De beste tips

Snij- en sperziebonen bereiden

#1. Tomaten en snijbonen niet samen koken

Nooit tomaten meekoken/bakken met snij/sperziebonen, het zuur van de tomaat zorgt ervoor dat de bonen niet garen. tomaten pas meekoken/bakken als de bonen gaar zijn.
Snij- en sperziebonen bereiden

#2. Snijbonen snijden met dunschiller

De zijkanten van snijbonen met de dunschiller eraf halen dan zijn ze niet meer scherp en heb je malse snijbonen.
Snij- en sperziebonen bereiden

#3. Snijbonen koken in suikerwater

Hebben de snijboontjes een ruw vel dan kunt u een beetje suiker in het vocht mee laten koken en u heeft zachte boontjes op tafel.

De nieuwste tips

Snij- en sperziebonen bereiden

Strooi zout over groene sperziebonen

Mooie groene sperziebonen? Gooi er een flinke hoeveelheid zout over (niet te zuinig!) als ze gaar zijn spoel je ze goed af met lauwwarm water.