Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ontstoken tandvlees

Wat zijn grootmoeders tips voor ontstoken tandvlees?

Bij ontstoken tandvlees kun je niet direct altijd even naar de tandarts. Het is dan fijn om even rustig thuis een lijstje met tips uit grootmoeders tijd door te lezen. Bekijk hieronder diverse tips die kunnen helpen bij een tandvleesontsteking.

Bezoek mondhygiënst bij ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees: De tips die hiervoor vermeld staan werken maar tijdelijk. Voor een echte oplossing adviseer ik een onderzoek door een mondhygiënist. Zij/hij geeft een gedegen advies en kan indien nodig een goede behandeling bieden.

Monic
Tip #155


Ontstoken tandvlees poetsen

Als uw tandvlees ontstoken is, is het aangeraden om het tandvlees mee te ' poetsen' het tandvlees bloeid wel maar resten van eten komen daardoor los en zo wordt de ontsteking minder, daarna spoelen met mondwater en de ontsteking verdwijnt. (tip van tandarts)

Vicky
Tip #4427


Thee trekken helpt bij ontstoken tandvlees

Thee trekken van een handjevol rozemarijn op een klein pannetje met water. Doe er 2/3 kruidnageltjes bij. Beiden enorme ontstekingsremmers. Drink elke dag 2 kopjes en met 3 dagen ben je van je ontsteking af. (en meteen ook van je obstipatie, als je daar last van hebt ) Tip: plant een rozemarijn in je tuin, het wordt een struik waar je zelfs de hele winter door van kunt blijven pukken.

Tip #7282


Tandpasta zonder Fluoride

Als je ontstoken tandvlees hebt, kan dat door je tandpasta komen. Ik ben er na jaren achter gekomen dat ik allergisch ben voor fluor. Door tandpast ZONDER FLUOR te gaan gebruiken ben ik van mijn ontstoken tandvlees af. Even volhouden hoor.

An van Batum.
Tip #2327


Grootmoeders tips ontstoken tandvlees

Mijn grootmoeder had altijd veel tips in huis voor onstoken tandvlees, hier een opsomming van enkele van deze tips. Ik hoop dat ik ze allemaal goed onthouden heb:

Vitamine C en fruit helpen bij het sterk houden en het genezen van het tandvlees.

Calcium zorgt voor sterkere botten en tanden, dit helpt natuurlijk ook met het versterken van de tanden in het tandvlees.

Aloe Vera vermindert de ontsteking bij gingivitis. je kan hiervoor het beste Aloe Vera creme gebruiken.

Stop met roken! Roken is verschrikkelijk voor het tandvlees en voor je gehele gezondheid.

Poets uw tanden elektrisch, dit zorgt voor een betere reiniging van de tanden.

Breng na het poetsen wat honing aan op het ontstoken tandvlees. Dit zal een ontsmettende werking hebben.

Maar misschien wel de beste tip: Poets vaak je tanden! De ontsteking zal vanzelf afnemen.

Keesje
Tip #16757


Tandplaque veroorzaakt tandvleesontstekingen

Bij tandvleesontsteking werken de middeltjes die op uw website vermeld staan maar tijdelijk.
Tandplaque (C.Q. tandsteenvorming)is namelijk de eerste oorzaak van een tandvleesontsteking.
Het optimaliseren van de mondhygiene, het laten verwijderen van tandsteen door de mondhygienist zorgt ervoor dat het tandvlees zich herstelt.
Let er wel op dat bij ernstige tandvleesproblemen ook afbraak van het kaakbot plaatsvindt en dit komt niet meer terug,hierdoor kunnen tanden en kiezen verloren gaan.Uw mondhygienist kunt u daar meer over vertellen.
Bovendien helpt zij u op weg naar het verbeteren van de mondhygiene.
Stephanie, mondhygienist

Stephanie
Tip #1847


Salie blaadje werkt voor ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees: leg er een salie blaadje (eventueel eerst overgoten met heet water) op. Het verzacht echt en werkt ontsmettend. Deze tip kwam van mijn grootmoeder!

Olga
Tip #606


Grootmoeders tip ontstoken tandvlees: Aluin

Bij ontstoken tandvlees spoelen met aluin. Je tanden lijken er ook witter door te worden.

Tip #607


Afgekoelde kamillethee voor ontstoken tandvlees

Voor vrijwel alle problemen met tandvlees en lichte tandpijnen spoelen (als het lukt een aantal minuten) met afgekoelde kamillethee. Kamille heeft een sterk desinfecterende werking.

Robin
Tip #608


Gan naar de mondhygiënst

Ben het helemaal met Stefanie eens. Ga naar de mondhygiëniste en pas op met deze tips, deze komen uit grootmoeders tijd en dat is lang geleden =)


Martine ~ Mondhygiëniste

Tip #2419


Odol mondspoeling

Als ik ontstoken tandvlees heb dan gebruik ik een paar druppeltjes odol mondspoeling doe dat op mijn vinger en smeer dat op de zere plekken. herhaal dit een dag of 3 en het gaat weer weg

Martin
Tip #3909


Ontstoken tandvlees spoelen met salie en zout

Bij ontstoken tandvlees en aantal bladeren salie in heet water doen en een flinke scheut zeezout erbij. Hiermee zo veel mogelijk mee spoelen. Als men het gorgelt helpt het overigens ook bij keelontsteking.

Tip #5207


Spoelen met zeezout

Spoelen met zeezout, remt ook tandsteen.

Tip #4503


Oil-pulling bij ontstoken tandvlees

Oil-pulling, ofwel olietrekken. Dagelijks 15-20 min een eetlepel (koudgeperste) olie in de mond nemen. Trek de olie langzaam heen en weer (stuwen/trekken) langs de tanden/tandvlees. Werkt bijzonder goed, daarnaast werkt het ontgiftend voor het hele lichaam. Daarom altijd na het olietrekken de olie uitspugen in het toilet.

Meike
Tip #5481


Ontstoken tandvlees

1. Poetsen met tandpasta waarvan de basis Aloe Vera is. Je kunt ook een erwtje in je mond doen en spoelen met wat water. 2. Trek (10 min) thee van verse salie en spoel hier je mond mee. Je kunt de thee natuurlijk ook opdrinken. 3. Paradontax tandpasta werkt ook, net als bij punt 1. 4. Pyralvex, koop je bij de drogist. Enkele keren per dag aanstippen en het hebt goed. 5. Weerstand opbouwen, rust en gezond eten (vitaminen).

Noemi
Tip #7401


Goede huismiddeltjes

Ik had last van ontstoken tandvlees en was op zoek naar allerlei middeltjes die konden helpen. Toen kwam ik uit op het advies 'flossen en goede tandhygiëne' ik ben maar begonnen met flossen. In het begin was het eén grote bloeding, maar naarmate ik dit dagelijks deed werd het minder en minder.

Ano
Tip #19611


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.