Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als uw tandvlees ontstoken is, is het aangeraden om het tandvlees mee te ' poetsen' het tandvlees bloeid wel maar resten van eten komen daardoor los en zo wordt de ontsteking minder, daarna spoelen met mondwater en de ontsteking verdwijnt. (tip van tandarts)

Vicky
2 1


Thee trekken van een handjevol rozemarijn op een klein pannetje met water. Doe er 2/3 kruidnageltjes bij. Beiden enorme ontstekingsremmers. Drink elke dag 2 kopjes en met 3 dagen ben je van je ontsteking af. (en meteen ook van je obstipatie, als je daar last van hebt ) Tip: plant een rozemarijn in je tuin, het wordt een struik waar je zelfs de hele winter door van kunt blijven pukken.

2 0


Als je ontstoken tandvlees hebt, kan dat door je tandpasta komen. Ik ben er na jaren achter gekomen dat ik allergisch ben voor fluor. Door tandpast ZONDER FLUOR te gaan gebruiken ben ik van mijn ontstoken tandvlees af. Even volhouden hoor.

An van Batum.
0 0


Als ik ontstoken tandvlees heb dan gebruik ik een paar druppeltjes odol mondspoeling doe dat op mijn vinger en smeer dat op de zere plekken. herhaal dit een dag of 3 en het gaat weer weg

Martin
0 0


Bij ontstoken tandvlees en aantal bladeren salie in heet water doen en een flinke scheut zeezout erbij. Hiermee zo veel mogelijk mee spoelen. Als men het gorgelt helpt het overigens ook bij keelontsteking.

0 0


Spoelen met zeezout, remt ook tandsteen.

0 0


Oil-pulling, ofwel olietrekken. Dagelijks 15-20 min een eetlepel (koudgeperste) olie in de mond nemen. Trek de olie langzaam heen en weer (stuwen/trekken) langs de tanden/tandvlees. Werkt bijzonder goed, daarnaast werkt het ontgiftend voor het hele lichaam. Daarom altijd na het olietrekken de olie uitspugen in het toilet.

Meike
0 1


1. Poetsen met tandpasta waarvan de basis Aloe Vera is. Je kunt ook een erwtje in je mond doen en spoelen met wat water. 2. Trek (10 min) thee van verse salie en spoel hier je mond mee. Je kunt de thee natuurlijk ook opdrinken. 3. Paradontax tandpasta werkt ook, net als bij punt 1. 4. Pyralvex, koop je bij de drogist. Enkele keren per dag aanstippen en het hebt goed. 5. Weerstand opbouwen, rust en gezond eten (vitaminen).

Noemi
0 0