10 minuten per dag in een badje azijn. Voeten niet afdrogen, maar laten drogen aan de lucht. Na 5 dagen is de schimmel verdwenen en blijft ook weg. Voeten die week niet wassen met zeep.

Toeron - Tip #4166

4 1

weet het niet

Otto Metz

0

Login om een reactie te geven:Na 4 weken een smeerseltje van de apotheek te hebben geprobeerd (zonder resultaat), ben ik overgestapt op tea tree olie 2 x per dag. Het werkt! Ik ben er nu 4 dagen mee bezig en geen nieuwe blaasjes meer. 2 weken volhouden en dan is het helemaal verdwenen.

Marianne - Tip #5744

1 0

Login om een reactie te geven:Voor de handel geen droog brood in te verdienen, maar tot mijn opprste verbazing werkt het veel beter als daktarin: Teentjes na het douchen insmeren met een beetje massage olie!.
Binnen een week verdween de schimmel. Ik blijf maar ddorsmeren want het is ook wel lekker en heb het idee dat ik er nu definitief van af kom.

Pieter - Tip #505

1 0

Login om een reactie te geven:Laatst een tip gekregen van een Chinese masseur: bij voetschimmel de voeten drie keer per week behandelen met Whiskey. Dit ontsmet goed en na enkele weken ben je ervan af.

Chantal - Tip #4368

0 0

Login om een reactie te geven:Je kan hem goed onder controle houden met kampferspiritus: 1x per dag tussen de tenen druppelen.

F h u frank - Tip #3974

0 0

Login om een reactie te geven:5 minuten in een bak met handwarm water, voeten voorzichtig droogdeppen (NIET WRIJVEN), evt. even keukenrol tussen de tenen weven zodat de voeten goed droog worden. Voeten insmeren met een paar druppel Tea Tree Oil. Wachten tot het ingetrokken is in de huid. Dan de voeten insmeren met een vette crème, bijvoorbeeld Lanette-vetcremé 10%. Dit omdat de tenen anders erg droog en pijnlijk (zelf ervaren) worden en je er last van kan krijgen. Dus altijd vette crème erop doen.
Elke dag schone sokken aan en TIP van de apotheek sokken binnenste buiten uittrekken en zo wassen, zodat alle losgelaten huidschilfers uitgewassen worden.

Nina - Tip #4432

0 0

Login om een reactie te geven:Calendula(zalf, creme of gel) of Purol (zalf), nadat je je voeten hebt gewassen en vooral zeer goed hebt gedroogd (met de föhn!).

Mama - Tip #3056

0 0

Login om een reactie te geven:Ik wil het bovenstaande bericht van Pieter reageren, dat het bij mij niet binnen 1 week kan genezen! Ik heb al 3 weken lang twee keer per dag mijn hele voeten (ook tussen tenen) gespoeld met het water en ingesmeerd met de massage-olie. Ik was mijn voeten om twee dagen met zeep en dat doe ik niet elk dag. Want als het te vaak met zeep is gewassen, dan wordt de huid zwak. Zodat het schimmel makkelijker leven kan blijven.
Vóór en ná het gebruik met de massage-olie blijft de voetschimmel nog steeds en het jeukt 1x per één of twee dag. Verder heb ik wat schilfers op mijn voetzool en ik verzorg mijn voeten zo hygiënisch mogelijk. Dus de massage-olie kan bij mij de voetschimmel niet binnen 1 week genezen, terwijl het wel bij Pieter binnen 1 week kan genezen.
Dus nu kap ik ermee met de massage-olie en ik ga gewoon de medicijnzalf van mijn huisarts gebruiken, dat moet het vast wel helpen.

Anoniem - Tip #2944

0 0

Login om een reactie te geven:Heb vele jaren last gehad van voetschimmel. Van mijn huisarts de tip gekregen om mijn voeten regelmatig in te smeren met olijfolie aangezien hier een stofje in zit wat schimmels tegen gaat. Als nabehandeling van een voorgeschreven(pillen)kuur ben ik mijn voeten hier een paar keer per week mee gaan insmeren (nu af en toe nog steeds) en kan iig zeggen dat de schimmel nooit meer is teruggekomen.

