Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Splinters haal je er heel veilig uit als je gewoon met een plakbandje op het stukje waar de splinter zit plakken en eraf trekken, en de splinter is eruit het is snel, handig, en niet pijnlijk!

Lotte (nijmegen)
1 0


Om een splinter te verwijderen, gekauwd brood erop aanbrengen, pleister en na een nachtje is de splinter er helemaal uitgeweekt.

1 0


Als een splinter te diep zit om hem met een pincet te verwijderen leg er dan een klein stukje spek op en plak er een pleister overheen. De splinter komt dan vanzelf naar boven.

1 0


Als je een splinter moet verwijderen, kun je dat vrijwel pijnloos doen door de plek eerst te koelen met een ijsklont.

0 0


Als je een splinter in je vinger hebt doe er dan een tijdje een pleister met groene zeep op dan word het zachter en kan je hem er zo uit halen.

0 0


Als een kleine splinter in je hand te diep zit om er met een pincet uit te krijgen: doe er wat boter op. De splinter kruipt er dan uit. Herhalen als het niet meteen werkt. Tip van mijn oma!

0 0


Alsje een splinter heb doe 2 dagen een eelt pleister op. De splinter kan er zo uit. Ideaal voor kleine kinderen.

Henny
0 0


Gewoon een stukje schuurpapier erover schuren uiteraard de goede richting op schuren en de splinter is zonder pijn eruit.

D.J.de Knegt van Dalen
0 0


Deze tip heb ik van mijn schoonvader. Trekzalf op de plek met de splinter smeren, daarna een gaaje of een pleister er over heen aanbrengen. Een nachtje laten zitten en de splinter komt er zo uit!

0 0


Simpel splinters verwijderen pijnloos handig bij kinderen, neem een stukje prei blad plak die er op met een pleister na 1 nacht is de splinter er geheel uit.

Hennie
0 0


Even weken in lauw/warm water met een beetje soda.

RV
0 0


Leg een stuk rauwe ui op de plek met de splinter en plak er een pleister over. Laat de ui en pleister 2 uur zitten. Nu kun je de splinter gemakkelijk uit de vinger halen omdat de huid los en week is geworden.

0 0