Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ansjovis tips

Wat zijn grootmoeders tips als je met ansjovis wilt koken?

Allereerst hebben wij ook tips om ansjovis te ontzouten. Daarbij nog meer tips van de echte kook-guru's van Oma Weet Raad.

Koop ansjovis ingelegd in water

Koop ansjovis in blik niet ingelegd in zout maar alleen in water. Geen gedoe met weken in melk. Direct prima te gebruiken.

Tip #2965
1 0




Ansjovis minder zout maken

Leg dit lekkere smaakvolle visje dan heel even te weken in een kommetje melk en de te erge zoute smaak is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Shobha
Tip #2116
0 0




Smaakmaker in salade

Ansjovis kan een heerlijke smaakmaker zijn in salade. Handigste is trouwens om ze in een potje te kopen omdat de blikjes niet echt 'herbruikbaar' zijn. Als je de ansjovis klein snijdt en bijvoorbeeld toevoegt in een Ceasar Salad is het een heerlijke vervanger voor bv zout en zorgt het voor wat pit.

mBlaak
Tip #16611
0 0