Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tussen de tegels verwijderen 1 liter schoonmaakazijn en een scheut afwas mengen doe ik al jaren blijft weken weg.

4 5 16 1


Koop twee flessen schoonmaakazijn doe deze in een gieter en doe er verder water bij en giet ze over de tegels heen waar onkruid en gras tussen groeit. Na enige dagen gaat het gras tussen de tegels bruin worden en verdwijnt vanzelf zonder hard te hoeven zwoegen om het gras en ander onkruid tussen de tegels vandaan te halen met voegenreiniger en andere tijdrovende manieren. Dit is de efficienste manier om snel en goedkoop van gras tussen de tegels en ander onkruid verlost te zijn. Het verschompelt vanzelf. Vooral als de zon er op schijnt is het ideaal om dat te doen. Wacht enige dagen en je ziet het gras tussen de tegels verschrompelen en verdwijnen en dan valt het helemaal niet meer op dat daar gras heeft gezeten.

4 5 5 4


Onkruid tussen de bestrating? Gewoon kokend water, zonder enkele toevoeging. Het onkruid "verbrand" en gaat dood. Vervolgens is het makkelijk te verwijderen.

4 5 5 3


Groene aanslag en onkruid tussen bestrating is heel eenvoudig te verwijderen door royaal strooizout over de bestrating te strooien en vervolgens flink water eroverheen te gieten of sproeien (of wachten tot het een paar keer geregend heeft), alles lost zich dan vanzelf op.

4 5 5 0


Mijn oma verwijderde het onkruid en groene aanslag tussen tegels als volgt: Meng in een tuingieter een liter water, driekwart fles chloor, en een flinke hoeveelheid strooizout. Sproei het hooguit 2 keer per jaar over uw terras en na een tijd blijft het voorgoed weg en is plukken voortaan verleden tijd. De aanslag verdwijnt ook daarmee

4 5 4 0


Strooi eens wat keukenzout neer op de tegels in uw tuin en bezem het wat uit het liefst tegen de avond. "s Nachts gaat zout namelijk zweten en u zult zien dat mos en onkruid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

4 5 4 0


Wilt u onkruid definitief weghouden? Giet dan NA het verwijderen van het onkruid nog eens schoonmaakazijn tussen de tegels. Als je dit niet doet, kan onkruid opnieuw op dezelfde plaatsen opkomen.

4 5 3 1


Azijn wordt de laatste tijd vaak genoemd als goed alternatief voor onkruid bestrijding. Azijn heeft echter grote nadelen. Vaak wordt er geadviseerd om beschermende kleding te dragen, niet in te ademen en contact met huid en ogen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk voorzichtig te zijn rondom kinderen en huisdieren. Azijn is schadelijk voor nuttige insecten, zoals de bij. Als laatste is azijn ook erg slecht voor de omliggende planten en hagen, die jij wel graag mooi groen en bloeiend wilt houden.

4 5 3 2


Voor bestrijding van onkruid en mieren gebruik ik schoonmaak-azijn met citroengeur. Als dat niet verkrijgbaar is, dan een citroen uitknijpen en mengen met schoonmaak-azijn en op de mierenesten en onkruid gieten.

4 5 2 3


Onkruid, bijvoorbeeld tussen de tegels, gaat gemakkelijk weg door er pure azijn op te sproeien.

4 5 2 1


De tegels/stenen met azijn besproeien. Het groen gaat heel snel weg en de stenen behouden hun kleur.

4 5 2 1


Gebruik het kookwater van de aardappels als onkruidverdelger.

4 5 2 0


Verwijder onkruid met azijn, er zuiver op te gieten, geeft het snelste resultaat, heb geprobeert met zout, maar duurt veel te lang.

3 5 1 1


Schoonmaakazijn puur op de tegels met plantengieter doen, brand direct door de zon geel.

3 5 1 1


Bij het verwijderen van gras, onkruid, etc tussen de bestrating, ga ik altijd op een meubelkarretje zitten, een skate board kan ook, je kan je eigen dan makkelijk verplaatsen en je zit wat hoger.

3 5 1 0


Gebruik schoonmaakazijn i.p.v. giftige onkruidverdelgers.

3 5 1 1


Giet kokend heet water op het onkruid, volgende dag is het geel en makkelijk te verwijderen.

5 0 0


Koop een paar liter natuur azijn het stinkt wel en dus kan je het beste "s avonds doen en het moet de eerste 3 uur wel gegarandeerd droog zijn. Binnen anderhalf uur is alles dood, haal het eruit en je hebt er het hele jaar geen last meer van.

5 0 0


Mijn oma bestreed onkruid en mos tussen de stenen van het terras achter haar huisje met kokend water. Hier gingen de plantjes dood van en later kon je ze er met wortel en al uit trekken.

5 0 0


Regelmatig wat strooizout over het terras strooien, met droog weer wat water er overheen, onkruid gaat vanzelf weg.

5 0 0


Los 1kg. zout op in 10 liter water. Na een aantal dagen zal het onkruid verdwijden. Zorg er wel voor dat het droog is.

5 0 0


Als je last hebt van onkruid tussen je tegels, los het dan goedkoop en zonder middeltjes op. Neem een houten stok (dunne bezemsteel) en sla daar een lange spijker doorheen. Hiermee kan je tussen de tegels door krassen. Doe een keer schuin van links en dan schuin van rechts er doorheen, en je kan al het onkruid vrijwel altijd met wortel en al er uit trekken. Neem wel een echte stalen spijker want aluminium buigt en slijt te snel.

5 0 1


Heb je veel onkruid tussen de tegels of sierbestrating, sla dan een spijker in een oude houten steel dit bespaard de rug.

5 0 0


Na het verwijderen van onkruid een mengeling van zout en water op de plaats waar niks moet groeien.

5 0 0


Niemand wil onkruid in de tuin, maar toch heeft (bijna) iedereen er last van. Als je dan toch eens de moeite neemt om het onkruid weg te halen. Doe dit dan goed haal ook de WORTELS weg het heet niks voor niks onkruid!

5 0 0


Schoon maak azijn is geen gif, en goed voor de onkruid!

5 0 2


Koop het goedkoopste merk azijn. Prik enige gaatjes in de dop en spuit, met een paar dagen droog weer in het vooruitzicht, op het onkruid. Gegarandeerd geen last meer dat seizoen.

5 0 2


Onkruid tussen tegels is lelijk. Strooi er royaal keukenzout overheen en al het onkruid gaat dood.

5 0 0


Onkruid bestrijden op het tegelpad kokend water er over en de volgende dag is alles verbrand.

5 0 0


Met een schildersfohn over het onkruid is een minder leuk werkje maar wel afdoende en voor langere tijd.

5 0 1


Gewoon met een grote gasbrander er overheen en je bent er meteen vanaf.

5 0 0


In het voorjaar even de hogedruk spuit eroverheen, goed de voegen uitspuiten. Tuintje weer schoon en fris en zonder allerlei chemische troep. Azijn is verboden om te gebruiken ivm verzuring grond en zout ook ivm verzouting.

5 0 0


Ik gebruik een accu boormachine met een ronde staalborstel erin. Kost ongeveer 2,50 en je kunt er best lang mee doen. Worteltjes gaan er niet altijd mee weg maar ik vind het makkelijk. En milieu vriendelijk is ook wel vind ik.

5 0 0