Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Voetschimmel

Hoe kan je het beste voetschimmel behandelen?

Oma Weet Raad met voetschimmel! Zo kan je bijvoorbeeld azijn gebruiken en zijn er nog veel meer adviezen van andere gebruikers. Hiermee kun je bijvoorbeeld voetschimmel en zwemmerseczeem verhelpen.

Badje met azijn

10 minuten per dag in een badje azijn. Voeten niet afdrogen, maar laten drogen aan de lucht. Na 5 dagen is de schimmel verdwenen en blijft ook weg. Voeten die week niet wassen met zeep.

Toeron
Tip #4166
44 5
Kokosolie!

Kokosolie! Ik had al jaren last van voetschimmel en van alles geprobeerd (middeltjes van de dokter, adviezen van deze site, etc.) Nu las ik dat er in kokosolie / kokosvet laurinezuur zit. Blijkbaar is dit o.a. een sterk anti-schimmelmiddel, en zou het werken tegen voetschimmel. Na 2 dagen smeren voelden mijn voeten al veel beter aan, geen schimmel / kloofjes meer te bekennen. Ik blijf nog wel even smeren voor de zekerheid. En ik eet het ook, want het zou inwendig ook schimmels tegengaan die ook weer voor o.a. voetschimmel kunnen zorgen. Ik heb gewoon goedkope kokosolie gebruikt, maar de kwaliteit van duurdere merken zou nog wat beter moeten zijn.

Tip #11700
13 3
Voetenbad met soda

Jaren heb ik last gehad van hardnekkige voetschimmel. Alle smeersels geprobeerd inclusief maandelijkse bezoeken aan een dermatoloog. Op internet kwam ik deze tip tegen; maak een badje met heet water (zo heet mogelijk) een paar scheppen soda er in en dan proberen om zo snel mogelijk met je voet in het badje te gaan (pas op voor verbranding) Ik heb het dagen achtereen gedaan en ik ben helemaal schimmelvrij!

Heidi
Tip #5309
5 3
Tea tree olie

Na 4 weken een smeerseltje van de apotheek te hebben geprobeerd (zonder resultaat), ben ik overgestapt op tea tree olie 2 x per dag. Het werkt! Ik ben er nu 4 dagen mee bezig en geen nieuwe blaasjes meer. 2 weken volhouden en dan is het helemaal verdwenen.

Marianne
Tip #5744
3 0
Smeren met sudocreme

Tip voor voetschimmel.

1. Alle velletjes tussen de tenen verwijderen door eroverheen te wrijven
Met de vinger
Niet eraan trekken dus. En je handen wassen
2. Voor het slapen gaan licht insmeren met
soducocreme (deze gebruiken ze ook voor babytjes)
Het gaat wel even jeuken maar de volgende dag is het weg
Ik heb het nog een keer herhaalt
Heb er nu geen last meer van.

Richard P
Tip #14322
2 0
Massage olie werkt beter dan Daktarin

Voor de handel geen droog brood in te verdienen, maar tot mijn opperste verbazing werkt het veel beter als daktarin: Teentjes na het douchen insmeren met een beetje massage olie!. Binnen een week verdween de schimmel. Ik blijf maar doorsmeren want het is ook wel lekker en heb het idee dat ik er nu definitief van af kom.

Pieter
Tip #505
2 0
Was je sokken binnenstebuiten

5 minuten in een bak met handwarm water, voeten voorzichtig droogdeppen (NIET WRIJVEN), evt. even keukenrol tussen de tenen weven zodat de voeten goed droog worden. Voeten insmeren met een paar druppel Tea Tree Oil. Wachten tot het ingetrokken is in de huid. Dan de voeten insmeren met een vette crème, bijvoorbeeld Lanette-vetcremé 10%. Dit omdat de tenen anders erg droog en pijnlijk (zelf ervaren) worden en je er last van kan krijgen. Dus altijd vette crème erop doen. Elke dag schone sokken aan en TIP van de apotheek sokken binnenste buiten uittrekken en zo wassen, zodat alle losgelaten huidschilfers uitgewassen worden.

Nina
Tip #4432
2 0
Olijfolie

Heb vele jaren last gehad van voetschimmel. Van mijn huisarts de tip gekregen om mijn voeten regelmatig in te smeren met olijfolie aangezien hier een stofje in zit wat schimmels tegen gaat. Als nabehandeling van een voorgeschreven(pillen)kuur ben ik mijn voeten hier een paar keer per week mee gaan insmeren (nu af en toe nog steeds) en kan iig zeggen dat de schimmel nooit meer is teruggekomen.

