Uien schil je het best onder water, je hebt dan geen last van brandende ogen.
Gouden tips: Wrijf niet met uw handen in uw ogen, aan uw handen zit die zwavelachtige stof namelijk ook. Snijd de ui onder water, de zwavelachtige stof gaat dan eerst naar het water op de ui i.p.v. uw oogvocht. Zet een zonnebril op. Leg de ui een halfuur van te voren in de diepvries. Probeer niet door uw neus te ademen. Neem een grote slok water en slik het niet door voordat de ui gesneden is. Snij de ringen vanaf de onderkant, dan wordt de naar de top lopende sapstroom onderbroken. Brand een kaarsje terwijl u de ui snijdt. Houd het mes waarmee u snijdt (even) onder de kraan. Doe de afzuigkap aan. Kauwgom kauwen tijdens snijden.
Voordat je uien gaat snijden en traanogen wilt voorkomen maak het mes waar je nee snijdt evenonder de kraan et je zult geen traanogen hebben omdat als je gewoon met een mes erin snijd dan ontsnapt het spul wat in de ui zit en zoekt vocht je je ogen zijn altijd vochtig dus krijg je taanogen dus als je het met een nat mes doet gaat dat stifje in de ui naar het mes zijn vocht en niet de ogen.
Om supersnel een ui te snipperen: Neem een ui Snijd de ui doormidden (van boven naar beneden) Pel de ui, maar laat het kontje (stam) eraan zitten Leg de gepelde ui-helft plat en snij vanaf de stam enkele sneden Snijd nu de ui evenwijdig aan de stam en u hebt de ui simpel en snel gesnipperd.
Als je last hebt van tranende ogen bij het snijden van een ui, hou dan je mes onder de kraan.
Als je een kaarsje brand waar je de ui moet snijden Worden de dampen er door geneutraliseerd en krijg je geen traanogen.
De uien onder de kraan afspoelen voor dat je gaat snijden. geen tranende ogen meer.
Login om een reactie te geven: