Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Taai vlees wordt weer mals door het eerst in water met wat azijn en zout te koken (30 min.) afdrogen en vervolgens kan het gebraden of gebakken worden.

0 0


Om rollade en ander vlees lekker mals te houden kun je deze het best heel langzaam garen (90 graden) tot dat het een kern temperatuur heeft gekregen van 72 graden.

0 0


Vlees (vooral suddervlees) wordt lekker mals en de jus mooi bruin en licht gebonden als je na het braden en afblussen een plak ontbijtkoek in kleine stukjes door de jus heen doet en een uurtje of twee laat meesudderen. De koek lost volledig op en geeft de jus ook een wat vollere smaak.

0 0


Vlees, vooral kip, kun je veel beter knippen dan snijden! Koop een schaar speciaal voor het vlees en u bent veel sneller klaar!!

Dinie
0 3


Braad het vlees op niet hoger dan 50 graden. Zo blijft het vocht in het vlees en is het veel malser.

Aylin
0 0


Bij het bakken of wokken van vlees olie in de pan wat zout er over strooien, en het zal veel minder spetteren.

0 0


Ik vergeet wel eens het vlees op tijd uit de vriezer te halen. Dan doe ik het volgende: Het bevroren vlees goed verpakken in meerdere boterhamzakjes met stevige knopen. Een litermaat of beslagkom vullen met lauw/warm water, het het vlees daar even in leggen. Goed in de gaten houden (te lang in laten liggen lijkt me niet hygienisch..)en binnen de kortste keren is het vlees ontdooit, zonder te verkleuren!

Marleen
0 0