Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Urine uit bank

Hoe verwijder je urinevlekken uit een bank?

Urinevlekken uit de bank verwijderen? Met deze tips kan je proberen urine of plas uit je bank of sofa te verwijderen. Als je probeert stof te reinigen moet je in ieder geval deppen in plaats van schrobben! Anders trekt de urine de bank in door kleine beschadigingen van het textiel. 

Kattenpis op de bank

Kat geplast op de bank? Dat kan opgelost worden. De vlek op nemen met keukenrol. Wrijf de vlek dan in met een sopje met biotex. Maak het droog met een doek en spuit het dan in met een plantenspuit met water en azijn.

Christa Van Kesteren Schram
Tip #11602


Bank met urinevlekken behandelen

Urinekringen en geur (van huisdieren) uit stoffen bank verwijderen: 

Pak een emmer warm water, goede scheut wasmiddel en een lepeltje Vanish. De bank met een sponsje hiermee inwrijven. Daarna een laken erop leggen zodat het overtollige vocht wordt opgenomen , een paar uurtjes wachten. Laken eraf en laten drogen, geur en vlekken zijn volledig verdwenen.

Kaja
Tip #16164


Urinevlekken verwijderen uit Stof

Urinevlekken kunnen buiten dat het er niet fijn uitziet ook nog eens fors stinken. Als er urine op de bank of op stof is gekomen moet je snel te werk gaan. Als je de stof eraf kan halen moet je dit natuurlijk doen en direct in een sopje met wat koud water doen. Kan dit niet dan moet je direct de plek vochtig maken en deppen met wat koud water. Maak vervolgens een sopje met Azijn en Water en warmer water en maak hiermee de plek nogmaals schoon. Schrob niet teveel, dit kan het textiel beschadigen waardoor het urine in de stof trekt. Vooral deppen dus en daarna even het stof op de bank laten drogen.

JanetteB
Tip #18102


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen