De beste tips

Kruiden gebruiken

#1. Kruiden drogen in een keukenrol in de magnetron

Verse kruiden over? Droog ze tussen 2 stukken keukenrol in de magnetron. Goed uitspreiden en zorgen dat de kruiden volledig droog zijn: ze zijn dan makkelijk te verkruimelen. In afgesloten potje bewaren.
Kruiden gebruiken

#2. Kruiden in een koffiefilter

Als je b.v hache wilt maken dan zit altijd met losse kruiden in de pan.(meerdere toepassingen mogelijk) Dit kun je oplossen door de kruiden in een koffiefilter te doen deze dicht vouwen en een nietje erin. Naderhand kun je zo het kruidenzakje verwijderen.
Kruiden gebruiken

#3. Wens doen bij een kruidnagel

In Hachee en in de pan jus van het rundvlees zitten altijd kruidnagels. Mocht een kind zo"n kruidnagel in zijn bord vinden, maak hem blij, en zeg dat hij dan een wens mag doen.

De nieuwste tips

Kruiden gebruiken

Doe de kruiden in een theebuiltje

Leg de kruiden(thym,laurier) in een theebuiltje in de kookpan. Het is heel gemakkelijk om de kruiden uit de pan te halen.
Kruiden gebruiken

Drogen in een plastic in de diepvries

Het drogen van kruiden, o.a. bieslook, lavas, tijm, peterselie, selderie,etc. Doe de kruiden in een plastic zakje in de diepvries. Haal ze na ca 2 dagen er weer uit, verdeel de inhoud op een stuk keukenrol en laat het een paar dagen drogen op een matig warme plaats. Hierna is het bros en kun je ze in een glazen flesje of potje doen. Veel goedkoper dan elke keer kruiden kopen!