Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Blaasontsteking tips

Wat zijn de beste blaasontsteking tips naast de normale behandeling?

Lees alles wat je moet weten om de pijn van een blaasontsteking te verzachten. Huismiddeltjes en wondermiddeltjes komen aan bod om je te verlossen van die vreselijke pijn. Lees al onze 55 tips door en laat in de reacties ook weten of de blaasontsteking tips voor jou geholpen hebben!

Warm water met Baking soda nemen

Als je de blaasontsteking voelt opkomen: een goeie theelepel baking soda, ofwel zuiveringszout, ofwel natrium bicarbonaat oplossen in een kop warm water en opdrinken. Dit heeft bij mij al zo veel blaasontstekingen verholpen!
Als je dan toch een blaasontsteking hebt: 1,5 eetlepels baking soda op liter warm water en rustig (in een half uur tot een uur) opdrinken.
Hierbij kun je als aanvulling een enorme hoeveelheid vitamine C slikken (3000 mg kan zomaar) en eventueel D-mannose (zit vaak in capsules gecombineerd met vit.C).
Sinds ik deze trucs weet heb ik nooit meer antibiotica nodig gehad en er nooit meer langer dan een uur last van gehad. (Daarvoor ging ik zomaar eens per maand naar de ha voor een kuur/ preventiepillen)

Lidwien
Tip #11342
20 21
Karnemelk

Wat goed helpt is karnemelk drinken.

Wilma v.d. Esschert
Tip #1220
8 2
Berkenbladthee of Kamillethee

Berkenbladthee of Kamillethee zijn rustgevend voor de blaas en stillen de ergste pijn. Veel water drinken, houd de voeten en de buik warm. De vagina met afgekookt water schoonmaken en katoenen ondergoed dragen. Eventueel bij een ruwe ofwel geirriteerde vagina een beetje olie erop om het schrale te verzachten.

Tip #370
4 0
Tip tegen blaasontsteking

Ik zit al ruim 15 jaar met een chonische blaasontsteking. En bij mij werkt dit heel goed. Zet een flinke pot thee, ga lekker zitten op de bank (ik zet dan meestal een film aan) of in bed en zorg ervoor dat je benen en voeten goed warm worden. bijv: door middel van een deken en dikke sloffen. Drink de pot met thee zo snel mogelijk op en blijf dan nog even zitten. Totdat je blaas goed vol zit. In de tussen tijd niet gaan plassen.(ik wacht meestal totdat de film afgelopen is). En dan pas goed uitplassen. Nog een paar glazen water erachteraan. Ik ben er dan binnen 2 uur vanaf en voel ik me weer helemaal goed.

Tip #5521
3 4
D-mannose slikken werkt

Ik heb alles geprobeerd bij blaasontsteking (e. coli bacterie). 3 antibiotica kuren, cranberry sap, baking soda, asperges eten, etc. Niks hielp en ik had zoveel pijn/ongemak.

Uiteindelijk D-mannose geslikt. 

1ste dag 4 maal 3 pillen.
2e dag 3 maal 3 pillen
3e dag 3 maal 3 pillen
4e dag 2 maal 2 pillen
5e dag 1 pil in de ochtend en 1 in de avond
6e dag 1 pil in de ochtend en 1 in de avond

Waanzinnig effect. Urine laten testen, de huisarts geloofde het niet dat het zo goed kon werken. In tegenstelling tot antibiotica kuur is de e coli bacterie niet terug gekomen. Voel je het weer opkomen kan je het schema van dag 1 tot 3 aanhouden en weg is het. Hoor graag of je er zelf ook succes mee hebt. Groetjes!

tes
Tip #15445
3 2
Sinassappelsap doodt bacteriën

Mijn advies is om een fles / pak sinasappelsap naast je neer te zetten. (Sinasappelsap is zuur en doodt de bacteriën in je blaas.) Als je er ongeveer drie longdrink-glazen van gedronken hebt, moet je pas na drie kwartier gaan plassen. Dit herhaal je nog een keer en binnen twee uren is het over! Blijf voor de rest van de dag goed drinken.

