De beste tips

Menstruatiepijn

#1. Pannetje melk met boter

Tip van mijn mama. Bij menstruatie pijn een pannetje met melk opwarmen en daar een klontje boter in doen. Niet meer laten koken dan. Is een tip die ik nu zelfs bij mijn dochters gebruik
Menstruatiepijn

#2. menstruatie pijn

Als je op school bent en je hebt last van menstruatiepijn, ga naar huis!

Menstruatiepijn

#3. Ducttape met cayennepeper

Als bij pijn in de buik en/of rug paracetamol niet meer helpt, neem dan een strook duck-tape, bestrooi die in het het midden met cayennepeper maar laat aan alle randen nog ongeveer 2 centimeter vrij zodat de tape blijft plakken, dan schud je de peper die niet blijft plakken eraf en je plakt de tape op de buik of onderrug. Na een half uurtje trekt de pijn weg. Het klinkt raar maar bij mij helpt het. de peper geeft een warm gevoel, in warmtepleisters wordt ook vaak cayennepeper gebruikt. succes ermee.
Bekijk 26 andere tips

De nieuwste tips

Menstruatiepijn

Onderbuik

Hand op je buik want dat helpt bij mij maar werkt niet altijd

Menstruatiepijn

Op school/werk warmtepleister

Als ik menstrueer heb ik altijd heel erg veel pijn, kruiken werken voor mij tot nu toe het best maar ja je kan niet door je school of werk lopen met een kruik, een goede vervanger hiervoor zijn warmtepleisters, je kan ze bijvoorbeeld op bol.com halen maar ze hebben ze SOMS ook bij de Lidl voor een stuk minder, deze plak je op je broek of onderbroek(NIET DIRECT OP DE HUID) en dan worden ze na tien minuutjes heerlijk warm en niemand kan het zien zitten.

Top!!

Nog 26 andere tips

Menstruatiepijn

Op je zij liggen

Ook zo'n last van menstruatie pijn? Ga lekker in bed op je zij liggen. Je voelt de pijn steeds minder worden. Ik heb dit zelf al een paar keer geprobeerd en het werkt bij mij altijd. Terwijl mijn menstruatie klachten best heftig zijn.
Menstruatiepijn

Kamillethee tegen menstruatiepijn

Ik heb zeker 4 jaar lang diclofinac zetpillen moeten nemen voor menstruatiepijn, omdat ik anders een dag in bed moest liggen van de pijn! paracetamol, ibuprofen etc. ging ik direct van overgeven. Nu drink ik een dag vooraf al kamillethee, t/m de tweede menstruatie dag en ik heb bijna geen pijn meer. Voor de zekerheid neem ik nog 2 paracetamol, maar het is echt de moeite van het proberen waard.
Menstruatiepijn

Allerhande tips tegen menstruatiepijn

Veel last van, echt alles geprobeerd, ibuprofen, paracetamol, aleve femina... Blijvertjes bij menstruatiepijn zijn bij mij: - warme pittenkussentjes om tegen rug/buik leggen. pittenkussentje kun je online bestellen, met leuke wasbare kussenslopen. Er zijn er met verschillende vullingen. Ik heb zelf kersenpittenkussens en één met koolzaad. Koolzaad is fijnmaziger, kussentje is dan iets flexibeler en zachter maar koolzaad ruikt wel een beetje (naar koolzaad, dus), moet je van houden. Kersenpitten zijn groter en ruiken niet. De kussens kunnen ca 2-3 min. in de magnetron , daarna geven ze lange tijd lekker warmte af. Kopje koud water erbij in de magnetron zetten zodat de pitjes niet teveel uitdrogen & je langer plezier van de kussentjes hebt. Drogen ze helemaal uit dan houden ze niet zo goed meer lang warmte vast. Gebruik je ze goed gaan ze jaaaaren mee. - duizendbladthee. Klinkt zweverig, valt erg mee. Zakje in gedroogde vorm te koop bij natuurwinkel of reformhuis. Je hebt maar weinig nodig voor 1 kopje. Ik doe klein theelepeltje op 1 beker heet water. Duizendblad werkt bloedstelpend en is een bekend middel ook bij wondbehandeling. - wasbaar maandverband heeft, hoe gek het ook klinkt, bij mij de duur, en de zwaarte van de menstruatie verminderd. Ik was het meer dan een week en nu is het iets minder dan een week. Ik weet niet precies waarom dit is. Wel weet ik, dat er bleekmiddelen in weggooiverband en tampons zitten om ze mooi wit te maken, en dat dit niet zo gezond is. Het wassen van verbandjes is even wennen aan het begin maar nu wil ik niet anders meer. Het scheelt ook in de huidirritatie, bij wegwerpverband komt dat altijd weer, bij wasbaar niet. Hierdoor heb ik dus ook daar minder pijn/hinder van. Als ik het eerder had geweten dat dit zo'n verschil zou maken was ik al jaren geleden opgehouden met wegwerp. Ik koop ze online en heb het zweedse merk Imse Vimse maar er zijn heel veel andere merken, soorten, maten, kleuren. Kwestie van uitproberen. Ik hoop dat deze suggesties iemand anders met menstruatiepijn ook helpen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Menstruatiepijn

