Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wenkbrauwen epileren

Hoe kan je wenkbrauwen epileren zonder pincet en zonder pijn?

Als je zonder pijn en zonder pincet wilt epileren ben je op het goede adres. Makkelijk is het niet maar met de volgende tips moet je zeker een stuk verder komen.

Gel of creme

Wenkbrauwen blijven goed in model wanneer u ze kamt nadat u ze ingesmeert hebt met gel of een vette creme.

Tip #640


Mascaraborsteltje

Voor het kammen van wenkbrauwen kun je een oud schoongemaakt mascaraborsteltje gebruiken.

Ara
Tip #641


Schoonheidsspecialist laten doen

Weet je niet hoe je je wenkbrauwen in vorm moet houden, of epileren? Laat het eerst door een schoonheidsspecialiste doen, en epileer het later bij. Wel zeggen of je het dun wilt hebben, of vol wilt houden.

A
Tip #1496


Ijsklontjes maakt gevoelloos

Pijnlijk hé? Je wenkbrauwen epileren... Dat kan je het best doen als je een tijdje met een ijsblokje tegen je wenkbrauw heb gezeten. Dan is je wenkbrauw voor even gevoelloos en kan je makkelijk de haartjes weghalen. Als je klaar bent, kun je je wenkbrauwen in model brengen door het te stylen met gel of haarspray. -Haal nooit haartjes weg bij de bovenkant van je wenkbrauwen. De vorm kan daardoor voor een erg lange tijd veranderen. -Weet wat je wil..Je kan het er best met een schoonheidsspecialiste overhebben wat jou het best staat. Succes!

Nadia M.
Tip #1596


Cremespoeling vermindert pijn

Wenkbrauwen epileren doet pijn! maar als je er vantevoren een beetje cremespoeling op doet, doet het niet zo pijn. Ik gebruikt Palmolive anti-klit spoeling, werkt goed.

Gaby
Tip #1694


Mini Tondeuse doet wonderen

Wenkbrauwen epileren is een vervelend karwei. Ik gebruik een mini-tondeuse voor oor en neus haren, die heeft een tondeuseblad met maar 3 tandjes en is klein genoeg om mijn wenkbrauwen mee in model te 'scheren'!

Miranda Rommers
Tip #2863


Gebruik mascara borsteltje

Zijn uw wenkbrauwen niet zo mooi? borstel ze dan met een oud mascara borsteltje. Helpt goed. Blijft het niet zitten doe dan eerst wat gel op het borsteltje voor een langer resultaat.

Susanne
Tip #3423


Neustrimmer voor mannen

Een handige tip als je een hekel aan epileren hebt. Koop een neustrimmer (voor mannen)maar ook ideaal om je wenkbrauen bij te werken. En doet geen pijn.

Vera dijkstra
Tip #5302


Sensitive harsstrips

Snel en pijnloos mooie wenkbrauwen en de haren blijven ook langer weg. Ik hars al 4 jaar mijn wenkbrauwen en ik ben super tevreden, ik knip een vorm en plak de hars strip en trek in 1 keer alle haren er uit. Ik gebruik altijd de sensitive hars strips van de kruidvat.

Kim
Tip #5585


Wenkbrauw epileren tips

Wenkbrauwen epileren doe je zo:
- Zorg voor een scherp pincet met spitse punten.
- Vervolgens is het handig om je wenkbrauwen te epileren als je net gedoucht hebt. De huid en haartjes zijn dan wat zachter, waardoor het niet zo’n pijn doet als je haartjes eruit trekt.
- Kam je wenkbrauw vervolgens in de richting van de haartjes mee. Het kan zijn dat niet alle haartjes in je wenkbrauw dezelfde kant op groeien.
- Daarna ga je bepalen waar er haartjes weggehaald kunnen worden. Het begin van je wenkbrauw bepaal je met een dun potlood. Leg deze langs de binnenkant van je oog en langs de buitenkant van je neusvleugel. Zet aan de neuszijde van het potlood een streepje of puntje met een licht potlood. Daar begint je wenkbrauw.
- Daarna bepaal je waar de ‘knik’ in je wenkbrauw komt. Vaak zit die al een beetje in je wenkbrauw. Om het precieze punt te bepalen, pak je weer een dun potlood en leg je deze langs de binnenkant van je neus en langs de buitenkant van je iris. Dit is het hoogste punt. Ook hier kun je weer een licht puntje zetten.
- Tot slot bepaal je waar je je wenkbrauw zou moeten eindigen. Dit bepaal je door een lijn te trekken van je buitenste neusvleugel naar je buitenste ooghoek.
- Begin haartje voor haartje en ga vooral niet bosjes tegelijk uit je huid trekken. Haal de haartjes weg die buiten het gebied vallen dat je eerder gemarkeerd hebt. Beter is om geen haartjes boven de wenkbrauw weg te halen, maar liever onder je wenkbrauw.

Tip #15175


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen