Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Dagelijks insmeren met een dikke laag Sudo créme en een gaasje erover.
Sudo creme zit in een grijze plastic pot en staat bij de baby artikelen.

Resie
53 9


Als je een kalk nagel hebt kun je er het beste Vicks Vaporub (wat je normaal op je borst smeert bij een verkoudheid) erop smeren! Tip van mijn eigen huisarts gekregen, en werkt écht!
Is een stuk goedkoper dan alle kalk nagel producten en binnen een paar dagen zie je echt al verschil.

Nancy
18 7


Breng dagelijks na het wassen een beetje lampenolie op de kalknagel aan. Na een paar maanden ziet u grote verbetering. Door de olie gaan de schimmels dood. Makkelijk aan te brengen met een kwastje. (oud nagellak flesje reinigen met aceton en vullen met de olie).

C. Vissers
14 3


Geloof me. Heb al 10 jaar kalknagel op m'n rechtervoet. Alles geprobeerd. Wilde absoluut geen pillen van de dokter. Dus laatste wat ik nog niet had geprobeerd was appelazijn en vicks vaporub. Ben nu bijna drie maanden verder en mijn nagel is sinds 10 jaar zo goed als schoon en de schimmel is uit gegroeid. Wauw! Kijk nu al uit naar de zomer! Dagelijks watje met appelazijn op de nagel (goed doordrenken met azijn) en watje met tape om nagel binden. Liefst nachtje mee slapen. Volgende dag vicks erop smeren. Dit paar weken volhouden. Afgelopen maand geen watjes meer gebruikt. Alleen dagelijks ingesmeerd met vicks voor t slapen gaan en in de ochtend wat appelazijn erop druppelen. Ook kun je azijn op nagel aanbrengen en intrekken en daarna vicks erop. Goedkoop en het beste medicijn!!!

11 2


"Vijl" je nagels met fijn schuurpapier (geen vijl om besmetting te voorkomen). Gooi het schuurpapier na gebruik weg. Daarna deppen met azijn. Dit aan de lucht laten drogen. Voor het slapen vaporub van Vicks op je nagels smeren en sokken aan. Dit volhouden tot de kalk/schimmel er helemaal uit gegroeid is. Ben er nu eindelijk na jaren vanaf!

Marjoleintje
8 0


Als je een kalk nagel hebt kun je er het beste Vicks Vaporub (wat je normaal op je borst smeert bij een verkoudheid) erop smeren! Tip van mijn eigen huisarts gekregen, en werkt écht! Is een stuk goedkoper dan alle kalk nagel producten en binnen een paar dagen zie je echt al verschil.

Nancy
4 1


1 x per week een voetenbad in zilversoda en uw nagels en voeten worden direct weer mooi. Ook voor schimmels en zwemmerseczeem.

3 0


Ik was bij de schoonheidsspecialiste voor pedicure. Ik had een kalknagel en deed er eigenlijk nooit wat aan, omdat dat me teveel tijd kostte. Toen heeft ze me een tip gegeven, en die klinkt misschien raar, maar het heeft geholpen want ik ben er nu vanaf: een klein minuutje in je eigen ochtendurine staan. Gewoon onder de douche eventjes doen. Het klinkt vies maar het werkt gegarandeerd!

3 0


Al 9 jaar had ik last van schimmelnagels / kalknagels. Zo vaak bij de huisarts geweest, chemische middeltjes gebruikt, natuurproducten gebruikt, zelf middelen bij de drogisterij gekocht, bij een pedicure laten behandelen en niets hielp. Bij toeval terecht gekomen op de Propolis tinctuur. Dit middel twee maal daags op de nagels gedruppeld, na ongeveer een maand naar 1 keer per dag gegaan en nu, weer een maand verder, gebruik ik het nog 2 keer per week. Echt waar mijn schimmelnagels zijn aan het uitgroeien, wat ben ik hier ontzettend blij mee, eindelijk na zo lang tobben.

Evelyn
2 1


Ik had al een paar jaar lang een kalknagel. Dus ik surfde eens online om te kijken of er iets tegen te doen was dat niet iets met medicijnen had te maken. Ik vond iets over knoflook op oma weet raad: Wrijf de knoflook sap 2 maal daags op de nagel. Maar! ik wilde het anders doen dit moet je doen: Rasp een teentje knoflook en leg dat op de nagel neer. Ga dan met (schilders)tape over de nagel. Wikkel hem zo dat de knoflook goed tegen de nagel aan zit. Doe dit en je zal na een week al resultaat zien.

Gewoongezond
2 0


Ik heb al jaren last van voetschimmel / kalknagels. En dankzij de MIR-Methode verdwijnt de voetschimmel als sneeuw voor de zon.

Ina
2 1


Elke dag na het douchen de nagel (bovenop en onder de rand) insmeren met betadine/jodium. (Deze tip heb ik van een pedicure). Succes!

1 0


Tea tree olie! Elke ochtend en avond insmeren. Na een paar maanden (even geduld dus) was mijn nagel weer gezond.

Maaike
1 2


Last van Kalknagels; gewoon een badje met zout water 3x per dag en je krijgt na een paar maanden een nieuwe nagel.

0 0


Er stond een tijdje geleden in een krant alles over knoflook en wat je ermee kunt doen, dus dacht ik waarom zou ik het niet eens met kalknagels proberen want ik was zeker niet van plan om 12 weken medicijnen te slikken hiervoor. Elke ochtend en avond een teentje knoflook doorsnijden en het sap op de nagel smeren. Na ongeveer 2 weken begon er al weer gewoon vlees onder de nagel zichtbaar te worden, ik heb dit ongeveer 4 a 5 weken volgehouden en de nagels zien er heel goed uit.

Vera Wesselink
0 0


Wat ik heb gemerkt wat goed helpt tegen kalknagel is tea tree olie. dip een wattenstokje onder met olie en over de hele nagel vrijwen. Kan flink prikken, maar helpt wel.

Nina
0 1


3x daags deppen met azijn. Succes verzekerd!

Martha
0 0


Elke week lampenolie op de nagel doen paar druppels.De schimmel heeft dan het milieu dan niet meer om te leven en gaat dood en mooie glanzende nagels en opgelost is het! Binnen een maand heb je al 50 % verbetering. Succes!!Als het over is stoppen natuurlijk.

Kees
0 0


2x per dag de kalknagel insmeren of aanstippen met doordrengt watje met waterstofperoxide. Na 2 / 3 weken gegarandeerd zichtbaar resultaat! Wel volhouden! Heb ik een weekje of 2 niet gedaan, waardoor vertraging. Mijn kalknagels groeien al mooi uit!

Désirée
0 1


Goedkope knalrode nagellak erop smeren vooral een hele goedkope hoor! Daar schijnt een stofje in te zitten waar de kalknagel [s] helemaal niet van houden. Het nadeel is wel dat bij een gelakte nagel de controle niet zichtbaar is. Dus vaak schoonmaken en weer opnieuw lakken. Dit is in de zomermaanden meteen ook handig om je lelijke nagel [s] te verbergen !

Klazien
0 0


Twee keer per dag de nagel insmeren met sap van een knoflook. Doorgaan totdat de nagel weer helemaal gezond is. Werkt echt.

Lisa
0 1


Wrijf nagel elke 2 dagen in met dampo, nagel hersteld bijna direct. Volhouden tot verkalking volledig is uitgegroeid.

Adrie
0 0


Smeer de besmette nagel elke dag in met een dun laagje VapoRub, ook de onderkant. Met de tijd zul je zien dat de schimmel er met de nagel uitgroeit en dat er een schone nagel tevoorschijn komt. Ga net zolang door totdat de nagel helemaal schoon is (dit gaat enkele maanden duren).

0 0


Behandelen met schoonmaakazijn.

j grobben
0 0


Ik had altijd last van kalknagels. Heb al van alles geprobeerd stiften en andere dure middeltjes. Tot ik een keer wat Aloe Vera zalf op de teennagels gemasseerd heb. Sokken aan en tot mijn grote verbazing waren de kalknagels "s avonds al bijna weg. Heb dit daarna nog een keer herhaald en ik heb voor 6 weken prachtige nagels gehad. Als ze terugkomen gewoon herhalen.

0 0


De beestjes van een kalknagel houden van vocht. Begin mei heb ik een operatie gehad. Ik kon 2 maanden alleen op bed met een washandje gewassen worden. Mijn kalknagel is in die tijd een heel eind uitgegroeid. Er was nog maar een klein randje over. Toen ik weer ging douchen zag ik weer van die lijntjes richting mijn nagelriem gaan. Nu doe ik 1 vinger van zo'n plastic handschoen over mijn teen zodat hij niet nat kan worden.