Recept tegen menstruatiepijn

Heb jij ook altijd last van Menstruatiepijn? Ik heb thee en dat houd de buikkrampen tegen dus ook veel minder bloed. Meestal werkt het niet gelijk maar na een paar uurtjes ga je merken dat je veel minder naar de wc hoeft. Recept voor 1 liter/ 1 thermoskan ; - 1/2 tot 1 eetlepel vrouwenmantel (bij de natuurwinkel te halen) - 1/2 tot 1 eetlepel duizendblad,, Het werkt echt en het is op een natuurlijke wijze!
Menstruatiepijn

Pijn tijden ongesteld zijn

Probeer deze muziek eens te luisteren:

En pak een lekker kopje thee met honing en ontspan.

Menstruatiepijn

Warme melk met nootmuskaat

Ik had vroeger veel last van menstruatiepijn. Ik kreeg van mijn moeder altijd een kopje warme melk met nootmuskaat. Niet erg lekker maar had geen pijn meer. Kopje melk opwarmen, theelepel nootmuskaat erin, goed roeren en met kleine slokjes opdrinken
Menstruatiepijn

Eetlepel met roomboter of honing

Het schijnt dat een halve eetlepel roomboter met een halve eetlepel honing zou werken. Even warmmaken in een pannetje of magnetron en dan opeten. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd, maar dat ga ik zeker doen!
Menstruatiepijn

Thee van grove oregano

Om het te verzachten: Drink thee van grove oregano. Gewoon in zo"n thee-ei.
Menstruatiepijn

Kruik met warm water

Neem een kruik en vul deze met warm water leg het op je buik en leg je rustig in de zetel met een dekentje. Het helpt echt, je komt tot rust en de pijn trekt weg.
Menstruatiepijn

paracetamol en warme kruik

Als ik last heb van menstruatie krampen in mijn buik neem ik altijd even paracetamol in en maak ik een warme kruik en die leg ik op de plek van de krampen. Ook helpt het om te ontspannen met een lekker kopje thee

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Menstruatiepijn

Arts of gynaecoloog

Neem contact op met je huisarts en laat je doorsturen naar de gynaecoloog! Het is niet normaal als je veel buikpijn of veel bloedverlies hebt. Ik heb dit zelf meerdere malen aangegeven bij mijn mannelijke huisarts en hij gaf aan dat dit er bij hoorde en dat er van alles aan de doen is (pilgebruik/spiraaltje) uiteindelijk na een paar jaar toch bij de gynaecoloog gekomen en er blijken meerdere myoomen in mijn baarmoeder te zitten. Er zijn meer afwijkingen welke deze klachten kunnen veroorzaken en de meeste kan de gynaecoloog goed verhelpen, laat je niet afschepen, en zoek voor jou, een passende oplossing, word je heel blij van!

Menstruatiepijn

Teunisbloemolie

Ik heb advies gekregen van de drogist om teunisbloemolie en magnesiumcitraat te slikken twee weken voordat mijn menstruatie begint. Ook vrouwenmantelthee heb ik goede ervaringen mee. In combinatie met de teunisbloemolie en de magnesiumcitraat heb ik menstruaties zonder buikpijn gehad, terwijl ik normaal gesproken lig te creperen in bed. Als ik buikpijn heb, is Aleve feminax het enige wat helpt bij mij. Ik heb ook een tens apparaat aangeschaft. Die verlicht de buikpijn.
Menstruatiepijn

De magische kruik

De struggel van elke vrouw in de maand. Ik gebruik zelf vaak een kruik. Die leg je dan op je onderbuik of je rug. Vaak helpt een warm bad ook. Jammer genoeg hebben wij geen bad thuis. Ook helpt is thee drinken. Vroeger zei me moeder altijd dat je water met appelsap drinken helpt tegen de buikpijn

Menstruatiepijn

Melk, nootmuskaat, bad en een kruik

Ik heb altijd buikpijn als ik ongesteld ben.
Als jij/u dat ook hebt/heeft, drink dan warme melk met nootmuskaat.
En een kruik op je buik leggen.
Of in een lekker warm bad.

