Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Uien schil je het best onder water, je hebt dan geen last van brandende ogen.

1 0


Wanneer je uien gesneden hebt, kun je de geur laten verdwijnen door het volgende. Pak de zoutbus en strooi zout op je handen. Zet de koude kraan zachtjes aan en wrijf het zout door je handen. De uiengeur is verdwenen.

J Schmitz
1 0


Doe tijdens het uien snijden de afzuigkap aan en ga daaronder op een snijplank de uien snijden zo gaat die stof die ervoor zorgt dat je gaat huilen in de afzuigkap en word het weggezogen.

1 1


Neem wat water in de mond (niet doorslikken) en je zult niet huilen bij het pellen van de uien

0 0


Heel simpel snij de ringen vanaf de onderkant,dan wordt de sapstroom die naar de top loopt onderbroken hierna is snipperen ook geen probleem meer.

Gerard
0 0


Als je last hebt van tranende ogen tijdens het uien snijden, neem dan een grote slok water in je mond, Zoveel dat er in kan en ga dan de uien snijden (het water niet doorslikken voordat de hele ui gesneden is)

0 0


Tijdens het uien snijden door de mond ademen. Als je de lucht niet ruikt heb je ook geen last van tranende ogen. Zo goed mogelijk de neus dicht houden, net als als je onder water gaat eigenlijk!

Mich
0 0


Zet tijdens het uien snijden een zonnebril op. Je hebt dan geen last meer van tranende ogen!

Ina
0 0


Als je uien wilt snijden, leg de uien een half uur te voren in de diepvries. Je krijgt dan bij het snijden géén tranende ogen.

Gera Stel
0 0


Heb je last van tranende ogen tijdens het snijden van uien ?? probeer tijdens het snijden niet door je neus te ademen.

Charlotte
0 0


Om supersnel een ui te snipperen: Neem een ui Snijd de ui doormidden (van boven naar beneden) Pel de ui, maar laat het kontje (stam) eraan zitten Leg de gepelde ui-helft plat en snij vanaf de stam enkele sneden Snijd nu de ui evenwijdig aan de stam en u hebt de ui simpel en snel gesnipperd.

Erwin Kok
0 0


Als je last hebt van tranende ogen bij het snijden van een ui, hou dan je mes onder de kraan.

Rachel te loo
0 0


Als je een ui snijd krijg je altijd een vieze geur van de ui aan je handen. Als je direct na het snijden van de ui je handen wast met handzeep en wat zout verdwijnt de stank.

Monique
0 0


Als je tijdens het uien snijden de kraam (zachtjes) laat lopen, heb je veel minder snel last van tranende ogen!

Carola
0 0


Kauwgom kauwen tijdens het uien snijden helpt tegen traanogen.

Annika
0 0


Indien je ogen tranen bij het snijden van een ui. Neem dan een slokje water. Gaat direct over.

Halifa
0 0


Als je een kaarsje brand waar je de ui moet snijden Worden de dampen er door geneutraliseerd en krijg je geen traanogen.

S. Aarnoudse
0 0


Voordat je uien gaat snijden en traanogen wilt voorkomen maak het mes waar je nee snijdt evenonder de kraan et je zult geen traanogen hebben omdat als je gewoon met een mes erin snijd dan ontsnapt het spul wat in de ui zit en zoekt vocht je je ogen zijn altijd vochtig dus krijg je taanogen dus als je het met een nat mes doet gaat dat stifje in de ui naar het mes zijn vocht en niet de ogen.

Lorene
0 0


Als je ui aan het snijden bent, kun je tranen voorkomen door naar een glas water te kijken of de kraan te laten lopen!

0 0


Gouden tips: Wrijf niet met uw handen in uw ogen, aan uw handen zit die zwavelachtige stof namelijk ook. Snijd de ui onder water, de zwavelachtige stof gaat dan eerst naar het water op de ui i.p.v. uw oogvocht. Zet een zonnebril op. Leg de ui een halfuur van te voren in de diepvries. Probeer niet door uw neus te ademen. Neem een grote slok water en slik het niet door voordat de ui gesneden is. Snij de ringen vanaf de onderkant, dan wordt de naar de top lopende sapstroom onderbroken. Brand een kaarsje terwijl u de ui snijdt. Houd het mes waarmee u snijdt (even) onder de kraan. Doe de afzuigkap aan. Kauwgom kauwen tijdens snijden.

0 0


De uien onder de kraan afspoelen voor dat je gaat snijden. geen tranende ogen meer.

mercedes
0 0