Sandra
Tip #1058
1 0
Wassen met detol handen zeep

Detol handen zeep, daarmee uw voeten elke dag wassen en goed drogen. Niet langer dan 2 weken gebruiken want het maakt uw huid droog.

Darwin
Tip #5061
1 0
Kokosolie

Schimmel en blaasjes die open knappen op je voeten? Ik heb alle dure zalfjes van dokter / apotheek gehad, niks hielp. Todat ik hier las : Kokosolie. Ik heb een grote pot gehaald. Na 2 dagen al resultaat, nu een weekje later, het is zo goed als weg! Wondermiddel. Ik smeer het 2 x per dag op de plekken en ik ben er gewoon vanaf. Bedankt voor de TIP.

Josje
Tip #14835
1 0
Bad met zeezout

Voeten in een bad met zeezout.

Tip #8313
1 0
100% lavendel-olie werkt ook

Lavendel-olie (100% zuivere etherische olie, geen goedkoop industrieel spul) werkt bij mij heel goed. Eigenlijk is tea-tree olie nog beter, maar lavendel-olie kan dus ook. Een paar druppels op een stukje toilet-papier, de schimmel daarmee wat inwrijven en het stukje papier tussen de tenen steken (als de schimmel daar vertoeft ;-) ) om alles droog te houden.

Brigitta
Tip #7264
1 0
Aanstippen met spiritus

Bij voetschimmel de tenen met gewone huishoud spiritus deppen, de alcohol dood de schimmel direct, je moet het wel 3 maanden volhouden totdat de nagel er weer goed uitziet. Veel goedkoper dan whiskey, zoals iemand hiervoor heeft aangeraden.

Wilma
Tip #2543
1 0
Blauw potje blistex

Smeer er blistex op. Het blauwe potje. Blistex is helend voor je lippen, maar ook voor handen en voetschimmel.

J.
Tip #5189
1 0
A. Vogel Creme Bioforce

Creme bioforce (gebruikt bij tepelkloven en luieruitslag). Heb het 1 nacht gebruikt. Maar echt een wereld van verschil.

Didi
Tip #4919
1 0
Massage olie

Ik wil het bovenstaande bericht van Pieter reageren, dat het bij mij niet binnen 1 week kan genezen! Ik heb al 3 weken lang twee keer per dag mijn hele voeten (ook tussen tenen) gespoeld met het water en ingesmeerd met de massage-olie. Ik was mijn voeten om twee dagen met zeep en dat doe ik niet elk dag. Want als het te vaak met zeep is gewassen, dan wordt de huid zwak. Zodat het schimmel makkelijker leven kan blijven. Vóór en ná het gebruik met de massage-olie blijft de voetschimmel nog steeds en het jeukt 1x per één of twee dag. Verder heb ik wat schilfers op mijn voetzool en ik verzorg mijn voeten zo hygiënisch mogelijk. Dus de massage-olie kan bij mij de voetschimmel niet binnen 1 week genezen, terwijl het wel bij Pieter binnen 1 week kan genezen. Dus nu kap ik ermee met de massage-olie en ik ga gewoon de medicijnzalf van mijn huisarts gebruiken, dat moet het vast wel helpen.

Tip #2944
1 2
Insmeren met azijn

Elke dag insmeren met azijn en niet afspoelen.

Marianne
Tip #2718
1 0
Vermijd varkensvlees

GEEN VARKENSVLEES ETEN. Dat hielp mij om van mijn voetschimmel af te komen. Ik eet het nog wel af en toe op brood en heel af en toe als ik bijvoorbeeld wordt uitgenodigd. Maar ik heb er geen last meer van.

Layla
Tip #4957
1 0
Ontsmetten met Whiskey

Laatst een tip gekregen van een Chinese masseur: bij voetschimmel de voeten drie keer per week behandelen met Whiskey. Dit ontsmet goed en na enkele weken ben je ervan af.

Chantal
Tip #4368
1 1
Zilversokken

Zilversokken! Dat zijn sokken waar zilverdraad in verwerkt is. Ze zijn helaas niet goedkoop, maar na jaren voetschimmel ellende en talloze zalfjes en tips geprobeerd te hebben, uiteindelijk toch maar 2 paar gekocht. De jeuk werd gelijk al minder en na een maand was de schimmel bijna verdwenen en geen nieuwe plekjes meer. Een opluchting als je wanhopig bent van de jeuk aan je voeten.

PetraB
Tip #16257
0 0
Aanstippen met olijfolie

Mijn oudste zoon had schimmel tussen de tenen, wat vaak komt doordat de tenen dicht op elkaar staan en er dan vocht achter blijft na het douchen waardoor het daar tussen gaat broeien. Enkele weken heeft hij toen meerdere malen per dag een wattenstaafje gedrenkt in olijfolie op de schimmel gedaan en daarna was het helemaal weg. Belangrijk is dan wel om de ruimte tussen de tenen goed droog te blijven houden, zeker na het douchen.

MJYSD
Tip #16246
0 0
Regelmatig naar het zwembad

Voetschimmel verdwijnt!!!

Ik had ernstige voetschimmel. Zalfjes en pillen hielpen niet meer. Afgelopen zomer nam ik een zomerabonnement op het zwembad. Ik ben 5x een uur lang achter elkaar in het water geweest. Dus 5 weken lang elke week een uur. Daarna heb ik geen last meer gehad van voetschimmel. Succes en zwem ze!

Nina73
Tip #15732
0 0
Vicks vaporub

Heb met m'n voetschimmel (zwemmerseczeem) meer dan 1,5 week dagelijks of tweemaaldagelijks een ruim halfuur in warme badjes schoonmaakazijn en ook soda gezeten, regelmatig met schoonmaakazijn aangestipt en het leek zich niet meer verder uit te breiden. Genezing vond ik helaas niet heel overtuigend of duidelijk/snel gaan. Misschien was azijn iets effectiever dan soda, maar ben daar ook niet helemaal uit... De echte genezing zette voor mn idee flink in nadat ik ipv de badjes azijn/soda een keer een bad met bleek nam en ging smeren met Vicks vaporub. Helaas wel wat andere narigheid van het tweede bleekbad gekregen: kennelijk veel teveel bleek erin gedaan, dat begon gigantisch te prikken bovenop de voet en heb daar nog een bloedende /open wond aan over. Daarna niet meer met bleek gedaan dus... azijnbad prikt dan ook weer meer. Dus wees gewaarschuwd! Sowieso bleek natuurlijk nooit tegelijk met iets combineren ivm chloordampen en in het bijzonder zéker niet met azijn!! Misschien is smeren met Vicks en alleen azijnbadjes ook al voldoende... kan ik nu niet meer testen nu het allemaal flink geneest... succes!

Hmm
Tip #15465
0 1
Appelazijn en A. Vogel Creme Bioforce

Last van voetschimmel? Hier nog een hulpmiddeltje om er snel vanaf te komen. Was je voeten met alleen kraanwater en dep ze droog. Neem dan een doekje en doe daar een scheut (appel) azijn op en was hiermee je voeten maar droog ze niet af dus gewoon oplaten drogen. Als je dit de eerste keer gebruikt kan het effe gaan prikken. Je kunt ook gewoon een voetbadje maken met (appel) azijn en daar 10 minuutjes je voeten in laten weken ook dan de voeten niet afdrogen. Doe dit ongeveer een weekje 1x per dag en je bent er snel vanaf. Krijg je nu droge voeten door de azijn smeer ze dan in met A vogel bioforce creme en je voeten zijn weer mooi en schimmelvrij.

Tip #15300
0 0
Infrarode sauna

Jaren lang voetenschimmel die maar steeds terugkomt. Bezoek sinds 2 maanden een sportclub met infrarode sauna, en geloof het zelf niet- de schimmel is weg!! De huid aan de voeten is als nieuw. Nu kan dit zelfs werken bij kalknagel problematiek ?  Want daar ligt aan ten grondslag ook de schimmel.  Om het voordeliger te maken kun je een infra rood lamp aanschaffen. Let daarbij op de kwaliteit. Succes

Evi 2
Tip #15266
0 0
Masseren met schuursponsje

Heb al jaren last van voetschimmel vanalles geprobeert maar niks helpt er tegen zelf zalfjes en medicijnen mochten geen baat erbij hebben maar nu heb ik een vrij simpele en makkelijke oplossing gevonden. Je kent vast wel van die gekleurde schuursponsjes doe op het groene schuurvlak wat handzeep erop en ga lekker je voeten ermee "masseren" ook tussen de tenen en droog ze daarna zorgvuldig droog en na een paar dagen zul je versteld staan van het resultaat.

Tip #15015
0 0
Zinkolie

De voeten "s morgens en "s avonds na het wassen en drogen insmeren met zinkolie. Wel de sokken aanhouden "s nachts, anders veeg je het er zo weer af en je hebt het bed niet onder de olie. Wil ook wel eens helpen tegen zweetvoeten.

R Huisman
Tip #5563
0 0
Appelazijn

Na jaren last gehad te hebben van eelt kwam ik erachter dat het door voetschimmel kwam. Middeltjes van de huisarts hielpen niet. Na aanraden heb ik appel azijn gebruikt, na het douchen met een washand pure appel azijn erop gesmeerd en na n paar dagen was ik er vanaf!

Wendychels
Tip #14893
0 0
Waterstofperoxide

Waterstofperoxide. Koop een fles waterstofperoxide van 3% (bij de Kruidvat voor € 1,-). Iedere avond de oppervlakte schoonmaken, de waterstofperoxide op een wattenschijfje doen, op de oppervlakte deppen, door de lucht laten drogen en tada! Binnen een paar dagen helemaal weg. Klinkt eng, waterstofperoxide, maar als je het voorzichtig gebruikt, kan je het zelfs voor acne gebruiken in je gezicht. Wel altijd op een onopvallend stukje van je lichaam uitproberen voor de reactie.

Joyce
Tip #5639
0 0
Calendula of Purol

Calendula(zalf, creme of gel) of Purol (zalf), nadat je je voeten hebt gewassen en vooral zeer goed hebt gedroogd (met de föhn!).

Mama
Tip #3056
0 0
Kampferspiritus

Je kan hem goed onder controle houden met kampferspiritus: 1x per dag tussen de tenen druppelen.

F h u frank
Tip #3974
0 1
Wekelijks voetenbad

Geen zin en tijd voor dagelijkse aandacht voor je voeten? 1x per week een voetbad van 20 minuten met 2 stuks voetbad bruistabletten in warm water. Na 10 minuten je voeten tussen de tenen goed droog en schoon wrijven en dan terug het voetbad in voor de resterende 10 minuten. Insmeren met voetencrème helpt daarna tegen huiduitdroging. Na 3 sessies of 3 weken ben je van je voetschimmel af. Voor blijvend resultaat 1x per maand herhalen.

Rene Delft
Tip #9309
0 0
Voetenbadje van klimop, knoflook en schoonmaakazijn

Maak een voetenbadje met blaadjes van klimop. Flink wat blaadjes gebruiken. Ik knip ze in kleine stukjes en giet er daarna twee volle waterkokers met gekookt water op. Laten trekken en afkoelen. Aanvullen met water als nodig is. Ook gooi ik er nog een paar teentjes knoflook bij en een flinke scheut schoonmaakazijn. En dan lekker lang met je voeten in het badje zitten. Minimaal een half uur om te zorgen dat de huid week wordt en het daar onder ook zijn werk kan doen. Voeten afdrogen en klaar. Bij lichte schimmelinfectie is 1 voetenbadje al voldoende.

Olly333
Tip #9089
0 0
Smeren met Citroenmelisse tinctuur

Last van voetschimmel : smeer het 2 keer per dag in met citroenmelisse tinctuur en je bent er binnen een mum van tijd af. Werkt prima.

Geertje
Tip #5408
0 0
Gooi oude katoenen sokken niet weg

Gooi oude katoenen sokken niet weg;gebruik ze om uw voeten mee af te drogen wanneer u last heeft van b.v.voetschimmelinfectie(dan hoeft u niet iedere keer een hele handdoek in de wasmand te gooien.

Lida Bergmans
Tip #5561
0 0
Kokosolie en Sokken

Smeer na het douchen je voeten in met kokosolie en trek sokken aan. Niet uitspoelen, de huid neemt het vet op. Drie keer per week is voldoende. Kokosolie haal je gewoon in de supermarkt, BIO kokosolie b.v. zonder kokosnootgeur.
De voetschimmel verdwijnt, ook de eelt gaat weg!

Evi 2
Tip #16465
0 0
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.