Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Aardbei bladeren thee

Maak van aardbeien bladeren thee, gisteren nog voor mijn dochter gemaakt, en het helpt

Toosje
Tip #14532
0 0


Houding wisselen van baby

Tips bij een opkomende borstontsteking:

  • Laat je baby vaker van houding wisselen aan de borst. Leg je baby vooral aan!
  • Groene leem op de pijnlijke plek, gaasje erover en warme kruik erop. Groene leem is een wondermiddel.
    Zo vaak herhalen als gewenst. Vooral voor het voeden.
  • Masseer de aangedane plek met de achterkant van je elektrische tandenborstel. Geluidstherapie doet wonderen voor verstopte melkkanaaltjes.

Ik was er met een anderhalve dag vanaf. Grijp niet te snel naar antibiotica, er zijn meerdere soorten borstontstekingen. Steriele en bacteriƫle, de meeste borstontstekingen ontstaan als steriele ontstekingen door een verstopt melkkanaal en worden later, door niet juist behandelen pas bacteriƫle ontstekingen. Dan pas heeft antibiotica zin. Dus probeer deze tips voordat je naar de dokter snelt. Bij mij werken ze perfect met 100% resultaat. Sterkte!

Janske Monsieur
Tip #14923
0 0


Kwark tegen borstonsteking

Ik gaf borstvoeding en had op een dag een borstontsteking door een verstopt melkkliertje. Ik kreeg de tip van de kraamhulp (al wat oudere vrouw) om kwark uit de koelkast in een borstcompres te smeren. Niet te zuinig en op je borst, voedings bh er over en uurtje laten zitten en na uurtje weer opnieuw. De pijn werd al gelijk minder door de koeling en in de avond al geen pijn meer. Het zuur in de kwark trekt de ontsteking uit de borst. Ik was ontzettend blij met de tip.

Tamara
Tip #15268
0 0