Vlees Bakken in olie en boter
Voor het bakken van vlees krijg je het mooiste resultaat door het te bakken in olie en boter. de olie zorgt voor een goede verhitting en de boter bakt het bruin.
Vlees, vooral kip, kun je veel beter knippen dan snijden! Koop een schaar speciaal voor het vlees en u bent veel sneller klaar!!
Beefburger wat in gevroren is om dit te braden
na dat is gebraden is droog als wat hoe kan ik verhelpen
hoe los ik dit op
Vlees (vooral suddervlees) wordt lekker mals en de jus mooi bruin en licht gebonden als je na het braden en afblussen een plak ontbijtkoek in kleine stukjes door de jus heen doet en een uurtje of twee laat meesudderen. De koek lost volledig op en geeft de jus ook een wat vollere smaak.
Ik vergeet wel eens het vlees op tijd uit de vriezer te halen. Dan doe ik het volgende: Het bevroren vlees goed verpakken in meerdere boterhamzakjes met stevige knopen. Een litermaat of beslagkom vullen met lauw/warm water, het het vlees daar even in leggen. Goed in de gaten houden (te lang in laten liggen lijkt me niet hygienisch..)en binnen de kortste keren is het vlees ontdooit, zonder te verkleuren!
Als vlees zoals bijvoorbeeld een lever of een ander stuk vlees te hard is geworden. kan je het vlees weer mals krijgen door deze een dik uur in melk of slagroom te leggen. Je kan ook het stuk vlees of de lever stoven in een vloeistof. Bouillon bijvoorbeeld.
Stuur ons je tips en help iedereen verder.