoelen met warm water en goed drogen.Het resultaat is een prachtige gladde en zachte hiel.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Eelt verwijderen

Eelt weken in soda

Een combinatie van tips heeft hij mij super geholpen. Ik week eerst m'n voeten in de soda. Daarna droog ik ze af en smeer ik m'n voeten in met een papje van 5 aspirines,, water en citroensap. Ik doe boterhamzakjes om m'n voeten en daarover sokken. Na een kwartier afspoelen. Daarna goed wrijven met fijn schuurpapier. Een week na behandelen met vaseline. Voor slapen insmeren. Na twee dagen heb je prachtige voeten.
Eelt verwijderen

Aspirine malen tegen eelt

De tip om aspirine fijn te malen is prima. Het werkt echter alleen met echte Aspirine (niet met paracetamol ed) omdat daar asilicylzuur in zit (weet je meteen wat je slikt!). Dat zuur los de hoornhuid op. Middeltjes die de dokter voorschrijft zijn daarop gebaseerd. Je kan ook Formule W gebruiken (daar zit hetzelfde in) maar zorg dan wel dat het wordt verdund!!
Eelt verwijderen

Tomaat zorgt voor zachte voeten

Heeft u last van eeltvoeten (vooral op de hielen)? Halveer een tomaat, leg ze in een bakje en ga er lekker voor zitten en leg iedere hiel in de halve tomaat. De zuur in de tomaat zorgt voor zachte voeten. Eventueel kunt u de voeten daarna met warm water afspoelen en met een hielensteen afschrobben. Herhaal dit 2 tot 3 keer per week voor blijvend resultaat.
Eelt verwijderen

Voet schrobben met afwasborstel

Elke keer als u uw voeten wast schrob ze dan met een afwasborstel. Nooit een mes of rasp gebruiken. Zo voorkom je beschadigingin aan je voeten. Achteraf insmeren met een goede creme zonder parfum,want parfum droogt de huid uit.
Eelt verwijderen

Voet-vijltjes tegen eelt

Je hebt van die voet-vijltjes, daar ben je meestal uren mee bezig. Maar ik heb ontdekt dat als je voeten nog ietwat nat zijn van het douchen, dat het er dan veel gemakkelijker afgaat. Je moet wel iets voorzichtiger zijn, want volgens mij zijn je voeten dan ook kwetsbaarder. Maar als gewoon goed oplet tijdens het vijlen, dan werkt het echt goed.
Eelt verwijderen

Eelt wegschuren

Last van eelt op de voeten? Koop bij de bouwmarkt donkerrood schuurpapier dat heel fijn is. Schuur iedere week hier het overtollige eelt mee weg.
Eelt verwijderen

Eelt verwijderen met Vicks

Eelt Verwijderen; Smeer voor het slapen gaan het eelt dik in met Vicks. Trek daar overheen sokken aan en slaap lekker. In de ochtend zijn de voeten weer lekker zacht en eelt vrij!