Tip #7501
3 0
Extra persen na het plassen

Het helpt ook heel goed om na het plassen nog eens 30 seconden te blijven zitten en nog eens te persen. U zult zien dat er er altijd nog wat druppels uit komen. Dit kan, per toilet bezoek, een paar keer herhaald worden (juist deze kleine beetjes zijn belangrijk weg te plassen omdat hier nog veel bacterien in zitten die de blaas continue blijven irriteren). Ook is het raadzaam om in het toilet een glas naast het fontijntje te zetten en jezelf dwingen 2 glazen te drinken. Het doet nl veel meer pijn als je een heel klein plasje elke keer hebt dan als je een normale hoeveelheid kunt plassen.

Saskia
Tip #1895
3 0
Appelsap vermindert blaasontstekling

Drink bij het begin van een blaasontsteking veel appelsap, door de zuurgraad van het sap zal de blaasontsteking snel verminderen.

Yvonne
Tip #2367
2 0
Veel water drinken

Veel water drinken, zelfs al vind je het niet lekker. Een paar dagen lang zo'n 2 liter per dag drinken om de blaas gevuld en nat te houden. In een te lege blaas kunnen bacteriën zich namelijk in een razend tempo vermenigvuldigen en dit wil je nu juist voorkomen! En dames: ALTIJD van voor naar achteren vegen na het toiletgebruik...

Tip #1130
2 0
Voorkom gebruik antibiotica

Let op: gebruik geen antibiotica als dat niet nodig is. Dat doodt ook de goede bacterien in je lichaam en verminderd je weerstand. Bij mij hielp bij opkomende blaasontsteking 1000 mg vitamine C, cranberry pillen en Viola Equi (van Bloem Gezondheidsproducten). Dat is een soort natuurlijk antibioticum. Succes ermee.

Tip #2833
2 0
Vitamince C bij blaasontsteking

Bij blaasontsteking, los een vitamine C bruistablet op in een glas water en drink dit vlak voor het slapengaan. De vitamine C zorgt voor een hogere zuurgraad in de blaas tijdens de nachtrust waardoor bacterien die de ontsteking veroorzaken gedood worden.

Tip #4511
2 0
Cranberry sap werkt tegen pijn

Last van een pijnlijke blaasontsteking. Drink cranberry sap.

Anne-marie
Tip #5548
2 0
Appe vinigair voorkomt blaasontsteking

Bij het voorkomen van blaasontsteking kan ook het drinken van apple vinigar helpen, te koop in reform winkel.Drink driemaal daags twee theelepels apple vinigar in een glas water, dit verhoogd de zuurgraad in de blaas en dood zodoende de blaasbacterieen.

Ben
Tip #5338
2 1
Cranberry sap bij blaasontsteking

Ik heb vaker last gehad van blaasontsteking en heb eindelijk uitgevonden hoe het op een natuurlijke manier over gaat. Drink iedere dag 2 pakken cranberry sap ( zonder toegevoegde ingrediënten en ben er zeker van dat er een hoog gehalte cranberry sap in zit). Je hoeft alles niet in een keer te drinken maar zorg dat op het einde van de dag de pakken sap leeg zijn. Doe dit tot de blaasontsteking weg is ( bij mij ongeveer 2/3 dagen) door het sap wordt de blaas schoon gemaakt en gaan alle bacteriën die blaasontsteking veroorzaken mee naar buiten. Het water drinken is gewoon erg gezond voor je lichaam en maakt je blaas ook wel schoon maar neemt niet zo zeer alle bacteriën die blaasontsteking veroorzaken mee naar buiten. Je moet wel veel plassen op een dag maar dat komt omdat je veel vocht binnen krijgt. Cranberry sap is trouwens heel gezond en het is er ook in de vorm van tabletten.

Anoniem uit Limburg
Tip #9300
1 0
Tea tree olie op een washandje

Maak een washandje nat, doe daar een paar druppels tea tree olie op, en was daar je vagina mee.

