Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Benauwdheid tips

Wat zijn de beste tips tegen benauwdheid? De echte huismiddeltjes?

Wij hebben op Oma Weet Raad een verzameling van huismiddelen tegen benauwdheid. Producten en tips uit de praktijk die in veel gevallen kunnen helpen als je last hebt van benauwdheid, lees alle tips goed door.

Liggen en adem door je buik

Het beste bij benauwdheid (bij mij tenminste) is om te gaan liggen en door je buik te ademen, of daar juist op letten. Is erg handig

Tip #8355


Kopje Turkse koffie bij benauwdheid

Drink bij benauwdheid een kopje Turkse koffie (in een klein kannetje water aan de kook brengen met 3 theelepels suiker.Als de suiker opgelost is en het water kookt, 1 eetlepel koffie toevoegen [te koop in Turkse winkels] even laten doorkoken en in een kopje schenken. Laat wel het laatste beetje in het kopje achterlaten, dit is de koffie drap) of sterk gezette koffie (zwart met suiker). De cafeine werkt bijna hetzelfde als een luchtwegverwijder.Wel altijd medicijnen bij de hand houden, het is geen vervanger!

Jolanda
Tip #364


Koffie met melk en suiker verlicht

Astma Koffie met melk en suiker kan verlichting geven, ook bij kinderen. Bron onbekend...

Jeroen Verhoef
Tip #365


Acute benauwdheid? Kamille thee drinken

Drink bij acute benauwdheid een sterke kop kamille thee, u zult direct verlichting voelen. Ook cola en koffie kan helpen. De drukpunten voor benauwdheid zitten net onder de duim en onder de grote teen. Als u geen inhaler of drank bij de hand heeft kan lichte druk op deze punten snel verlichting geven. Om benauwdheid te voorkomen drink ik ook voor het slapengaan een sterke kop kamille thee gemixt met rooibos of zwarte thee. Stomen helpt bij mij niet hiervan word ik extra benauwd, ook als de cv hoog staat krijg ik weinig lucht.

Mila
Tip #4428


Geen melkproducten bij benauwdheid

Gebruik bij benauwdheid geen melk producten, maar sojaproducten. U Zult HET OP LANGERE TERMIJN MINDER BENAUWD HEBBEN! (spreek uit eigen ervaring, ben geen oma, maar moeder, met zoontje van 2 met astma)

Danielle
Tip #366


Brandnetelthee werkt

Brandnetelthee helpt heel goed. Na een half uur begint het te werken. Het vermindert de ontstekinggevoeligheid. Het helpt dus ook bij hooikoorts en allergische rhinitis. Wel overleggen met huisarts, zeker voor gebruik tijdens zwangerschap.

Aurora
Tip #1869


Tijm thee tegen benauwdheid

Bij benauwdheid; maak dan een kop thee van Tijm kruiden, helpt echt !!!

Loes
Tip #5089


Reuzel/kaantjessmeer bij benauwdheid

Koop een bakje reuzel/kaantjessmeer bij de slager. Smeer dit op een opgevouwen krant te grote van je borst en/of longen. Plak de krant op je borst en/of longen voor het slapen gaan. Trek wel een extra oude T-shirt aan in verband met het vet dat er vrij komt. Na 2 tot 3 nachten (soms 4) heb je schone longen.

Boelo
Tip #5372


Liggen en aan morgen denken

Lig op je buik en denk aan de volgende dag! Ook moet je door je neus in en mond uit ademen.

anoniempjee e
Tip #8906


Suikerwater tegen slijm ophoesten

Als je zoveel slijm moet ophoesten en niet op adem komt kun je suikerwater drinken maar doe dit niet teveel want dan blijft je slijm binnen. Dus heb je sneller kans op longontsteking.

Jacqueline Pennings
Tip #14884


Ik heb last van volle bronchiën en vastzittend slijm. Ik eet dan 1 of 2 rauwe teentjes knoflook. Slijm komt los en kan weer vrij ademen

Paul Stolwijk
Tip #16380


Benauwdheid: Rustig blijven

Je moet vooral niet in paniek blijven. Wacht tot je weer goed kan ademhalen en probeer steun te zoeken. Onderzoek wat de oorzaak kan zijn van de benauwdheid.

Rick
Tip #19363


Neusspray

Als je niet gemakkelijk door je neus kan ademen dan kan neusspray een goede optie zijn.

Lolo
Tip #19805


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.