De beste tips

Menstruatie tips

#1. Menstruatietips

Als je zeker wilt weten dat je niet doorlekt, neem dan altijd een extra broek en of maandverband mee. Zorg er voor dat je zwart draag en iets wat aan de achterkant ietsje langer is. Als je hele erge buikpijn hebt kan je een warmtepleister omdoen.
Menstruatie tips

#2. Weinig aan menstruatie te doen

Helaas is er niet zoveel aan menstruatie te doen. Als je last hebt van misselijkheid kan je met je hoofd tussen je benen gaan zitten en voor buikpijn zijn er wel pillen te vinden
Menstruatie tips

#3. Verveine kruiden in je thee

Ik heb altijd een zakje met kruiden en dat heet verveine en dat helpt heel goed . Je moet het lang in je thee laten hangen, is wel vies, maar je wordt er wel beter van. Niet te snel achter elkaar drinken want anders werkt het niet.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Menstruatie tips

Liever geen pijnstillers? Hier is een goede vervanger!

Ik neem zelf het liefste geen pijnstillers en dergelijke, omdat ik ze niet goed kan slikken en me er helemaal niet fijn bij voel om die te gebruiken. Ik had een keer ergens gelezen dat gember een zelfde werking kan geven als paracetamol of ibuprofen.

Stem ginger van GoTan [zo'n klein potje in paars] en daar een bolletje van eten. De smaak is vrij intens en je moet er wel een beetje van houden maar na een klein kwartiertje tot een halfuur is de pijn -althans bij mij- zo goed als weg. Misschien een keertje proberen?

Menstruatie tips

Menstruatie verband verwisselen

Als je menstruatie verband wilt verwisselen in een galmende WC zonder dat iemand het hoort moet je het tijdstip goed uitkiezen. Probeer naar de WC te gaan als het rustig is en tsja, bij de WC horen nou eenmaal geluidjes. Dus gewoon lekker veel lawaai maken in die WC cabine!
Menstruatie tips

Mijn ervaring. met mijn menstruatie

hey ik ben Bella en ik ben nou volgens mij voor de 3de keer ongesteld maar voel me vreselijk ik heb verhoging. als ik sta dan moet ik om het half uur mijn maand verband verwisselen maar als ik lig is het goed maar de hele tijd blijven liggen gaat niet! De volgende tips hielpen mij voor zover dat kon: Gebruik een tampon ipv maandverband en voor de misselijkheid een warme kruik op mijn buik.

Nog 2 andere tips

Menstruatie tips

Sint Janskruid bij Menstruatie

Zie hier de tip om Sint Janskruid te nemen. Werkt inderdaad goed, maar LET OP: Sint Janskruid vermindert de werking van de anticonceptie-pil. Hierdoor wordt de kans op zwangerschap groter.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Menstruatie tips

Thee met honing of een kruik

Heb je last van buikpijn, hoofdpijn of keelpijn door je menstruatie? Als je buikpijn of hoofdpijn hebt is het slim om wat thee met honing te drinken, een kruik te maken en lekker gaan slapen. Vaak is de hoofdpijn/buikpijn al wat afgezakt. Heb je last van keelpijn? Dan is het slim om lekker veel thee met honingen te drinken, en lepels honing (is ook nog eens heel lekker ;). (Bij onuitstaanbare pijn kun je toch beter naar de huisarts gaan.)