Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Onkruid verwijderen

Wat werkt er allemaal om onkruid te verwijderen?

Er bestaan zeer veel huismiddeltjes om onkruid te verwijderen. Lees de ervaringen van onze gebruikers en verwijder onkruid als een professional. Onder andere tips over waspoeder, strooizout en azijn tegen onkruid.

Kokend water doodt onkruid

Onkruid tussen de bestrating? Gewoon kokend water, zonder enkele toevoeging. Het onkruid "verbrand" en gaat dood. Vervolgens is het makkelijk te verwijderen.

Wilma
Tip #295


Definitieve oplossing onkruid

Ik heb maar één advies en dat is de hele tuin Asfalteren! Scheelt ook een hoop ellende achteraf Ik heb echt een bloedhekel aan onkruid

Edwin
Tip #19569


Onkruid verwijderen op een skateboard

Bij het verwijderen van gras, onkruid, etc tussen de bestrating, ga ik altijd op een meubelkarretje zitten, een skate board kan ook, je kan je eigen dan makkelijk verplaatsen en je zit wat hoger.

Theo de Ruiter
Tip #297


Onkruid tussen tegels verwijderen

Onkruid tussen tegels kan je het beste verwijderen door dit zelf met goed gereedschap te doen. Zo doen hoveniers dit ook.

Men praat veel over de kokend water methode, maar dit is helemaal niet zo milieu vriendelijk als gewoon een goede onkruidborstel of onkruidbezem te gebruiken. Je kan echt wel goed tussen de tegels komen met zo'n borstel.

Kortom: Ga op de knieën en maak eens wat uurtjes. Je hebt de oprit zo onkruid vrij.

Chemische middelen om onkruid tussen de tegels te verwijderen moet je overigens ECHT niet doen, dit komt allemaal in het grondwater terecht en dood echt alles. Dit is daarbij ook nog eens verboden dus ik zou hier echt niet aan beginnen.

JanetteB
Tip #18131


Kokend water over onkruid gieten

Giet kokend heet water op het onkruid, volgende dag is het geel en makkelijk te verwijderen.

Covergirl
Tip #2285


Onkruid bestrijden met kokend water

Mijn oma bestreed onkruid en mos tussen de stenen van het terras achter haar huisje met kokend water. Hier gingen de plantjes dood van en later kon je ze er met wortel en al uit trekken.

Arwen
Tip #3762


Goedkoop onkruid verwijderen

Als je last hebt van onkruid tussen je tegels, los het dan goedkoop en zonder middeltjes op. Neem een houten stok (dunne bezemsteel) en sla daar een lange spijker doorheen. Hiermee kan je tussen de tegels door krassen. Doe een keer schuin van links en dan schuin van rechts er doorheen, en je kan al het onkruid vrijwel altijd met wortel en al er uit trekken. Neem wel een echte stalen spijker want aluminium buigt en slijt te snel.

Remi R
Tip #5464


Spijker in houten steel

Heb je veel onkruid tussen de tegels of sierbestrating, sla dan een spijker in een oude houten steel dit bespaard de rug.

Rinus
Tip #5203


Verwijder de wortels van onkruid

Niemand wil onkruid in de tuin, maar toch heeft (bijna) iedereen er last van. Als je dan toch eens de moeite neemt om het onkruid weg te halen. Doe dit dan goed haal ook de WORTELS weg het heet niks voor niks onkruid!

Tip #6518


Kokend water tegen onkruid

Onkruid bestrijden op het tegelpad kokend water er over en de volgende dag is alles verbrand.

W.J.M.Lohschelder-Kok
Tip #296


Föhn je onkruid weg

Met een schildersfohn over het onkruid is een minder leuk werkje maar wel afdoende en voor langere tijd.

Tip #298


Gasbrander verwijdert onkruid

Gewoon met een grote gasbrander er overheen en je bent er meteen vanaf.

Corina
Tip #299


Hogedrukspuit

In het voorjaar even de hogedruk spuit eroverheen, goed de voegen uitspuiten. Tuintje weer schoon en fris en zonder allerlei chemische troep. Azijn is verboden om te gebruiken ivm verzuring grond en zout ook ivm verzouting.

Martine75
Tip #15612


Boormachine verwijdert onkruid

Ik gebruik een accu boormachine met een ronde staalborstel erin. Kost ongeveer 2,50 en je kunt er best lang mee doen. Worteltjes gaan er niet altijd mee weg maar ik vind het makkelijk. En milieu vriendelijk is ook wel vind ik.

Henk0705
Tip #15688


Onkruid verwijderen met zout

Zoals de zoute Dode Zee geen groen heeft, zo kan je met zout ook onkruid tussen de tegels verwijderen.

Pieter Bakkeren
Tip #16420


Onkruid

Haal je onkruid met een klein harkje eruit en hark het mooi daarna kunt u gaan zaaien straks hebt u mooie planten/bloemrn

Anoniem
Tip #19396


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen