Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Dagelijks insmeren met een dikke laag Sudo créme en een gaasje erover. Sudo creme zit in een grijze plastic pot en staat bij de baby artikelen.

5 5 42 8


Breng dagelijks na het wassen een beetje lampenolie op de kalknagel aan. Na een paar maanden ziet u grote verbetering. Door de olie gaan de schimmels dood. Makkelijk aan te brengen met een kwastje. (oud nagellak flesje reinigen met aceton en vullen met de olie).

4 5 13 3


Als je een kalk nagel hebt kun je er het beste Vicks Vaporub (wat je normaal op je borst smeert bij een verkoudheid) erop smeren! Tip van mijn eigen huisarts gekregen, en werkt écht! Is een stuk goedkoper dan alle kalk nagel producten en binnen een paar dagen zie je echt al verschil.

4 5 12 6


Geloof me. Heb al 10 jaar kalknagel op m'n rechtervoet. Alles geprobeerd. Wilde absoluut geen pillen van de dokter. Dus laatste wat ik nog niet had geprobeerd was appelazijn en vicks vaporub. Ben nu bijna drie maanden verder en mijn nagel is sinds 10 jaar zo goed als schoon en de schimmel is uit gegroeid. Wauw! Kijk nu al uit naar de zomer! Dagelijks watje met appelazijn op de nagel (goed doordrenken met azijn) en watje met tape om nagel binden. Liefst nachtje mee slapen. Volgende dag vicks erop smeren. Dit paar weken volhouden. Afgelopen maand geen watjes meer gebruikt. Alleen dagelijks ingesmeerd met vicks voor t slapen gaan en in de ochtend wat appelazijn erop druppelen. Ook kun je azijn op nagel aanbrengen en intrekken en daarna vicks erop. Goedkoop en het beste medicijn!!!

4 5 8 1


"Vijl" je nagels met fijn schuurpapier (geen vijl om besmetting te voorkomen). Gooi het schuurpapier na gebruik weg. Daarna deppen met azijn. Dit aan de lucht laten drogen. Voor het slapen vaporub van Vicks op je nagels smeren en sokken aan. Dit volhouden tot de kalk/schimmel er helemaal uit gegroeid is. Ben er nu eindelijk na jaren vanaf!

4 5 6 0


Als je een kalk nagel hebt kun je er het beste Vicks Vaporub (wat je normaal op je borst smeert bij een verkoudheid) erop smeren! Tip van mijn eigen huisarts gekregen, en werkt écht! Is een stuk goedkoper dan alle kalk nagel producten en binnen een paar dagen zie je echt al verschil.

4 5 4 1


Ik was bij de schoonheidsspecialiste voor pedicure. Ik had een kalknagel en deed er eigenlijk nooit wat aan, omdat dat me teveel tijd kostte. Toen heeft ze me een tip gegeven, en die klinkt misschien raar, maar het heeft geholpen want ik ben er nu vanaf: een klein minuutje in je eigen ochtendurine staan. Gewoon onder de douche eventjes doen. Het klinkt vies maar het werkt gegarandeerd!

4 5 3 0


1 x per week een voetenbad in zilversoda en uw nagels en voeten worden direct weer mooi. Ook voor schimmels en zwemmerseczeem.

4 5 3 0


Ik heb al jaren last van voetschimmel / kalknagels. En dankzij de MIR-Methode verdwijnt de voetschimmel als sneeuw voor de zon.

4 5 2 1


Al 9 jaar had ik last van schimmelnagels / kalknagels. Zo vaak bij de huisarts geweest, chemische middeltjes gebruikt, natuurproducten gebruikt, zelf middelen bij de drogisterij gekocht, bij een pedicure laten behandelen en niets hielp. Bij toeval terecht gekomen op de Propolis tinctuur. Dit middel twee maal daags op de nagels gedruppeld, na ongeveer een maand naar 1 keer per dag gegaan en nu, weer een maand verder, gebruik ik het nog 2 keer per week. Echt waar mijn schimmelnagels zijn aan het uitgroeien, wat ben ik hier ontzettend blij mee, eindelijk na zo lang tobben.

4 5 2 1


Elke dag na het douchen de nagel (bovenop en onder de rand) insmeren met betadine/jodium. (Deze tip heb ik van een pedicure). Succes!

3 5 1 0


Ik had al een paar jaar lang een kalknagel. Dus ik surfde eens online om te kijken of er iets tegen te doen was dat niet iets met medicijnen had te maken. Ik vond iets over knoflook op oma weet raad: Wrijf de knoflook sap 2 maal daags op de nagel. Maar! ik wilde het anders doen dit moet je doen: Rasp een teentje knoflook en leg dat op de nagel neer. Ga dan met (schilders)tape over de nagel. Wikkel hem zo dat de knoflook goed tegen de nagel aan zit. Doe dit en je zal na een week al resultaat zien.

3 5 1 0


Wrijf nagel elke 2 dagen in met dampo, nagel hersteld bijna direct. Volhouden tot verkalking volledig is uitgegroeid.

5 0 0


De beestjes van een kalknagel houden van vocht. Begin mei heb ik een operatie gehad. Ik kon 2 maanden alleen op bed met een washandje gewassen worden. Mijn kalknagel is in die tijd een heel eind uitgegroeid. Er was nog maar een klein randje over. Toen ik weer ging douchen zag ik weer van die lijntjes richting mijn nagelriem gaan. Nu doe ik 1 vinger van zo'n plastic handschoen over mijn teen zodat hij niet nat kan worden.

5 0 0


Neem witte wijnazijn uit je keuken en doe wat op een watje. Smeer het op de nagel, sochtends en savonds.

5 0 0


Goedkope knalrode nagellak erop smeren vooral een hele goedkope hoor! Daar schijnt een stofje in te zitten waar de kalknagel [s] helemaal niet van houden. Het nadeel is wel dat bij een gelakte nagel de controle niet zichtbaar is. Dus vaak schoonmaken en weer opnieuw lakken. Dit is in de zomermaanden meteen ook handig om je lelijke nagel [s] te verbergen !

5 0 0


Behandelen met schoonmaakazijn.

5 0 0


Kalknagels: 2 keer per dag een klein beetje groene zeep onder de nagel doen.

5 0 1


De #1 reden dat kalknagels niet weg gaan, is omdat je jezelf continu (her)infecteert! Voornamelijk in schoenen en sokken. Zorg daarom dat sokken altijd op 60 graden gewassen worden om de schimmels te doden en dat je schoenen behandeld worden met een schimmel-/bacteriedodend product. Er zijn diverse schoenensprays op de markt die schimmels en bacteriën doden. Tevens zorgen dat de schimmelnagel behandeld wordt door een pedicure of met een schimmeldodend middel.

5 0 0


Twee keer per dag de nagel insmeren met sap van een knoflook. Doorgaan totdat de nagel weer helemaal gezond is. Werkt echt.

5 0 1


Smeer de besmette nagel elke dag in met een dun laagje VapoRub, ook de onderkant. Met de tijd zul je zien dat de schimmel er met de nagel uitgroeit en dat er een schone nagel tevoorschijn komt. Ga net zolang door totdat de nagel helemaal schoon is (dit gaat enkele maanden duren).

5 0 0


Wat ik heb gemerkt wat goed helpt tegen kalknagel is tea tree olie. dip een wattenstokje onder met olie en over de hele nagel vrijwen. Kan flink prikken, maar helpt wel.

5 0 1


2x per dag de kalknagel insmeren of aanstippen met doordrengt watje met waterstofperoxide. Na 2 / 3 weken gegarandeerd zichtbaar resultaat! Wel volhouden! Heb ik een weekje of 2 niet gedaan, waardoor vertraging. Mijn kalknagels groeien al mooi uit!

5 0 1


Na jaren last van lelijke kalknagels en allemaal middeltjes geprobeerd, nu eindelijk iets wat wel werkt namelijk, KOKOSOLIE.  Ik gebruik geurloze kokosolie kost rond de 5 euro en je doet er lang genoeg mee.  Na een aantal dagen zag ik het tot eigen verbazing weg trekken. Ik heb nog een klein plekje dus ben nog bezig maar het werkt echt !! Deze zomer weer eindelijk leuke open schoentjes aan.

5 0 0


Ik had altijd last van kalknagels. Heb al van alles geprobeerd stiften en andere dure middeltjes. Tot ik een keer wat Aloe Vera zalf op de teennagels gemasseerd heb. Sokken aan en tot mijn grote verbazing waren de kalknagels "s avonds al bijna weg. Heb dit daarna nog een keer herhaald en ik heb voor 6 weken prachtige nagels gehad. Als ze terugkomen gewoon herhalen.

5 0 0


Er stond een tijdje geleden in een krant alles over knoflook en wat je ermee kunt doen, dus dacht ik waarom zou ik het niet eens met kalknagels proberen want ik was zeker niet van plan om 12 weken medicijnen te slikken hiervoor. Elke ochtend en avond een teentje knoflook doorsnijden en het sap op de nagel smeren. Na ongeveer 2 weken begon er al weer gewoon vlees onder de nagel zichtbaar te worden, ik heb dit ongeveer 4 a 5 weken volgehouden en de nagels zien er heel goed uit.

5 0 0


3x daags deppen met azijn. Succes verzekerd!

5 0 0


Elke ochtend 3 pillen probiotica (acidophilus) op een lege maag innemen met water. Minimaal 30 min. wachten met eten.

5 0 0


Elke week lampenolie op de nagel doen paar druppels.De schimmel heeft dan het milieu dan niet meer om te leven en gaat dood en mooie glanzende nagels en opgelost is het! Binnen een maand heb je al 50 % verbetering. Succes!!Als het over is stoppen natuurlijk.

5 0 0


Last van Kalknagels; gewoon een badje met zout water 3x per dag en je krijgt na een paar maanden een nieuwe nagel.

5 0 0


Deze zomer heb ik een witte teen nagel gekregen. Ook merkte ik dat kaas me niet meer smaakte en ik weinig suiker meer wilde. Ik had niet gelijk een link gemaakt tot ik las over suikers en andere voeding die je systeem uit balans kunnen brengen. Met kwaaltjes als gevolg. Volgens mij gaat het nu ik deze voedingsstoffen mijd beter met mijn nagel, voetschimmel is verdwenen. Deze tip wilde ik delen om ook van binnen uit door gezondere voeding je systeem te helpen.

5 0 0