Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Weghalen van harsvlekken

Harsvlekken op niet poreuze vlakken of metalen haalt u weg met een sopje. Voor het weghalen van harsvlekken op textielstoffen kunt u wasbenzine gebruiken, spiritus, eau de cologne en, hoewel drankmisbruik, ook jenever. Dezelfde schoonmaakmiddelen gebruikt u voor het schoonmaken van uw huid. Vezels van kunstof moet u met wasbenzine behandelen. Als u dus niet weet of het weefsel waarop de harsvlek zit uit kunstvezels bestaat, kies dan de veiligste weg en gebruik wasbenzine. Harsstof dat zich op strijkinstrumenten vastzet en zeer hardnekkig is, verwijdert u met wasbenzine. Daarna het instrument goed drogen en behandelen volgens de onderhoudsvoorschriften.

2 1


Massageolie bij het verwijderen van harsvlekken

Bij hars vlekken gebruikt u alleen een beetje massage olie en alles is binnen no-time weg.

Handballer17
0 0


Hars verwijderen door spuitbus van bladglans

Om hars (van dennentakken etc.) te verwijderen, gebruik een spuitbus met bladglans, spray dit iets over je handen en het verdwijnt als sneeuw voor de zon.

0 0


Harsvlekken verwijderen met alcohol

Harsvlekken van de kerstboom op een houten vloer kunnen heel gemakkelijk worden verwijderd met alcolhol. In principe alle soorten, maar wodka stinkt het minst.

Marion
0 0


Makkelijk harsplekken van auto verwijderen

Zet de de auto in het zonnetje, de hars wordt zacht en is met een doekje met wat kleurloze lampenolie zo weg te vegen.

Rita
0 0


Pindakaas over harsplekken op de auto

Last van hars plekken op de auto? Neem pindakaas (zonder stukjes noot) en wrijf dit met een doekje over de harsplek.

Diana Klein Velderman
0 0


Spititus helpt tegen hars op de auto

Als je last hebt van hars op de auto kan je dat het beste schoonmaken met een flinke natte lap met spiritus. Wel eerst goed afspoelen en daarna gewoon wassen.

Ria
0 0


Keukenpapier en strijkijzer om hars te verwijderen

Heb je hars (van kaars) op je kleding gekregen, keukenpapier erboven op en met een warme strijkijzer overheen strijken totdat alle hars weg is.

Francoise
0 1


Hars makkelijk verwijderen met desinfecteer gel

De hars is heel makkelijk weg te halen met desinfecterende handgel. Je moet de handgel op de hars smeren en inwrijven. Daarna de auto wassen.

Petra Tielen-Font Freide
0 0


Zonnebrand over hars op handen haalt makkelijk weg

Om hars van je handen te krijgen kun je een beetje zonnebrand erover wrijven... Werkt altijd heel goed!

Celyn Vries
0 0