Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Droge mond

Wat kan je het beste doen bij een droge mond?

Bij een droge tong of een droge mond zijn er een aantal tips uit Oma's tijd die jou misschien verder kunnen helpen.

Zure dingen eten bij droge mond

Een droge mond is erg vervelend. Je kunt soms een droge mond hebben maar ook regelmatig door bijvoorbeeld medicijn gebruik. Zure dingen stimuleren de speekselklieren. Steeds kleine beetjes water met citroensap erin drinken doet wonderen.

Marissa85
Tip #15095
2 2

Er zijn veel oorzaken voor een droge mond buiten het medicijngebruik. Bestraling, Menopauza, Rokers die stoppen, Chemotherapie: Allemaal oorzaken van een chronische droge mond.

0

Makkelijke oplossing die voor mij altijd werkt: kauwgum! Leg het her en der neer omdat het net zoals is met bijvoorbeeld stokers voor je tanden dat je het alleen gebruikt wanneer je het ziet. Minderen met koffie en thee werkt ook, koffie en thee remmen de speekselvorming. Ook regelmatig drinken helpt en een goede mondhygiëne kan bijdragen tegen een droge mond. De luchtvochtigheid binnenshuis op peil houden is een laatste tip die ook kan helpen tegen een droge mond.

0

Login om een reactie te geven: