Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Neusbloeding stoppen met ijsblokje

Heftige neusbloeding; neem een waterijsje of blokje ijs in plasticzakje en hou dit tegen die zijde van de neus die bloed. Snuit een keer je neus om overtollig restanten te verwijderen en houd het hoofd iets achterover.

Karel Wehrmeijer
0 4


Zoutoplossing stopt neusbloeding

Bloedneus:

Je neus (zachtjes!) snuiten zodat er niet meer adertjes beschadigd raken ( beschadigde adertjes komt ook door te hard snuiten.
1. je neus zachtjes snuiten
2. met een servet om je vinger (denk aan vingercondoom) alle restant stukjes verwijderen en bloedbad voorlopig te remmen (laat het even erin)
3. Pak een glas
4. Vul dat voor de helft met +/- 50-100ml lauwwater ( je hebt niet veel nodig, gekookt water is beter)
5. Pak zout maak niet uit wat voor soort zeezout/jodium /keukenzout.
6. voeg dit toe op het oog +/- halve theelepel (water moet dus naar zout smaken net als zeewater)
7. Verwijder je servetten uit je neus
7.5 hou je hoofd naar achteren
8.Probeer dit of laat iemand dit in je neus druppelen met bv. theelepel/pipet (je kan ook je vinger in dompelen en dit werkt ook als een pipet (of stop je natte vinger in je neus xD)
9. Herhaal het druppelen als dit het bloeden niet stopt (hierbij snuif je zodat het zoutoplossing die in je neusholte de gesprongenvaat bereikt.
10. Na ongeveer 2 minuten kan je weer staan.

Ja dit is gewoon een zoutoplossing, het zout zorgt ervoor dat je bloedvaten slinken. EN als je bijvoorbeeld een tand eruit is gegaan helpt het de bloedbad in je mond te stoppen door hiermee een paar keer te gorgelen.

Rohan
0 0