Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Braadvlees bereiden

Hoe kun je braadvlees bereiden?

Vind hier diverse tips voor het bereiden van braadvlees zoals Oma dat ook zou doen!

Kamertemperatuur en kruiden maar

Laat het vlees op kamertemperateur komen, lekker kruiden met peper en zout, boter in de braadpan goed warm laten worden dan het vlees er in dichtschroeien en er uit halen dan het water erbij in de pan als het kookt het vlees er weer in het vuur zachtjes zetten doe er nog wat kruiden bij die je lekker vind en dan lekker lang (2,5 a 3 uur) laten prutelen. op het laast kunt je er wat mazena bij doen om de jus wat dikker te maken eet smaakelijk!!!

Ilona
Tip #4032


Rauw ei bij het braadvlees

Voor een heerlijke jus leg gewoon een rauwe ui bij je braadvlees in de pan.

Susanne
Tip #5489


Braadvlees temperatuur en deppen

Bij het braden van vlees is het belangrijk dat je het vlees 'dichtschroeit' na het dichtschroeien kan de smaak namelijk niet meer weg. Hier voor is het belangrijk dat het braadvlees goed droog gedept is - dan schroeit het vlees namelijk sneller dicht. Ook is het goed om voor dat je het vlees in de braadpan doet het op kamertemperatuur te laten komen, dan wordt alles gelijkmatiger verwarmd.

mBlaak
Tip #16628


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Wat is braadvlees?

Braadvlees is vlees dat je eerst kort dichtschroeit en vervolgens laat garen in de braadpan of oven. Door het dichtschroeien blijven sappen in het vlees behouden. Voor braden in de oven wordt vaak een braadslee gebruikt en wordt het vlees omwikkeld met aluminiumfolie of in een braadzak gedaan. Bij braadvlees denkt men vaak aan rundvlees, maar bijvoorbeeld kippenvlees wordt ook gebraden.