Reikimaster
0 0


Elke ochtend 3 pillen probiotica (acidophilus) op een lege maag innemen met water. Minimaal 30 min. wachten met eten.

0 0


Neem witte wijnazijn uit je keuken en doe wat op een watje. Smeer het op de nagel, sochtends en savonds.

Nina
0 0


Kalknagels: 2 keer per dag een klein beetje groene zeep onder de nagel doen.

0 1


Na jaren last van lelijke kalknagels en allemaal middeltjes geprobeerd, nu eindelijk iets wat wel werkt namelijk, KOKOSOLIE.  Ik gebruik geurloze kokosolie kost rond de 5 euro en je doet er lang genoeg mee.  Na een aantal dagen zag ik het tot eigen verbazing weg trekken. Ik heb nog een klein plekje dus ben nog bezig maar het werkt echt !! Deze zomer weer eindelijk leuke open schoentjes aan.

Yvonne90
0 0


De #1 reden dat kalknagels niet weg gaan, is omdat je jezelf continu (her)infecteert! Voornamelijk in schoenen en sokken. Zorg daarom dat sokken altijd op 60 graden gewassen worden om de schimmels te doden en dat je schoenen behandeld worden met een schimmel-/bacteriedodend product. Er zijn diverse schoenensprays op de markt die schimmels en bacteriën doden. Tevens zorgen dat de schimmelnagel behandeld wordt door een pedicure of met een schimmeldodend middel.

Jose78
0 0


Deze zomer heb ik een witte teen nagel gekregen. Ook merkte ik dat kaas me niet meer smaakte en ik weinig suiker meer wilde. Ik had niet gelijk een link gemaakt tot ik las over suikers en andere voeding die je systeem uit balans kunnen brengen. Met kwaaltjes als gevolg. Volgens mij gaat het nu ik deze voedingsstoffen mijd beter met mijn nagel, voetschimmel is verdwenen. Deze tip wilde ik delen om ook van binnen uit door gezondere voeding je systeem te helpen.

rara
0 0


Een tip die ik op deze site las, was VapoRub te gebruiken tegen kalknagels. Ik heb geruime tijd de nagels(ook de randen) met de duim stevig hiermee in gemasseerd, met de gedachte "helpt niets"ben ik ermee gestopt. Totdat ik ineens constateerde dat de kalk zo goed als verdwenen was, ik denk nog een paar knipbeurten en ik ben er vanaf. Een echte aanrader hoor, maar goed volhouden met smeren, duurt (althans bij mij wel enige tijd voordat er resultaat merkbaar is!
Echt proberen hoor en volhouden!!
Succes Peel

peel termaat
0 0


Iedere avond insmeren met vaporub.
Volhouden want duurt wel 1/2 jaar maar kalknagels zijn erg hardnekkig.

Jasmijntje
0 1


Kalknagels is een schimmelinfectie die je nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig uit gaan zien. Zo’n schimmel is dol op vochtige, warme plekken en voelt zich prima thuis op onze voet. Je hebt pas een infectie als de schimmel de huid of nagels binnendringt en zich uitbreidt. De infectie begint meestal aan de nagelranden, vervolgens krijgt de nagel een wit of gelig vlekje. De schimmel verspreidt zich vervolgens verder uit in de nagel en zal dan deze dikker, broos en brokkelig worden. De schimmelsoort die kalknagels veroorzaakt is besmettelijk. Vooral op plaatsen waar veel mensen op blote voeten rondwandelen kun je makkelijk zo’n schimmel oplopen. Hoe herken je een kalknagel: verkleuringen aan de rand van de nagel, een verdikking onder de nagel, schilfers en vuil onder de nagel, langzaam groeien, broosheid en makkelijk afbrokkelen Wat kan je ertegen doen: Schimmels gedijen goed in een vochtige omgeving daarom de voeten goed schoon en droog houden. Was ze zonder zeep, zodat zuurtegraad van de huid in tact blijft. Droog de voeten zorgvuldig af, ook tussen de tenen. Trek elke dag een paar schone sokken aan het liefst van natuurlijk materiaal. Omdat de schimmelinfectie onder de nagels zit is het moeilijk om dit van buitenaf te bereiken. Het duurt ook maanden voordat de aangedane plek er helemaal uitgegroeid is. Om van kalknagels verlost te raken, heb je dus naast de juiste verzorging ook flink wat geduld nodig.

