Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Heb je last van een droge huid maak dan een gasten handdoekje nat (koud of warm maakt niet uit) doe het om vol vermogen 1 minuut in de magnetron. Even uitslaan en over je gezicht heen leggen door de stoom neemt je huid goed vocht op. Ook fijn om het te doen voordat je een masker neemt zo staan de poriën goed open en doet het masker beter zijn werk.

Laura
6 1


Smeer zo min mogelijk vaseline of andere op paraffine gebaseerde producten, dit sluit je huid namelijk alleen maar af en voegt geen vocht toe aan je droge huid. Gebruik pure olijfolie voor je droge huid. Elke dag na het douchen even je natte huid insmeren met olijfolie en je huid zachtjes droog deppen. Ook je huid scrubben kun je met olijfolie en suiker en je gezichtshuid insmeren met een paar druppeltjes olie.

M.
4 0


Heb je een droge huid? Doe dan komkommerschijfjes op je huid.

Monica Harkema
3 3


Heb je een gevoelige of zeer droge huid? Smeer je huid dan iedere dag in met een dun laagje olijfolie en gebruik dit als dagcrème! Olijfolie helpt de huid vet te houden en zorgt ervoor dat eventuele onzuiverheden en schilfers worden verholpen. Ook 1 of 2 keer per week een honing masker op het gezicht aanbrengen doet wonderen.

Yasmina
2 0


Heeft u last van een droge huid en dode huidcellen op uw gezicht, neem dan een scrub handschoen doe er wat baby olie op en scrub hier uw gezicht mee. Uw huid word er gladder en zachter van en de dode huidcellen zijn verdwenen.

Margriet
2 0


Wanneer je boter op de droge of schrale plek smeert en even laat zitten heb je er binnen een halfuur al helemaal geen last meer van. Ook in je mondhoeken en lippen werkt het ideaal. Roomboter werkt natuurlijk het best.

delinde2011
2 0


Hoi , ik heb heel vaak last van droge huid gehad sinds me zesde en ik ben nu 12. Wat helpt is olijfolie, niet te veel anders word je huid juist te vettig. Olie op een watje doen en uit smeren op je huid. Elke avond wordt de huid steeds minder droog. Bij mij is het helemaal weg, ik had het in mijn gezicht (boven en onder bij de ogen en bij mijn mond) nu is het weg.  Alvast veel suc7!

N..123
2 0


Smeer op een avond voor het slapen gaan je huid in met vaseline.

delinde2011
1 0


Je huid kan droog worden als het teveel water verliest. Vaseline sluit de huid af, en voorkomt hierdoor meer verdroging. Op deze manier kan de huid de waterbalans aanvullen. Mocht dit niet genoeg zijn kan je het beste voor een product kiezen met ureum of melkzuur. Beide hebben als eigenschap dat het het vochtbalans in de huid bevat. Zeker het proberen waard!

Marjolijn-
1 0


Maak de huid vochtig en smeer hem dan in met vaseline. Hierdoor trekt de vaseline snel in de huid en vorm geen glimmend laagje. De vaseline vooorkomt dat vocht uit de huid uitdampt. Ook heel goed bruikbaar als gezichtscreme.

Frans
0 0


Volgens de oude kennis van de Ayurveda, voedt sesamolie (eerste/koude persing) alle huidlagen. Als je de olie iets verwarmd wordt hij dunner en kan je hem beter verdelen. Soms meng ik het met enkele druppels lavendel- of duindoornolie, zodat het ook nog lekker ruikt. De olie goed inwrijven, zodat de huid niet vettig blijft.

Willemein
0 0


Heb je last van een droge huid?, Als het opeens komt zal het komen door een verandering van iets, het klimaat, je gezichtsproducten enz. Probeer, als je denk dat het door je gezichtsproducten komt, eens een paar weken verschillende merken en types uit dit kan zorgen dat het over gaat. Wat ook helpt is vaseline op je gezicht smeren voordat je gaat slapen en het er s'ochtends afwassen, Ik hoop dat het helpt

delinde2011
0 0


Tegen een droge huid, eerst je gezicht stomen dan scrubben met je eigen gemaakte scrub (olie en suiker). Na het scrubben was je je gezicht af met koud water zo gaan de poriën weer dicht. Daarna laagje vette crème op je gezicht smeren en daaroverheen nog een laagje vaseline.

delinde2011
0 0


Gebruik dan verzorgings producten op basis van Olijfolie, deze houden je huid zacht, soepel en brengen de vochtgehalte weer in balans.

Angelique
0 0


Gebruik 2 keer per dag in de ochtend en avond rauwe kokos olie, goed inmasseren en dan laten trekken na een week heb je al resultaat.

Djai
0 0


Ik heb al jaren last van een zeer droge huid. Zo erg dat als ik over mn voorhoofd wreef het sneeuwde voor mn ogen. Sinds ruim een jaar heb ik deze routine en ik heb nergens meer last van.

- Make up vrij gezicht.
- Licht grof washandje met lauw warm water.
- Gezicht wassen + licht scrubben op droge plekken. (Echt geen scrub)
- Droog deppen met zachte schoon handdoek.
- Gelijk insmeren.

Ðawn86
0 1