Tip #8430
1 4
Zuurtegraad vagina in balans houden

Blaasontsteking kan door (darm-)bacteriën ontstaan, deze kunnen zich makkelijker ontwikkelen en verspreiden als de zuurtegraad van de vagina niet in orde is. Dat is sneller het geval bij synthetisch (polyester etc) ondergoed - katoen dragen en het NIET met agressieve zeep wassen van de vagina. Normale zeep verstoord de normale ph waarde van de vagina. Er is ph5 zeep hiermee kun je de ph-waarde van de vagina in balans houden/herstellen. Dit is dus ter voorkoming van blaasontsteking, niet ter behandeling ervan als je het eenmaal hebt.

Tip #8853
1 0
Blaasontstekingen door urineretentie

Omdat ik M.S. heb, heb ik veel last van blaasontstekingen door urineretentie. Mijn homeopaat adviseerde om bij een blaasontsteking, echina force tabletten, Solidago druppels en vit. C te gebruiken. Dat helpt erg goed en ik heb al geruime tijd geen anti-biotica meer hoeven gebruiken.

Gonny van der heijden
Tip #4582
1 0
Zuurtegraad op peil houden

Bij chronische blaasonsteking is het raadzaam, iedere dag vitamine C 500 of 1000 mg. in te nemen. Dat houdt de zuurgraad in de blaas op peil en de blaas is minder gevoelig voor infectie. Dit advies kreeg ik van de Uroloog. En het werkt.

Karo
Tip #1231
1 0
Heermoes- en brandnetelthee

Heermoes thee en of brandnetel thee is daar heel goed voor en vooral de heermoesthee is succes vezekerd voor nierstenen na een paar dagen gaat het weg en de brandnetel thee is tevens ook goed voor allergieën.

Corina
Tip #1340
1 1
Koemis koetjingthee

Gebruik Koemis koetjingthee(Reformwinkel) samen met vitamine C. Urine wordt zo zuur dan de bacterien kapot gaan. Werkt prima.

Tip #1748
1 0
D-Mannose van Care-Free

Blaasontsteking door E-colibacterie veroorzaakt. Steeds weer, een half jaar lang. Wat een ellende!!! Alles al geprobeerd. Cranberry's etc.. Ook veel antibioticakuren gehad. Nu resistent voor veel antibiotica. Het voedingssupplement wat me heeft geholpen is D-Mannose van Care-Free. Wat een opluchting. Kan het iedereen aanraden. Laat je urine op kweek zetten zodat je weet welke bacterie de veroorzaker is. En een resitentietest is ook een aanrader. Kreeg steeds dezelfde antibiotica terwijl ik daar resistent voor was. Succes.

Tip #3600
1 0
Cranberrysap drinken

Voor blaasontsteking en het voorkomen ervan: Cranberrysap drinken, of thee van gedroogde cranberrys drinken, het helpt echt.

Tip #371
1 0
Ondergoed van katoen dragen

Geen synthetisch strak ondergoed dragen, maar ondergoed van katoen! De synthetische stof veroorzaakt een vochtige broeierige omgeving, die bacteriegroei bevordert.

Judy
Tip #3369
1 0
Tip van een oude verpleegster

Met medicijnen duurde het veel te lang. Nu gebruik ik 2 bruistablette vitamine c ( in de gele cilinderverpakking) en na 1 dag was de ontsteking weg. Tip van een oude verpleegster.

Rona kuijper
Tip #11797
0 0
Mijn tips bij blaasontsteking

Ja wel het is weer zover. Blaasontsteking :(. Bij ons zit het in de familie... Helaas. Ook heb ik al een nierbekken ontsteking gehad! Die is ook leuk :-(. Ik leef gezond, veeg mijn bibs goed af, na sexytime ga ik gelijk plassen. Enz enz. Mijn tip: Neem een warm bad of douche. Zorg dat je ladypart down under hygiënisch blijft. Kleed je vervolgens lekker warm aan (geen strakke kleding ) . Maak een gigantische pot thee (brandnetel) en gebruik d-manose. Drink daarnaast flink wat water en cranberry sap. Plas je blaas goed leeg. Met een halve dag moet je je beter voelen.

willeke benerink
Tip #11009
0 0
Beginnende blaastontsteking

Bij een beginnende blaasontsteking een stuk of 8 vitamine c tabletjes eventueel 2 keer per dag eten en veel drinken en de blaasontsteking verdwijnt.