0 0


Jaren last van gehad en bijna wel alles geprobeerd. De markt is nooit gebaseerd op genezen maar aanpappen en mensen bezighouden. WAT WEL WERKT: Ongepasteuriseerde Appelazijn! Te koop bij natuurwinkels etc (niet de supermarkt) Neem een glas/beker/potje en drenk 2 lage sokjes in de azijn(goed nat) na je werk/gedouched te hebben, en trek deze aan en omwikkel ze met clingfilm/verhoudfolie. Dit om alles binnen te houden zodat je een volle avond en nacht je voeten DIEP kan weken in een natuurlijk zuur waar deze schimmel totaal niet tegen bestand is! Het DIEPE intrekken neemt tijd in beslag om zijn werk echt goed te doen. Het is een simpele zeer effectieve manier om de schimmel te DODEN en 2 tot 4 keer nodig. Ben er na 3 keer volledig vanaf en binnen 4 maanden was de aangetaste nagel uitgegroeid en volledig verdwenen. Sindsdien die ik de behandeling 1 keer per maand/2 maanden om de schimmel preventief van diep doordringend te voorkomen. Fles Azijn kost 3 tot 5 euro en voldoende voor een jaar. Werkt echt! Nadeel is dat na een nacht weken de kalknagel geel wordt maar de schimmel dood is en er na een week al een nieuw wit gezond randje uitgroeit en welke blijft groeien tot het hele gele aangetaste gedeelte uitgegroeit is (Wel dus op zijn tijd de behandeling herhalen om het gezonde ook echt gezond te houden) gezonde nagel wordt niet geel

ReneV
0 0


Dit jaar kalknagels gekregen aan beide grote tenen. Diverse smeersels geprobeerd: Vicks, appelazijn, arcaya olie. Het hielp allemaal niets. Beide nagels verkleurden, gingen steeds losser zitten en een viel er zelfs af. Toen elke avond een voetenbadje genomen, in een klein teiltje, van tweederde appelazijn en eenderde water. Teiltje een beetje schuin gezet zodat de tenen goed onder water zaten. Elke avond 20 minuten (als ik toch achter de computer zat). En wat gebeurt er: de nieuwe aangroei was picobello en na ca. 3 maanden had ik weer 2 keurige nagels ! En nu maanden later nog steeds ! Ik was er erg blij mee en ik hoop dat het u ook helpt.

HenkBo
0 0


Nadat ik allerlei middeltjes en tips geprobeerd had, ben ik begonnen met 2 x daags mijn voeten en nagels in te smeren met pure kokosolie. Mijn nagels glimmen weer en de schimmel groeit er uit. Wel wekelijks je nagels even vijlen met een wegwerp vijl. Geduld wordt beloond!

Spuit11
0 0


Ik loop al zeker 10 jaar met een kalknagel op de grote teen van m'n rechtervoet de hele nagel is geinfecteerd. Heb al azijn geprobeerd witte natuurazijn helpt niks. Lampoil kreeg ik hartkloppingen van. Nu heb ik sinds 1 week mycosan van de drogist en dit helpt dus echt m'n nagel was naar paar dagen al veel lichter er lijkt nu eindelijk uit te groeien. Wilde nooit aan dure middelen maar dit is iets wat echt helpt je ziet het direct en als ik dit eerder had geweten had ik dit eerder gekocht. 2 keer per dag heel makkelijk aanbrengen met het kwastje en klaar. Na een maand overgaan op 1 keer per dag en na 3 maanden is je nagel uitgegroeid en heb je een normale gezonde nagel terug.

Emma17
0 0


Met chris,al10jaar kalknagels,de dokter wilde me pillen geven,maar niet gedaan,van de 10 waren er 9 aangetast,ik ben eind februari met m,n eigen urine begonnen ineen plastic kaasdoos s,morgens en s,avonds stop ik ze erin [10 min ],nu 3maanden later kan ik weer goed lopen ,doen de nagels geen zeer meer en groeien de nagels langzaam uit,van de grote nagels braken de voorkanten gewoon af na 3weken ,van de enige goede nagel is niets ongewoons tezien,de schimmel die op huid zat is ook vertrokken doordat ik de voet met het afdrogen de doek over de rest van de voet afveeg ,blijkbaar heeft de schimmel er een hekel aan,als het corona vacsen er is zijn ze waarschijnlijk uitgegroeid,chris

chris van kruiningen
0 1