Hopelijk heb ik je/u daarmee geholpen!

Menstruatiepijn

doorlekken

doe een stukje wc papier onder je maandverband dat verkomt de kans op doorlekken
Menstruatiepijn

Buikpijn verminderen

Mijn oma gaf mij vandaag als tip voor mijn heftige buikpijn: 2 paracetamols en een glas warm melk met kaneel (en suiker voor de smaak) het was zelfs lekkerder dan ik had verwacht. Buikpijn is na 30 min stuk afgenomen! Proberen waard

Menstruatiepijn

Orgasme

wek een orgasme op door jezelf of door seks. Een orgasme ontspant je spieren waardoor ze een mindere druk uitoefenen op je bloedvaten van je baarmoeder = minder pijn
Menstruatiepijn

Tijgerbalsem smeren

nog een tip van een vriendin uit het midden oosten die bij mij echt helpt: tijgerbalsem smeren daar waar je pijn hebt (alleen bij buik en rug of bovenbenen doen, niet in gezicht of andere gevoelige plekken smeren) en goed stevig warm inpakken. Wel oude handdoek of oude hemd nemen als je geen witte balsem hebt. Echte tijgerbalsem (van de chinees) is soms gekleurd (bijv oranje) en dat krijg je er dan bijna niet meer uit.
Menstruatiepijn

Melisse geest

Paar drupjes Melisse geest in je thee of water opdrinken en na een half uur / uur geen pijn meer.
Menstruatiepijn

Gemberthee tegen menstruatie(of ander -pijn)

Verse gember raspen en toevoegen aan kokend water. Laat het 5 minuten trekken. Je kan wat honing en/of citroen toevoegen als je niet van de scherpe smaak houdt, én het is gezond. Als je niet er niet zo'n fan van bent, zeef je je thee gewoon. Ook helpt het tegen misselijkheid. Gember bevat veel vitaminen wat goed zijn voor je lichaam! Na het drinken van je kopje thee, lekker ontspannen met de kruik op je onderbuik (of welk pijnlijk gebied dan ook) good luck ladies 💖

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Menstruatiepijn

Menstruatie rugpijn of buikpijn

Als je nou last van je rug of buik hebt kan je vragen aan iemand ( ouders/ partner ) of ze je rug/buik kunnen masseren. Je kunt natuurlijk ook zelf doen.
Je zou ook een kruik op je buik leggen of net een stukje in je broek zo dat die tegen je rug aan zit.

Menstruatiepijn

In bad of slapen

Als ik ongesteld ben vind ik het erg fijn om in bad te liggen en om te slapen. Maar als ik overdag buikpijn heb, helpt warme havermout eten heel goed bij mij.

Menstruatiepijn

Kaneel!

Gouden tip van een Marokkaanse oma. Kaneel poeder of een kaneel stokje in kokend water en opdrinken als thee, niet normaal hoe goed dit werkt. Ik heb de afgelopen jaren ondraaglijke menstruatie klachten gehad met overgeven en al. Heb alles geprobeerd en het enige wat hielp was ALEVE maar heb dat gelukkig kunnen vervangen voor iets natuurlijks, thank me later x

Menstruatiepijn

Magnesium tegen menstruatiekrampen

Sinds ik om de dag een Magnesium kauwtablet neem (200mg), heb ik nog maar hele lichte menstruatiepijn op de eerste dag en dit duurt maar een paar uur.. Voorheen had ik altijd een of twee pijnstillers nodig, wegens lang aanhoudende hevige krampen op de eerste dag, maar dat is nu niet meer nodig. 

Menstruatiepijn

Ontbijtkoek

Als ik last van buikpijn bij mijn menstruatie heb, eet ik 1 of 2 plakjes ontbijtkoek. De pijn is snel verdwenen!

Menstruatiepijn

Aleve menstruatiepijn

Het enige dat bij mij werkt tegen menstruatiepijn zijn “aleve feminax tabletten” in het speciaal voor menstruatiepijn. Ik neem er hier 2 van en heb dan een hele dag geen last. Ook helpt het je bloeding te verminderen.