Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vlees bereiden

Hoe kun je vlees lekker bereiden?

Lees hier hoe je het beste vlees kan bereiden met de tips van oma: voor bakken, graden, grillen en meer:

Vlees Bakken in olie en boter

Voor het bakken van vlees krijg je het mooiste resultaat door het te bakken in olie en boter. de olie zorgt voor een goede verhitting en de boter bakt het bruin.

Geke
Tip #3599
1 0
Vlees voorkoken in water met azijn en zout

Taai vlees wordt weer mals door het eerst in water met wat azijn en zout te koken (30 min.) afdrogen en vervolgens kan het gebraden of gebakken worden.

Tip #899
0 0
Mals vlees door langzaam te garen

Om rollade en ander vlees lekker mals te houden kun je deze het best heel langzaam garen (90 graden) tot dat het een kern temperatuur heeft gekregen van 72 graden.

Tip #900
0 0
Mals vlees met ontbijtkoek door de jus

Vlees (vooral suddervlees) wordt lekker mals en de jus mooi bruin en licht gebonden als je na het braden en afblussen een plak ontbijtkoek in kleine stukjes door de jus heen doet en een uurtje of twee laat meesudderen. De koek lost volledig op en geeft de jus ook een wat vollere smaak.

Tip #901
0 0
Vlees knippen i.p.v. snijden

Vlees, vooral kip, kun je veel beter knippen dan snijden! Koop een schaar speciaal voor het vlees en u bent veel sneller klaar!!

Dinie
Tip #2109
0 3
Vlees braden op maximaal 50 graden

Braad het vlees op niet hoger dan 50 graden. Zo blijft het vocht in het vlees en is het veel malser.

Aylin
Tip #3023
0 0
Zout in olie vermindert spetteren

Bij het bakken of wokken van vlees olie in de pan wat zout er over strooien, en het zal veel minder spetteren.

Tip #3941
0 0
Bevroren vlees opwarmen in warm water

Ik vergeet wel eens het vlees op tijd uit de vriezer te halen. Dan doe ik het volgende: Het bevroren vlees goed verpakken in meerdere boterhamzakjes met stevige knopen. Een litermaat of beslagkom vullen met lauw/warm water, het het vlees daar even in leggen. Goed in de gaten houden (te lang in laten liggen lijkt me niet hygienisch..)en binnen de kortste keren is het vlees ontdooit, zonder te verkleuren!

Marleen
Tip #4109
0 0
Als vlees te hard is geworden

Als vlees zoals bijvoorbeeld een lever of een ander stuk vlees te hard is geworden. kan je het vlees weer mals krijgen door deze een dik uur in melk of slagroom te leggen. Je kan ook het stuk vlees of de lever stoven in een vloeistof. Bouillon bijvoorbeeld.

JanetteB
Tip #18063
0 0