Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Onkruid tussen de bestrating? Gewoon kokend water, zonder enkele toevoeging. Het onkruid "verbrand" en gaat dood. Vervolgens is het makkelijk te verwijderen.

5 3


Bij het verwijderen van gras, onkruid, etc tussen de bestrating, ga ik altijd op een meubelkarretje zitten, een skate board kan ook, je kan je eigen dan makkelijk verplaatsen en je zit wat hoger.

1 0


Giet kokend heet water op het onkruid, volgende dag is het geel en makkelijk te verwijderen.

Covergirl
0 0


Mijn oma bestreed onkruid en mos tussen de stenen van het terras achter haar huisje met kokend water. Hier gingen de plantjes dood van en later kon je ze er met wortel en al uit trekken.

Arwen
0 0


Als je last hebt van onkruid tussen je tegels, los het dan goedkoop en zonder middeltjes op. Neem een houten stok (dunne bezemsteel) en sla daar een lange spijker doorheen. Hiermee kan je tussen de tegels door krassen. Doe een keer schuin van links en dan schuin van rechts er doorheen, en je kan al het onkruid vrijwel altijd met wortel en al er uit trekken. Neem wel een echte stalen spijker want aluminium buigt en slijt te snel.

Remi R
0 1


Heb je veel onkruid tussen de tegels of sierbestrating, sla dan een spijker in een oude houten steel dit bespaard de rug.

Rinus
0 0


Niemand wil onkruid in de tuin, maar toch heeft (bijna) iedereen er last van. Als je dan toch eens de moeite neemt om het onkruid weg te halen. Doe dit dan goed haal ook de WORTELS weg het heet niks voor niks onkruid!

0 0


Onkruid bestrijden op het tegelpad kokend water er over en de volgende dag is alles verbrand.

0 0


Met een schildersfohn over het onkruid is een minder leuk werkje maar wel afdoende en voor langere tijd.

0 1


Gewoon met een grote gasbrander er overheen en je bent er meteen vanaf.

0 0


In het voorjaar even de hogedruk spuit eroverheen, goed de voegen uitspuiten. Tuintje weer schoon en fris en zonder allerlei chemische troep. Azijn is verboden om te gebruiken ivm verzuring grond en zout ook ivm verzouting.

Martine75
0 0


Ik gebruik een accu boormachine met een ronde staalborstel erin. Kost ongeveer 2,50 en je kunt er best lang mee doen. Worteltjes gaan er niet altijd mee weg maar ik vind het makkelijk. En milieu vriendelijk is ook wel vind ik.

Henk0705
0 0


Zoals de zoute Dode Zee geen groen heeft, zo kan je met zout ook onkruid tussen de tegels verwijderen.

Pieter Bakkeren
0 0