Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Eelt verwijderen

Wat is de beste manier om eelt te verwijderen?

Eelt verwijderen moet voorzichtig gebeuren. Als je eelt van de voeten wilt verwijderen zijn er gelukkig wel een aantal huismiddelen die jou kunnen helpen. Bekijk de tips van anderen om kloven en eelt aan te pakken.

Eelt verwijderen huismiddel

Bakje water en scheutje witte azijn (geen schoonmaken azijn!!!).

Eelt komt los en kan je er zo afhalen. Ideaal, ik hoef nu niet meer dure pedicure behandelingen.

Schijnt ook te helpen bij voetschimmel. Proberen waard!

Claudia82
Tip #16422


Eelt verwijderen met Aspirine en citroensap

Last van eelt op je voeten, smeer het een paar keer in met een papje van fijn gemalen aspirientjes met een scheutje citroensap en aanlengen met water tot het een papje word. Wel erna sokken aandoen. Op deze manier kan je eelt snel verwijderen!

Michaela Willeijns
Tip #401


Vasline smeren op eelt

Smeer voordat je gaat slapen een dikke laag vaseline op je voeten. Trek sokken erover aan en de volgende dag heb je de zachtste voeten van de wereld.

Annelies
Tip #4539


Voetenbad met water en zout bij eeltvoeten

Bij eeltvoeten: Voetenbad nemen met water en zout, zout laten oplossen daarna je voeten 30 minuten laten weken. Met een tandenborstel overig huid weghalen en met een handdoek je voeten drogen.

Tip #11715


Eelt weken in bruistablet voor gebit

Ga met je voeten een half uurtje weken met een bruistablet voor gebitten, koop bij de Hema, een eeltmesje en het vliegt eraf. Daarna dik insmeren met een vette creme, sokken aan en de volgende dag zachte voeten.

Eef- Rammstein
Tip #1749


eeltvoeten

Ik heb al jaren last van eeltvoeten
nu ook bij mn grote tenen.. vanalles geprobeerd en sinds kort smeer ik een paar x per dag een dikke laag atrix intensive handcreme erop
en het gaat gewoon weg!
atrix kost een paar € bij de supermarkt
als ik dat eerder had geweten😂

Marian1965
Tip #18119


Eelt weken in soda

Een combinatie van tips heeft hij mij super geholpen. Ik week eerst m'n voeten in de soda. Daarna droog ik ze af en smeer ik m'n voeten in met een papje van 5 aspirines,, water en citroensap. Ik doe boterhamzakjes om m'n voeten en daarover sokken. Na een kwartier afspoelen. Daarna goed wrijven met fijn schuurpapier. Een week na behandelen met vaseline. Voor slapen insmeren. Na twee dagen heb je prachtige voeten.

Marjoleintje
Tip #8976


Eelt wegschuren en insmeren met olijfolie

Ik heb een samengestelde remedie gemaakt van verschillende tips hier op oma weet raad. Het resultaat is verbluffend! Eerst schuurt men op een schoongemaakte kurkdroge huid de hiel met een grof schuurpapier. Vervolgens gladder maken met een fijne. Daarna een scheut olijfolie met zout in de palm van je hand en daarmee de hiel met enige druk nogmaals schuren. Vervolgens de hiel afspoelen met warm water en goed drogen.Het resultaat is een prachtige gladde en zachte hiel.

Fran
Tip #4489


Aspirine malen tegen eelt

De tip om aspirine fijn te malen is prima. Het werkt echter alleen met echte Aspirine (niet met paracetamol ed) omdat daar asilicylzuur in zit (weet je meteen wat je slikt!). Dat zuur los de hoornhuid op. Middeltjes die de dokter voorschrijft zijn daarop gebaseerd. Je kan ook Formule W gebruiken (daar zit hetzelfde in) maar zorg dan wel dat het wordt verdund!!

Leon
Tip #5033


Tomaat zorgt voor zachte voeten

Heeft u last van eeltvoeten (vooral op de hielen)? Halveer een tomaat, leg ze in een bakje en ga er lekker voor zitten en leg iedere hiel in de halve tomaat. De zuur in de tomaat zorgt voor zachte voeten. Eventueel kunt u de voeten daarna met warm water afspoelen en met een hielensteen afschrobben. Herhaal dit 2 tot 3 keer per week voor blijvend resultaat.

Latifa
Tip #3676


Voet-vijltjes tegen eelt

Je hebt van die voet-vijltjes, daar ben je meestal uren mee bezig. Maar ik heb ontdekt dat als je voeten nog ietwat nat zijn van het douchen, dat het er dan veel gemakkelijker afgaat. Je moet wel iets voorzichtiger zijn, want volgens mij zijn je voeten dan ook kwetsbaarder. Maar als gewoon goed oplet tijdens het vijlen, dan werkt het echt goed.

Emma
Tip #5441


Voet schrobben met afwasborstel

Elke keer als u uw voeten wast schrob ze dan met een afwasborstel. Nooit een mes of rasp gebruiken. Zo voorkom je beschadigingin aan je voeten. Achteraf insmeren met een goede creme zonder parfum,want parfum droogt de huid uit.

Elegance
Tip #3201


Eelt wegschuren

Last van eelt op de voeten? Koop bij de bouwmarkt donkerrood schuurpapier dat heel fijn is. Schuur iedere week hier het overtollige eelt mee weg.

Nicole
Tip #5805


Eelt verwijderen met Vicks

Eelt Verwijderen; Smeer voor het slapen gaan het eelt dik in met Vicks. Trek daar overheen sokken aan en slaap lekker. In de ochtend zijn de voeten weer lekker zacht en eelt vrij!

Solar
Tip #14759


eelt wegkrijgen

jaren last van eelt op mn hielen
nu ook al op mn grote tenen😳
echt van alles geprobeerd en nu heb ik de oplossing!
Atrix handcreme
te koop bij de supermarkt voor een paar euro en het helpt echt!
paar x per dag dik insmeren
trekt snel in en superzachte voetjes

Marian1965
Tip #18120


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen