De beste tips

Gedroogde pruimen wellen

#1. Even in koud water in de koelkast

Laat ze minstens een uur of 2 in koud water in de koelkast staan, gegarandeerd dikke pruimen!
Gedroogde pruimen wellen

#2. Gewelde pruimen (niet gedroogd)

Een gewelde pruim is een pruim die eerst goed gedroogd is en daarna pas weer vocht hebben opgenomen. Gewelde pruimen zijn dus een stuk vochtiger dan 'gedroogde' pruimen. Als je dit in een recept tegen komt moet je er rekening mee houden dat de gewelde variant dus vochtiger is. Overigens kan je een pruim ook wellen in likeur of wijn. Maar bij recepten bedoelen ze meestal water.
Gedroogde pruimen wellen

#3. Zo lang moet je gedroogde pruimen wellen

Het verschil tussen een gewelde en een gedroogde vrucht ( in dit geval pruimen): is dat bij gewelde producten er weer na het drogen vloeistof aan te pas komt. Het wellen van vruchten kan soms wel meerdere uren duren! Veel koks laten producten een nacht lang wellen en gaan dan een dagje later weer mee aan de slag.