Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ontsteking

Helpen middeltjes als soda, biotex of een zoutbadje bij een ontsteking?

Op deze pagina vind je uitéénlopende middeltjes die kunnen helpen tegen een ontsteking. Deze zijn geplaatst door andere bezoekers op Oma Weet Raad. Lees alle tips over zoutbadjes, soda en biotex en meer.

Biotex helpt tegen ontsteking

Doe wat biotex in een emmer met warm water, laat dit oplossen en houdt je voet erin voor 5 minuten 2 keer per dag totdat de ontsteking een dag weg is.

Tip #4934
3 3
Selderij thee

Drink 4 glazen selderij thee per dag koud of warm kun je zelf maken met selderij blaadjes en eet 4 gewassen ongeschraapteworteltjes per dag helpt heel goed bij slijmbeursonstekingen en is heel goedkoop.

Alie
Tip #1547
0 0
Honing vermindert ontstekingen

Heb je vaak last van ontstekingen die terug komen? Gebruik dan dagelijks honing bij je voeding en eet knoflook deze producten zijn een natuurlijke antibiotica.

Karin Jansen
Tip #11994
0 0
Ontsteking weken in sodawater

Het allerbeste is als je een ontsteking hebt aan een vinger, hand, voet of teen, dan kookte mijn oma water, deed het in een teiltje of bakje, deed daar een flinke schep soda bij en liet het afkoelen tot ongeveer 40 graden, daar liet ze mij dan tien minuten met de wond inzitten. Het prikte even in het begin maar na 10 min. was de wond super schoon. Dit geldt ook voor een moeilijke splinter die er niet uitkan. Het heeft zelfs mijn grote teen gered die zo onstoken was dat hij geamputeerd moest worden. 3 x daags een sodabad deed wonderen. Het is een prima middel en beter dan al die zogenaamde zalfjes die schoon moeten trekken.

Tip #552
0 0
Ontsteking in koffie weken

Als je een kleine ontsteking hebt aan hand of voet, houdt deze dan enkele minuten in warme zwarte koffie met caffeïne. Succes verzekerd.

Tip #1203
0 0
Lavendelolie werkt tegen ontstekingen

Van mijn schoonheidsspecialiste kreeg ik de tip om etherische lavendelolie op het plekje te smeren. Ik had veel last van ontstekingen, welke soms ook erg heftig konden zijn. Na een tijdje gesmeerd te hebben, waren de plekken verdwenen. Het helpt trouwens ook bij jeugdpuistjes!

Angela
Tip #4191
0 0
Ontsteking verhelpen: Honing

Koop bij de imker honing , smeer dat op de ontsteking met eventueel een wondverbandje erover. Geen supermarkthoning kopen die is heel slecht van kwaliteit is  aangelengd met suiker.

Of doe de ontsteking in een badje met groene badedas (alleen de groene) of bet het wondje met badedas in water opgelost.

inkiepinkie
Tip #14962
0 1
Kurkuma helpt bij ontstekingen

Wanneer je snel last heb van ontstekingen (bijv. in het gebit of op de huid) of acuut een ontsteking hebt is kurkuma de absolute redder in nood! Capsules werken het beste, verkrijgbaar bij de reformwinkel of drogist. Een hoge dosering curcumine (= werkzame stof) is noodzakelijk voor een snel resultaat. Ik had zelf last van een ontsteking in mijn kaak, ibuprofen haalde alleen de pijn weg en zwaardere medicijnen wilde ik niet. Na enkele dagen een extra hoge dosis kurkuma (100mg per dag, verdeeld over twee keer) was ik er vanaf zonder zware medicijnen en dito bijwerkingen. Kurkuma werkt zowel ontstekingsremmend als ook pijnstillend en bovendien zeer doeltreffend. Voor echte pijn is een normale pijnstiller echter wel nog steeds nodig (ik nam vooral voor het slapen een ibuprofen) maar na enkele dagen zal de ontsteking verdwijnen. Op de huid overigens ook te gebruiken als masker in combinatie met kokosolie of olijfolie!

Ginger Bloemen
Tip #16046
0 0
Zenuwontsteking gebit

Na een aantal wortelkanaalbehandelingen ondergaan te hebben door zenuwontstekingen bleven er steeds ontstekingen terugkomen. De laatste ontsteking die ik had was zo fiks dat ik naast een abces in mijn mond waar het ontstekingsvocht uit liep, opgezwollen tandvlees ook een enorme wang kreeg. Toen ik hiermee naar de tandarts ging adviseerde hij mij voor verdere aanpak naar de kaakchirurg te gaan om mijn verstandskies te laten trekken en voor twee kiezen een wortelpuntbehandeling (in vakjargon ook wel 'apexresectie' genoemd) te ondergaan.

Ik voelde hier enige weerstand bij, omdat dit voor mij als dweilen met de kraan open voelt. Ik werd eigenlijk nieuwsgierig en vroeg mezelf af waardoor die ontstekingen ontstaan. Er moet dan toch een verstoring zijn waardoor dit probleem continu terugkeert? Ervan uitgaande dat er altijd een dieperliggende oorzaak is voor een klacht ben ik daarom geen voorstander van zomaar opereren en/of wegsnijden. Dit voelt voor mij als symptoombestrijding.

Ik besloot de dag na mijn tandartsbezoek contact op te nemen met een biologische tandarts. Hier kon ik vanwege drukte niet meteen terecht, maar zij heeft mij telefonisch advies gegeven: ADP van Biotics, oregano-olie in tabletvorm. Dit is een sterk natuurlijk antibioticum tegen héél veel klachten.
Deze heb ik meteen dezelfde dag laten bezorgen om het voor het slapengaan in te nemen.

Toen ik de dag erna wakker werd was mijn dikke wang flink geslonken en mijn tandvlees veel minder opgezwollen. Wát een wondermiddel. De biologische tandarts gaf aan dat dit in 80% van de gevallen werkt, dus geen garantie te kunnen geven.
Als dit niet werkt is een antibioticakuurtje voor een keer heus niet erg. Al ben ik zelf een voorstander van klachten met de middelen uit Moeder Natuur te verhelpen!

Ik ben erg benieuwd naar mijn bezoek naar de biologische tandarts :-)

Anne Ottenheim
Tip #16485
0 0
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.