De beste tips

Omgaan met Corona

#1. Corona voorkomen met gezonde voeding

Een goede weerstand zorgt ervoor dat je minder snel corona op zal lopen. Let dus goed op je voeding (schijf van 5 bijvoorbeeld). Zorg er ook voor dat je genoeg beweegt.
Omgaan met Corona

#2. Richtlijnen tegen Coronavirus

1 THUIS Blijf zoveel mogelijk thuis 2 AFSTAND Houd 1,5 meter afstand 3 HANDEN Was vaker je handen 4 ELLEBOOG Nies en hoest in je elleboog 5 PAPIER Gebruik papieren zakdoekjes
Omgaan met Corona

#3. Extra tip imuunbooster

Uit onderzoek is aangetoond dat personen die ernstige klachten hebben vaak een vitamine D en een zink/ selenium tekort hebben. Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium en fosfaat en ondersteund je natuurlijke weerstand. Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Zorg dat je genoeg beweegt en buiten komt zeker in de winter. Daarnaast kan je vitamine d uit vette vis halen en met wat lagere gehaltes in vlees en eieren. Vul eventueel aan met vitamine d supplementen (gecombineerd met vitamine k) Ga naar een huisarts voor advies hierin. Zink en selenium zit in vlees zuivel en vis. Ook in noten kun je deze voedingsstoffen makkelijk uithalen. Door slechts twee paranoten per dag is al genoeg om aan je ADH selenium te komen.

Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Omgaan met Corona

Corona is niet alleen medisch een probleem

De informatie-stromen en stress die er door corona ontstaan moeten niet onderschat worden. Corona is een negatieve wolk die boven 17 miljoen Nederlanders hangt. Of je nou wel of niet eens bent met de overheid of met de maatregelen: Corona is hoe dan ook niet fijn. 

Als je er teveel over nadenkt of teveel over leest en je het juist los wilt laten: Ga dan een stukje wandelen. Of lees die irritante kranten en social media kanalen eens niet. Koop een Nokia in plaats van een iPhone en ga weer lekker Snake spelen ipv al die corona headlines voortdurend te moeten lezen. Ik hoop dat het helpt!

Omgaan met Corona

Covid killer

Klink misschien gek ! Goes stevige glas whisky/ juttertje volgende dag hersteld en geen klachten meer
Omgaan met Corona

Wat moet je doen als je Corona hebt?

Afstand houden, naar bed, rust, naar de ggd.

Nog 2 andere tips

Omgaan met Corona

Bescherming tegen Coronavirus

Doe het volgende om uzelf te beschermen en te voorkomen dat u anderen besmet met het virus: Wel doen: Was uw handen regelmatig twintig seconden lang met water en zeep of met handgel op basis van alcohol. Bedek uw neus en mond met een papieren zakdoekje of met de binnenkant van uw elleboog als u hoest of niest. Vermijd nauw contact (binnen een meter) met mensen die ziekteverschijnselen vertonen. Blijf thuis en isoleer u van andere mensen in huis als u zich ziek voelt. Niet doen: Raak uw ogen, neus of mond niet aan als u uw handen nog niet heeft gewassen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Omgaan met Corona

Corona voorkomen met voeding

Je kan corona wel voorkomen, maar je zal er wel naar leren moeten leven. Als je corona wilt voorkomen, zal je naar je voeding moeten gaan kijken. Als je op een zeer gezonde manier leeft. Is de kans veel kleiner dat je corona krijgt. Je voeding is hier een heel groot onderdeel van en het is dan ook handig om hier rekening mee te houden.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.