Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Borstontsteking tips

Wat te doen bij borstontsteking of een verstopte melkklier?

Als je een borstontsteking of een verstopte melkklier hebt zijn er een aantal tips die kunnen helpen.

Aardbei bladeren thee

Maak van aardbeien bladeren thee, gisteren nog voor mijn dochter gemaakt, en het helpt

Toosje
Tip #14532
0 0
Houding wisselen van baby

Tips bij een opkomende borstontsteking:

  • Laat je baby vaker van houding wisselen aan de borst. Leg je baby vooral aan!
  • Groene leem op de pijnlijke plek, gaasje erover en warme kruik erop. Groene leem is een wondermiddel.
    Zo vaak herhalen als gewenst. Vooral voor het voeden.
  • Masseer de aangedane plek met de achterkant van je elektrische tandenborstel. Geluidstherapie doet wonderen voor verstopte melkkanaaltjes.

Ik was er met een anderhalve dag vanaf. Grijp niet te snel naar antibiotica, er zijn meerdere soorten borstontstekingen. Steriele en bacteriële, de meeste borstontstekingen ontstaan als steriele ontstekingen door een verstopt melkkanaal en worden later, door niet juist behandelen pas bacteriële ontstekingen. Dan pas heeft antibiotica zin. Dus probeer deze tips voordat je naar de dokter snelt. Bij mij werken ze perfect met 100% resultaat. Sterkte!

Janske Monsieur
Tip #14923
0 0
Kwark tegen borstonsteking

Ik gaf borstvoeding en had op een dag een borstontsteking door een verstopt melkkliertje. Ik kreeg de tip van de kraamhulp (al wat oudere vrouw) om kwark uit de koelkast in een borstcompres te smeren. Niet te zuinig en op je borst, voedings bh er over en uurtje laten zitten en na uurtje weer opnieuw. De pijn werd al gelijk minder door de koeling en in de avond al geen pijn meer. Het zuur in de kwark trekt de ontsteking uit de borst. Ik was ontzettend blij met de tip.

Tamara
Tip #15268
0 0
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.