Tip #372
0 0
Cranberrysap

Het drinken van Cranberrysap is erg goed tegen een cystitis (blaasontsteking), omdat dit de PH waarde (zuurgraad) van de blaas weer neutraal maakt. Waardoor de bacteriën dood gaan die dit veroorzaken.

omaatje
Tip #11678
0 0
Vitamine C

Neem veel vitamine C, het maakt niet uit hoeveel, want als je te veel neemt plas je het toch weer uit.

britt123
Tip #11821
0 0
Geen drank met suiker

Dranken met suiker vermijden (zoals frisdranken). De bacterie houdt van suikers en kan zich daardoor juist vermenigvuldigen.

Janine
Tip #3903
0 0
Neem een biertje

Dit is een tip die ik van mijn oma heb: drink een biertje. Dat klinkt heel gek, maar het verzacht het prikkende gevoel in de blaas onmiddelijk en je moet er veelvuldig van plassen. Het is out of the box, maar nood breekt wet! Ik heb heel vaak blaasontsteking en het is een vaste remedie. Let op: de blaasontsteking gaat er niet van weg, je zult alsnog misschien naar de dokter moeten en dan vervalt het omdat je antibiotica niet met alcohol mag combineren, maar als je het 's avonds voelt en je kunt er nog even niks mee, dan verlicht het de pijn in elk geval.

Judith2201
Tip #11789
0 0
Jeuk bij blaasontsteking verhelpen

Bij jeuk bij blaasontsteking wat yoghurt op een maandverband doen(kotex), koelt en stilt de jeuk. Tevens voor vaginale schimmel Petra

Petra Britton
Tip #14469
0 0
Plassen na het vrijen

Blaasontsteking: als je dit wilt voorkomen, plas dan altijd na het vrijen (als een vriendin met een nieuwe man ineens zo vaak blaasontsteking heeft weet u hoe het komt).

Tip #373
0 0
Paleo helpt voorkomen

Mensen zouden me vermoorden als ik mijn MENING geef. Het leeuwendeel van de mensheid is "verslaafd" aan suiker. Men zegt vaak: ik leef gezond. Ja ja.
Je kunt pas echt zeggen dat je gezond eet en leeft als je alleen groente, fruit, vlees, vis, eieren, noten, zaden, gezonde vetten als kokosolie en ghee eet, ruim 2 liter WATER drinkt op een dag en voldoende beweegt. Sinds ik Paleo eet, (inmiddels 3 jaar) heb ik nooit meer last van blaasontstekingen. Voorheen iedere maand! de sjaak. Ik sport zo'n 5x per week. De oermens liep zo'n 40km per dag. Dus, forget al die pillen (symptoom bestrijding) en kom in actie. Actie is reactie.

Rowena Bos
Tip #15286
0 0
Goede ervaring met BlaseCare

Na de overgang begon bij mij de blaasontsteking pech. Steeds opnieuw een beginnende ontsteking. Beginnend want ik begin dan meteen met meer water te drinken, een bruistablet vitamine c van 1000 mg te nemen en daarnaast twee capsules van BlaseCare. Ook drink ik hierbij thee met een stukje gember erin getrokken en meng ik een rauw knoflookteentje in stukjes door mijn eten. De blaasontsteking is dan binnen enkele uren weer weg. Ook let ik op hoe ik op het toilet zit, en dat ik goed uit plas. Waarbij het belangrijk is om na het plassen even te blijven zitten en wat op en neer, en naar voren en achter te bewegen zodat de soms achter gebleven plas er toch nog uitkomt. Klinkt lachwekkend, maar helpt wel. Daarbij niet te hard persen.

MJYSD
Tip #16245
0 0
Badedas verlicht pijn blaasontsteking

Bij blaasontsteking ga ik altijd in een warm bad met Badedas (te koop bij drogist). Dit is niet voorkomend of helpend maar het verlicht oprecht de pijn voor de rest van de dag !!

Tamara Asbroek
Tip #16253
0 0
Popurine extra forte druppels. 3 x daags 40 druppels in weinig water. Vlak voor het slapen gaan laatste dosis nemen met weinig water zodat het heel de nacht in je blaas zit. En 1 x 1000 mg vitamine C tablet in de avond. Werkt perfect. Dit hoeft alleen als je de blaasontsteking hebt, maar als je het aanvoelt komen kan je het preventief nemen. Al jaren bezig. Veel antibioticakuuren verder en verder hielp niks. Eindelijk ben ik van mijn probleem verlost.

Healthtips
Tip #16391
0 0
Heb je het gevoel dat je een blaasontsteking hebt, dan helpt deze tip echt. Alleen niet doen wanneer je zwanger bent!! Drink een glas water of 2. Kook een waterkoker vol water, doe dit in een emmer. Zet de emmer in de badkamer, desnoods een handdoek eronder om schuiven te voorkomen. Ga bloot boven de emmer zitten/hangen. Als je moet plassen laat het gewoon lopen. De hitte doodt de bacteriën.

liesje2.0
Tip #16393
0 0
Koude douche

Het klinkt misschien raar, maar als je blaasontsteking hebt helpt het heel goed om even de koude douche erop te zetten. Hierna ga je zonder ondergoed even op bed liggen met een koud, nat washandje of juist een hele warme kruik/pittenzak.

Jane weet raad
Tip #15004
0 0
Citroen, Berendruif en Vitamice C

Pers elke ochtend een citroen uit en leng deze aan met lauwwarm water en neem beredruif of D-manosse capsules verder helpt daarnaast een hoge dosis vitamine C tabletten!

Marlijn Claessens
Tip #8949
0 0
Blaasontsteking? sinaasappelsap!

Heb er op dit moment ook last van lag een uur 's nachts wakker eindeloos te denken wat zou helpen, tot ik me bedacht dat we sinaasappelsap hadden. Ik heb 2 glazen achter elkaar gedronken met een vleugje citroensap erdoorheen. Ik heb nu geen irriterend of brandend gevoel meer en kan nu nog eventjes verder slapen. Dus tip: kan je niet slapen door een blaasontsteking drink sinaasappelsap.

Stephannieex
Tip #9304
0 0
Iedere dag karnemelk

Iedere dag een grote beker karnemelk zonder suiker drinken helpt bij mij om een blaasontsteking te voorkomen.

Wilma
Tip #4025
0 0
Water en brandnetelthee

Brandnetelthee drinken en lekker veel water en dit over de gehele dag (: voor je het weet is het al stukken minder of zelfs al weg!

Tip #7315
0 0
Dit werkt tegen blaasontsteking

Het beste werkt na de seks te plassen en je vagina van blaas naar je anus af te vegen. Als je dan toch een blaas ontsteking denkt te krijgen, veel vitamine pillen slikken en veel te drinken, maakt niet uit wat als het maar vocht is. Als het niet geholpen heeft, niet langer ermee rondlopen, maar haal gewoon blaasontsteking pillen bij de huisarts!!!

Loes
Tip #2836
0 0
Heermoes bij beginnende blaasontsteking

Bij beginnende blaastontsteking: 50 gram heermoes (bij reformzaak te koop) zachtjes laten inkoken in een halve liter water. De boel zeven en het vocht in drie etappes drinken. Eventueel de volgende dag nog eens herhalen en combineren met (ongezoete) cranberrysap. Niet lekker, maar bijzonder effectief!

Anne-Marie
Tip #2986
0 0
Brandnetelthee drinken

Bij een blaasontsteking of het zuiveren van je blaas is er maar 1 oplossing namelijk brandnetelthee drinken. Brandnetels zijn bloedzuiverend.

Angelo Cabooter
Tip #4612
0 0
Bloemblaadjes van de Geranium

Neem 3 x per dag 3 verse bloemblaadjes van een geranium of 3 x pd. 5 gedroogde bloemblaadjes. Blaadjes goed kauwen. Bijt maar eens in het witte puntje van een blad, dat is erg zuur. Werkt prima.

Leny
Tip #5412
0 0
Lichaamseigen stof D-mannosse

D-mannosse, te koop bij de Tuinen; een lichaamseigen stof die zich aan de bacterie bindt, zodat deze zich niet (meer) aan de blaaswand kan hechten. Gegarandeerd succes!!.

Ineke
Tip #5482
0 0
Wollen ondergoed

Zelf kreeg ik vroeger wollen ondergoed, nadat ik regelmatig blaasontsteking had gehad. Of het daardoor is gekomen weet ik niet maar heb er daarna geen last weer van gehad.

Trea
Tip #3097
0 0
Ga langs bij de dokter!

Het is een fabel dat vitamine c helpt als je een blaasontsteking hebt. Het staat zelfs in de bijsluiter van het medicijn. Ik heb 4 dagen rondgelopen met een blaasontsteking en erg veel vitamine c, appelsap en crandberrysap gedronken, maar dit helpt niet. Ga naar de dokter, je moet veel drinken en vier maal per dag een capsule innemen. Dan is de blaasontsteking genezen na 5 dagen.

Suzanne
Tip #5077
0 0
Heilzame kracht van D-Mannose

Bij de reform haal je een potje D-Mannose. Zijn een soort kristallen en werken prima. Gewoon in water oplossen en opdrinken. Kan ook preventief gebruikt worden.

Giusi Magliano
Tip #4856
0 0
Rozenbottelthee tegen blaasontsteking

Rozenbottelthee of rozenbottels. De rozenbottels ontzaden, dan rauw opeten, of laten drogen en thee van maken bij blaasontsteking, werkt uitstekend! Veel warm/heet drinken.

Tip #5221
0 0
Peterselie bij blaasaandoeningen

Peterselie is bij de meeste mensen bekend. Dat het niet alleen lekker is, maar ook geneeskrachtig, weten minder mensen. Het stimuleert niet alleen de stofwisseling maar het werkt ook gunstig bij maag-, nier- en blaasaandoeningen. Meestal doe ik zelf een glas water met een paar takjes peterselie 2/3 minuten koken en dan het laten afkoelen en de sap opdrinken. Mijn blaas werd er rustiger van, had minder pijn met plassen en de jeuk was weg. Dus ik zou zeggen proberen waard.

E. OA
Tip #4881
0 0
Loop niet te lang met blaasontsteking

Een blaasonsteking kan zeer gevaarlijk zijn als deze niet over gaat. Blijf er nooit langer dan een paar dagen mee lopen. Op de eerste dag gelijk aan de cranberry capsules/sap, liters water en 1000mg+ vitamine C (ook weer niet teveel) en anders echt naar een arts.
Heb dit jaar 2 maanden aan de antibiotica gelegen voor nierbekken ontsteking en daardoor nu maandelijks wel last en weinig energie. Is echt niet aan te raden hoor...

Lien
Tip #5150
0 0
2 liter Cranberrysap

Als je blaasonstekeing heb geruik dan 2 liter cranberrysap op gebruik cranberrypillen bij mij werkt het prima na een dag of 3 a 4 is het weer over!!!!

Ingrid
Tip #4145
0 0
Blaasontsteking: D-Mannose

Dankzij omaweetraad cranberry D-mannose (Etos) gekocht na een week lang blaasontsteking te hebben gehad die naar ontzettende rugpijn leidde. Ook pure cranberrysap bij H&B zonder suikers gehaald en merkte na 1 dag al verschil, na 3 dagen was het bijna over. Natuurlijk ook veel water drinken!

Denisestark
Tip #16495
0 0
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.