Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Omgaan met Corona

Als je meer wilt weten over het Corona virus zijn de beste bronnen natuurlijk de officiële kanalen: Het RIVM, de GGD, de huisarts, etc. Als je toch meer wilt delen over handigheidjes dan is Oma Weet Raad natuurlijk een geschikte plek.

Corona voorkomen met gezonde voeding

Een goede weerstand zorgt ervoor dat je minder snel corona op zal lopen. Let dus goed op je voeding (schijf van 5 bijvoorbeeld). Zorg er ook voor dat je genoeg beweegt.

Julian
Tip #19437


Bescherming tegen Coronavirus

Doe het volgende om uzelf te beschermen en te voorkomen dat u anderen besmet met het virus: Wel doen: Was uw handen regelmatig twintig seconden lang met water en zeep of met handgel op basis van alcohol. Bedek uw neus en mond met een papieren zakdoekje of met de binnenkant van uw elleboog als u hoest of niest. Vermijd nauw contact (binnen een meter) met mensen die ziekteverschijnselen vertonen. Blijf thuis en isoleer u van andere mensen in huis als u zich ziek voelt. Niet doen: Raak uw ogen, neus of mond niet aan als u uw handen nog niet heeft gewassen.

Frank Egberts
Tip #16231


Extra tip imuunbooster

Uit onderzoek is aangetoond dat personen die ernstige klachten hebben vaak een vitamine D en een zink/ selenium tekort hebben. Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium en fosfaat en ondersteund je natuurlijke weerstand. Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Zorg dat je genoeg beweegt en buiten komt zeker in de winter. Daarnaast kan je vitamine d uit vette vis halen en met wat lagere gehaltes in vlees en eieren. Vul eventueel aan met vitamine d supplementen (gecombineerd met vitamine k) Ga naar een huisarts voor advies hierin. Zink en selenium zit in vlees zuivel en vis. Ook in noten kun je deze voedingsstoffen makkelijk uithalen. Door slechts twee paranoten per dag is al genoeg om aan je ADH selenium te komen.

M
Tip #20885


Richtlijnen tegen Coronavirus

1 THUIS Blijf zoveel mogelijk thuis 2 AFSTAND Houd 1,5 meter afstand 3 HANDEN Was vaker je handen 4 ELLEBOOG Nies en hoest in je elleboog 5 PAPIER Gebruik papieren zakdoekjes

Frank Egberts
Tip #16232


Wat moet je doen als je Corona hebt?

Afstand houden, naar bed, rust, naar de ggd.

Sophie
Tip #21873


Corona voorkomen met voeding

Je kan corona wel voorkomen, maar je zal er wel naar leren moeten leven. Als je corona wilt voorkomen, zal je naar je voeding moeten gaan kijken. Als je op een zeer gezonde manier leeft. Is de kans veel kleiner dat je corona krijgt. Je voeding is hier een heel groot onderdeel van en het is dan ook handig om hier rekening mee te houden.

Pieter
Tip #20901


Covid killer

Klink misschien gek ! Goes stevige glas whisky/ juttertje volgende dag hersteld en geen klachten meer

Inmuum Dokter
Tip #22153


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.