Uw wasmachine goedkoop ontkalken
laat de wasmachine op 90 graden een was draaien, en u doet er jaren langer mee.

Anoniem - Tip #1104

17 1

Inderdaad wasmachine 1 of 2 keer per maand op 90 graden met soda en azijn in de trommel en in wasverzachter bakje ook azijn wasmachine gaat langer meer goed tegen vetluis☺️

Rianne Van de Pol

0

Login om een reactie te geven:Ik had eens mijn wasmachine stuk en kreeg een reparateur over de vloer die zag mijn dure kalgon staan en zei; meid gooi eens in keer in de 3 maanden een kopje soda in je machine en dan op 90 graden het langste programma laten draaien en je machine is kalk vrij.
Ik heb het gedaan en inmiddels zweer ik er bij.

Ilonka - Tip #2372

0 2

Moet je de soda dan in de wasmachine zelf gooien of op de plek waar je de wasverzachter en poeders erin doet ?

Carmen Frijlink

0

Al 2 x gedaan maar blijft muf ruiken :(

Kimberley Hulzebosch

0

Login om een reactie te geven:Rubber van voorlader af en toe met shampoo of afwamiddel insmeren dan voorkomt slijtage en deur sluit beter af.

Nina - Tip #1628

0 1

Absoluut niet insmeren met shampoo/afwasmiddel! Ook zeker niet doen bij rubbers van bijv. Koelkast/vriezer, het zeep droogt de rubbers uit, deze gaan scheuren.

Celeste Dassen

1

Login om een reactie te geven:Een keer per maand goedkope ontkalker in de machine doen en laten draaien wel een hele fles erin doen en je machiene gaat jaren mee.

Denise - Tip #2776

0 0

Login om een reactie te geven:Om uw wasmachine vrij van kalk te houden is geen duur middel nodig. Als u 1 keer per kwartaal een liter schoonmaakazijn toevoegd tijdens het draaien van een 90 graden programma blijft uw machine vrij van kalk.

Stijn Carels - Tip #2926

0 0

Login om een reactie te geven:Ik gebruik altijd bij iedere wasbeurt een eetlepel soda dat werkt het zelfde als calgon en is een stuk goedkoper.

Mathy - Tip #1261

0 0

Login om een reactie te geven:Steets vaker horen wij van klanten dan hun wasmachine muf ruikt of soms zelfs stinkt.(ruik maar eens in het laatje of in de trommel) en zeker als de deur enige tijd dicht is geweest.
DIT KOMT DOOR EEN COMBINATIE VAN VLOEIBAARZEEP EN TE LAGE TEMPRATUUR WASSEN. de wasmachine wordt niet meer heet genoeg om alles goed op te lossen en er blijven den vetten achter.
de oplossing was regelmarig op de hoogste stand 90 of 95 graden, eens om de tien was beurten is aan te raden. maar als u nu geen wasgoed heeft voor zulke hooge temeraturen dan kunt u de wasmachine ook zonder was aan zetten en er dan een VAATWASTABLET bij stoppen (via het deurtje natuurlijk)
herhaal dit eensin de twee maanden.
uw wasmachine ruikt nu niet meer vies maar is ook niet meer vervuilt en gaat ook niet meer zo snel defect.

De Monteur - Tip #3148

0 0

Login om een reactie te geven:Wist u dat moderne wasmachines veel minder water gebruiken? U hoeft dan ook véél minder wasmiddel te gebruiken. Eén volle eetlepel van een goed wasmiddel is meestal al voldoende om uw was prachtig schoon te krijgen. Probeert u maar!

Stijn Carels - Tip #2774

0 0

Login om een reactie te geven:Was met de wasmachine regelmatig op 95 graden, dan blijft de machine mooi schoon van binnen.
1 x per 15 wasbeurten
of op 95 graden zonder was maar met een handvol soda of een vaatwasblokje.
Je voorkomt er veel narigheid door
(stinkende was, niet meer centrifugeren, lagers gaan langer mee)
Een wasmachine-monteur.

Anoniem - Tip #1105

0 0

Login om een reactie te geven:Doe bij elke wasbeurt een scheut witte azijn in het wasverzachterbakje. Dit is goedkoper dan calgon en je was wordt er ook nog zachter door. De machine gaat echt langer mee.

Astrid - Tip #1614

0 0

Login om een reactie te geven:In plaats van dure ontkalker voor de wasmachine te kopen kunt u ook een keer per maand azijn in de wastrommel doen (ca. 3 à 4 lt.) en dan op 60 graden wassen, zonder was en weg is de kalk.

Yvette van den camp - Tip #2189

0 0

Login om een reactie te geven:Wil je je wasmachine goed onderhouden, maar toch de lekkere geur van wasverzachter in je was? Gebruik een half dopje wasverzachter en vul dit aan met de andere helft azijn. Dit verdund de vettige laag van wasverzachter en geeft toch een heerlijke geur.

Anoniem - Tip #2344

0 0

Login om een reactie te geven:Mijn wasmachine was nooit fris. De was kwam er dan ook nooit lekker fris uit. Totdat ik de volgende tip kreeg: doe drie liter witte azijn via het wasmiddelbakje in de wasmachine en laat de machine een was draaien op 95 graden. Sinds die tijd, zijn de nare luchtjes verdwenen!!! Echt een aanrader dus!

Loes - Tip #3301

0 0

Login om een reactie te geven:Was een aantal keer per maand je extra vuile was op 95 graden met azijn. Hiermee wordt en je was schoon en het ontkalkt gelijk je wasmachine. Dus wat wil je nog meer

Wendy - Tip #3506

0 0

Login om een reactie te geven:Vul het bakje van de wasmachine met soda. Laat de wasmachine op 95° draaien.
de leidingen zijn proper en je was ruikt weer fris.

Francine - Tip #5270

0 0

Login om een reactie te geven:Tip van mijn oma:
Als je de wasmachine wilt ontkalken,
gebruik GEEN schoonmaak azijn, maar NATUUR azijn, anders gaan de rubbers van de wasmachine kapot.

Anoniem - Tip #5672

0 0

Login om een reactie te geven:Wasmachine 95 graden laten wassen met 1 eetlepel gloor dit maakt de bacterie dood en lost zeepresten op. Natuurlijk zonder was erin!

Anoniem - Tip #6670

0 0

Login om een reactie te geven:Ik heb een plante spuit met wat schoonmaakazijn en als ik geen was te doen heb spuit ik een paar keer er in.
Als ik dan weer een was in doe ontkalkt je hem ook meteen

Anoniem - Tip #6818

0 0

Login om een reactie te geven:Na het gebruik van de wasmachine, blijf er bij een voorlader, altijd water staan onderin het afsluitrubber. Gevolg kalkvorming.
Ik hanteer een simpele methode: even een doekje erin leggen, water laten absorberen, doekje eruit, klaar.
Ik heb mijn wasmachine al 20 jaar(Miele)
zonder dat er een reparatie nodig was.

Rick - Tip #5209

0 0

Login om een reactie te geven:Neem twee vloeibare vaatwastabletten doe ze in wasmachine zet de wasmachine op 90 graden, na het volledige programma te hebben gedraaid is je wasmachine weer helemaal vetvrij, doe dit eens in de twee maanden.

Beumer - Tip #5198

0 0

Login om een reactie te geven:Van mijn monteur kreeg ik het advies om 1 x per maand de machine op 90 graden te laten draaien met flink wat soda erin. Was je normaal gesproken heel vaak dan dien je dit 1 x per 2 weken te doen. En voila: weg was de vieze geur uit mijn wasmachine!

Dianne - Tip #3573

0 0

Login om een reactie te geven:Maandenlang alle tips geprobeerd, ook die van Monteur op deze site. De enige remedie bleek om weer met poeder ipv vloeibaar te gaan wassen. Al na 5 wasbeurten was de stank helemaal weg!

Regina - Tip #4065

0 0

Login om een reactie te geven:Wrijf het rubber van je wasmachine regelmatig in met glycerine,voorkomt uitdrogen.

Merle - Tip #4230

0 0

Login om een reactie te geven:In wasmachines blijft altijd ongeveer een halve literwater achter na het wassen. De meeste wasmachines hebben onderin aan de voorzijde een soort plug met een klein dun slangetje eraan om de machine bij pech leeg te kunnen laten lopen. Trek dit slangtje eens voorzichtig een stukje uit de machine en trek de plug eruit, laat het water in een lege colafles lopen tot al het water uitde machine is. Ruik maar eens aan dit water, vaak is het ook nog troebel door vieze algen. Plug weer op het slangetje, dan 2 liter heet water met soda in de machine doen, na een uurtje of wat de wasmachine met een afwasblokje laten draaien en weg is de stank.

Rob - Tip #4995

0 0

Login om een reactie te geven:Ik doe bij elke was in plaats van wasverzachter Azijn in het bakje, veel goedkoper ook nog eens. Het ruikt dan misschien minder lekker maar dan gebruik je een lekkere parfum of deo zelf. Is trouwens ook goed voor mensen die allergisch zijn voor waspoeders enz.

Elize - Tip #4307

0 0

Login om een reactie te geven: