Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Doe wat biotex in een emmer met warm water, laat dit oplossen en houdt je voet erin voor 5 minuten 2 keer per dag totdat de ontsteking een dag weg is.

2 3


Drink 4 glazen selderij thee per dag koud of warm kun je zelf maken met selderij blaadjes en eet 4 gewassen ongeschraapteworteltjes per dag helpt heel goed bij slijmbeursonstekingen en is heel goedkoop.

Alie
0 0


Heb je vaak last van ontstekingen die terug komen? Gebruik dan dagelijks honing bij je voeding en eet knoflook deze producten zijn een natuurlijke antibiotica.

Karin Jansen
0 0


Het allerbeste is als je een ontsteking hebt aan een vinger, hand, voet of teen, dan kookte mijn oma water, deed het in een teiltje of bakje, deed daar een flinke schep soda bij en liet het afkoelen tot ongeveer 40 graden, daar liet ze mij dan tien minuten met de wond inzitten. Het prikte even in het begin maar na 10 min. was de wond super schoon. Dit geldt ook voor een moeilijke splinter die er niet uitkan. Het heeft zelfs mijn grote teen gered die zo onstoken was dat hij geamputeerd moest worden. 3 x daags een sodabad deed wonderen. Het is een prima middel en beter dan al die zogenaamde zalfjes die schoon moeten trekken.

0 0


Als je een kleine ontsteking hebt aan hand of voet, houdt deze dan enkele minuten in warme zwarte koffie met caffeïne. Succes verzekerd.

0 0


Van mijn schoonheidsspecialiste kreeg ik de tip om etherische lavendelolie op het plekje te smeren. Ik had veel last van ontstekingen, welke soms ook erg heftig konden zijn. Na een tijdje gesmeerd te hebben, waren de plekken verdwenen. Het helpt trouwens ook bij jeugdpuistjes!

Angela
0 0


Wanneer je snel last heb van ontstekingen (bijv. in het gebit of op de huid) of acuut een ontsteking hebt is kurkuma de absolute redder in nood! Capsules werken het beste, verkrijgbaar bij de reformwinkel of drogist. Een hoge dosering curcumine (= werkzame stof) is noodzakelijk voor een snel resultaat. Ik had zelf last van een ontsteking in mijn kaak, ibuprofen haalde alleen de pijn weg en zwaardere medicijnen wilde ik niet. Na enkele dagen een extra hoge dosis kurkuma (100mg per dag, verdeeld over twee keer) was ik er vanaf zonder zware medicijnen en dito bijwerkingen. Kurkuma werkt zowel ontstekingsremmend als ook pijnstillend en bovendien zeer doeltreffend. Voor echte pijn is een normale pijnstiller echter wel nog steeds nodig (ik nam vooral voor het slapen een ibuprofen) maar na enkele dagen zal de ontsteking verdwijnen. Op de huid overigens ook te gebruiken als masker in combinatie met kokosolie of olijfolie!

Ginger Bloemen
0 0