Sandra - Tip #1058

0 0

Login om een reactie te geven:Bij voetschimmel de tenen met gewone huishoud spiritus deppen, de alcohol dood de schimmel direct, je moet het wel 3 maanden volhouden totdat de nagel er weer goed uitziet.
Veel goedkoper dan whiskey, zoals iemand hiervoor heeft aangeraden.

Wilma - Tip #2543

0 0

Login om een reactie te geven:Elke dag insmeren met azijn en niet afspoelen.

Marianne - Tip #2718

0 0

Login om een reactie te geven:Creme bioforce (gebruikt bij tepelkloven en luieruitslag). Heb het 1 nacht gebruikt. Maar echt een wereld van verschil.

Didi - Tip #4919

0 0

Login om een reactie te geven:GEEN VARKENSVLEES ETEN. Dat hielp mij om van mijn voetschimmel af te komen. Ik eet het nog wel af en toe op brood en heel af en toe als ik bijvoorbeeld wordt uitgenodigd. Maar ik heb er geen last meer van.

Layla - Tip #4957

0 0

Login om een reactie te geven:Waterstofperoxide. Koop een fles waterstofperoxide van 3% (bij de Kruidvat voor € 1,-). Iedere avond de oppervlakte schoonmaken, de waterstofperoxide op een wattenschijfje doen, op de oppervlakte deppen, door de lucht laten drogen en tada! Binnen een paar dagen helemaal weg. Klinkt eng, waterstofperoxide, maar als je het voorzichtig gebruikt, kan je het zelfs voor acne gebruiken in je gezicht. Wel altijd op een onopvallend stukje van je lichaam uitproberen voor de reactie.

Joyce - Tip #5639

0 0

Login om een reactie te geven:Lavendel-olie (100% zuivere etherische olie, geen goedkoop industrieel spul) werkt bij mij heel goed. Eigenlijk is tea-tree olie nog beter, maar lavendel-olie kan dus ook. Een paar druppels op een stukje toilet-papier, de schimmel daarmee wat inwrijven en het stukje papier tussen de tenen steken (als de schimmel daar vertoeft ;-) ) om alles droog te houden.

Brigitta - Tip #7264

0 0

Login om een reactie te geven:Voeten in een bad met zeezout.

Anoniem - Tip #8313

0 0

Login om een reactie te geven:De voeten "s morgens en "s avonds na het wassen en drogen insmeren met zinkolie.
Wel de sokken aanhouden "s nachts, anders veeg je het er zo weer af en je hebt het bed niet onder de olie. Wil ook wel eens helpen tegen zweetvoeten.

R Huisman - Tip #5563

0 0

Login om een reactie te geven:Gooi oude katoenen sokken niet weg;gebruik ze om uw voeten mee af te drogen wanneer u last heeft van b.v.voetschimmelinfectie(dan hoeft u niet iedere keer een hele handdoek in de wasmand te gooien.

Lida Bergmans - Tip #5561

0 0

Login om een reactie te geven:Detol handen zeep, daarmee uw voeten elke dag wassen en goed drogen. Niet langer dan 2 weken gebruiken want het maakt uw huid droog.

Darwin - Tip #5061

0 0

Login om een reactie te geven:Smeer er blistex op. Het blauwe potje. Blistex is helend voor je lippen, maar ook voor handen en voetschimmel.

J. - Tip #5189

0 0

Login om een reactie te geven:Jaren heb ik last gehad van hardnekkige voetschimmel. Alle smeersels geprobeerd inclusief maandelijkse bezoeken aan een dermatoloog. Op internet kwam ik deze tip tegen; maak een badje met heet water (zo heet mogelijk) een paar scheppen soda er in en dan proberen om zo snel mogelijk met je voet in het badje te gaan (pas op voor verbranding) Ik heb het dagen achtereen gedaan en ik ben helemaal schimmelvrij!

Heidi - Tip #5309

0 0

Login om een reactie te geven:Last van voetschimmel : smeer het 2 keer per dag in met citroenmelisse tinctuur en je bent er binnen een mum van tijd af. Werkt prima.

Geertje - Tip #5408

0 0

Login om een reactie te geven: