Wat goed helpt is karnemelk drinken.

Wilma v.d. Esschert - Tip #1220

4 0

Login om een reactie te geven:Berkenbladthee of Kamillethee zijn rustgevend voor de blaas en stillen de ergste pijn. Veel water drinken, houd de voeten en de buik warm. De vagina met afgekookt water schoonmaken en katoenen ondergoed dragen. Eventueel bij een ruwe ofwel geirriteerde vagina een beetje olie erop om het schrale te verzachten.

Anoniem - Tip #370

1 0

Login om een reactie te geven:Ik zit al ruim 15 jaar met een chonische blaasontsteking. En bij mij werkt dit heel goed. Zet een flinke pot thee, ga lekker zitten op de bank (ik zet dan meestal een film aan) of in bed en zorg ervoor dat je benen en voeten goed warm worden. bijv: door middel van een deken en dikke sloffen. Drink de pot met thee zo snel mogelijk op en blijf dan nog even zitten. Totdat je blaas goed vol zit. In de tussen tijd niet gaan plassen.(ik wacht meestal totdat de film afgelopen is). En dan pas goed uitplassen. Nog een paar glazen water erachteraan. Ik ben er dan binnen 2 uur vanaf en voel ik me weer helemaal goed.

Anoniem - Tip #5521

0 1

Wat voor thee drink je? Doe je er suiker bij?!

samra

0

Login om een reactie te geven:Geen synthetisch strak ondergoed dragen, maar ondergoed van katoen! De synthetische stof veroorzaakt een vochtige broeierige omgeving, die bacteriegroei bevordert.

Judy - Tip #3369

0 0

Login om een reactie te geven:Let op: gebruik geen antibiotica als dat niet nodig is. Dat doodt ook de goede bacterien in je lichaam en verminderd je weerstand. Bij mij hielp bij opkomende blaasontsteking 1000 mg vitamine C, cranberry pillen en Viola Equi (van Bloem Gezondheidsproducten). Dat is een soort natuurlijk antibioticum. Succes ermee.

Anoniem - Tip #2833

0 0

Login om een reactie te geven:Drink bij het begin van een blaasontsteking veel appelsap, door de zuurgraad van het sap zal de blaasontsteking snel verminderen.

Yvonne - Tip #2367

0 0

Login om een reactie te geven:Het beste werkt na de seks te plassen en je vagina van blaas naar je anus af te vegen. Als je dan toch een blaas ontsteking denkt te krijgen, veel vitamine pillen slikken en veel te drinken, maakt niet uit wat als het maar vocht is. Als het niet geholpen heeft, niet langer ermee rondlopen, maar haal gewoon blaasontsteking pillen bij de huisarts!!!

Loes - Tip #2836

0 0

Login om een reactie te geven:Blaasontsteking door E-colibacterie veroorzaakt. Steeds weer, een half jaar lang. Wat een ellende!!!
Alles al geprobeerd. Cranberry's etc.. Ook veel antibioticakuren gehad. Nu resistent voor veel antibiotica. Het voedingssupplement wat me heeft geholpen is D-Mannose van Care-Free. Wat een opluchting. Kan het iedereen aanraden. Laat je urine op kweek zetten zodat je weet welke bacterie de veroorzaker is. En een resitentietest is ook een aanrader. Kreeg steeds dezelfde antibiotica terwijl ik daar resistent voor was. Succes.

Anoniem - Tip #3600

0 0

Login om een reactie te geven:Zelf kreeg ik vroeger wollen ondergoed, nadat ik regelmatig blaasontsteking had gehad. Of het daardoor is gekomen weet ik niet maar heb er daarna geen last weer van gehad.

Trea - Tip #3097

0 0

Login om een reactie te geven:Bij beginnende blaastontsteking: 50 gram heermoes (bij reformzaak te koop) zachtjes laten inkoken in een halve liter water. De boel zeven en het vocht in drie etappes drinken. Eventueel de volgende dag nog eens herhalen en combineren met (ongezoete) cranberrysap.
Niet lekker, maar bijzonder effectief!

Anne-Marie - Tip #2986

0 0

Login om een reactie te geven:Het helpt ook heel goed om na het plassen nog eens 30 seconden te blijven zitten en nog eens te persen. U zult zien dat er er altijd nog wat druppels uit komen. Dit kan, per toilet bezoek, een paar keer herhaald worden (juist deze kleine beetjes zijn belangrijk weg te plassen omdat hier nog veel bacterien in zitten die de blaas continue blijven irriteren).
Ook is het raadzaam om in het toilet een glas naast het fontijntje te zetten en jezelf dwingen 2 glazen te drinken. Het doet nl veel meer pijn als je een heel klein plasje elke keer hebt dan als je een normale hoeveelheid kunt plassen.

Saskia - Tip #1895

0 0

Login om een reactie te geven:Gebruik Koemis koetjingthee(Reformwinkel) samen met vitamine C. Urine wordt zo zuur dan de bacterien kapot gaan. Werkt prima.

Anoniem - Tip #1748

0 0

Login om een reactie te geven:Bij een beginnende blaasontsteking een stuk of 8 vitamine c tabletjes eventueel 2 keer per dag eten en veel drinken en de blaasontsteking
verdwijnt.

Anoniem - Tip #372

0 0

Login om een reactie te geven:Voor blaasontsteking en het voorkomen ervan: Cranberrysap drinken, of thee van gedroogde cranberrys drinken, het helpt echt.

Anoniem - Tip #371

0 0

Login om een reactie te geven:Blaasontsteking: als je dit wilt voorkomen, plas dan altijd na het vrijen (als een vriendin met een nieuwe man ineens zo vaak blaasontsteking heeft weet u hoe het komt).

Anoniem - Tip #373

0 0

Login om een reactie te geven:Veel water drinken, zelfs al vind je het niet lekker. Een paar dagen lang zo'n 2 liter per dag drinken om de blaas gevuld en nat te houden. In een te lege blaas kunnen bacteriën zich namelijk in een razend tempo vermenigvuldigen en dit wil je nu juist voorkomen!
En dames: ALTIJD van voor naar achteren vegen na het toiletgebruik...

Anoniem - Tip #1130

0 0

Login om een reactie te geven:Heermoes thee en of brandnetel thee is daar heel goed voor en vooral de heermoesthee is succes vezekerd voor nierstenen na een paar dagen gaat het weg en de brandnetel thee is tevens ook goed voor allergieën.

Corina - Tip #1340

0 0

Login om een reactie te geven:Bij chronische blaasonsteking is het raadzaam, iedere dag vitamine C 500 of 1000 mg. in te nemen. Dat houdt de zuurgraad in de blaas op peil en de blaas is minder gevoelig voor infectie. Dit advies kreeg ik van de Uroloog. En het werkt.

Karo - Tip #1231

0 0

Login om een reactie te geven:Dranken met suiker vermijden (zoals frisdranken). De bacterie houdt van suikers en kan zich daardoor juist vermenigvuldigen.

Janine - Tip #3903

0 0

Login om een reactie te geven:Iedere dag een grote beker karnemelk zonder suiker drinken helpt bij mij om een blaasontsteking te voorkomen.

Wilma - Tip #4025

0 0

Login om een reactie te geven:Neem 3 x per dag 3 verse bloemblaadjes van een geranium of 3 x pd. 5 gedroogde bloemblaadjes. Blaadjes goed kauwen. Bijt maar eens in het witte puntje van een blad, dat is erg zuur. Werkt prima.

Leny - Tip #5412

0 0

Login om een reactie te geven:Bij het voorkomen van blaasontsteking kan ook het drinken van apple vinigar helpen, te koop in reform winkel.Drink driemaal daags twee theelepels apple vinigar in een glas water, dit verhoogd de zuurgraad in de blaas en dood zodoende de blaasbacterieen.

Ben - Tip #5338

0 0

Login om een reactie te geven:D-mannosse, te koop bij de Tuinen; een lichaamseigen stof die zich aan de bacterie bindt, zodat deze zich niet (meer) aan de blaaswand kan hechten. Gegarandeerd succes!!.

Ineke - Tip #5482

0 0

Login om een reactie te geven:Last van een pijnlijke blaasontsteking. Drink cranberry sap.

Anne-marie - Tip #5548

0 0

Login om een reactie te geven:Mijn advies is om een fles / pak sinasappelsap naast je neer te zetten. (Sinasappelsap is zuur en doodt de bacteriën in je blaas.) Als je er ongeveer drie longdrink-glazen van gedronken hebt, moet je pas na drie kwartier gaan plassen. Dit herhaal je nog een keer en binnen twee uren is het over! Blijf voor de rest van de dag goed drinken.

Anoniem - Tip #7501

0 0

Login om een reactie te geven:Brandnetelthee drinken en lekker veel water en dit over de gehele dag (: voor je het weet is het al stukken minder of zelfs al weg!

Anoniem - Tip #7315

0 0

Login om een reactie te geven:Rozenbottelthee of rozenbottels. De rozenbottels ontzaden, dan rauw opeten, of laten drogen en thee van maken bij blaasontsteking, werkt uitstekend! Veel warm/heet drinken.

Anoniem - Tip #5221

0 0

Login om een reactie te geven:Een blaasonsteking kan zeer gevaarlijk zijn als deze niet over gaat. Blijf er nooit langer dan een paar dagen mee lopen. Op de eerste dag gelijk aan de cranberry capsules/sap, liters water en 1000mg+ vitamine C (ook weer niet teveel) en anders echt naar een arts.
Heb dit jaar 2 maanden aan de antibiotica gelegen voor nierbekken ontsteking en daardoor nu maandelijks wel last en weinig energie. Is echt niet aan te raden hoor...

Lien - Tip #5150

0 0

Login om een reactie te geven:Bij blaasontsteking, los een vitamine C bruistablet op in een glas water en drink dit vlak voor het slapengaan. De vitamine C zorgt voor een hogere zuurgraad in de blaas tijdens de nachtrust waardoor bacterien die de ontsteking veroorzaken gedood worden.

Anoniem - Tip #4511

0 0

Login om een reactie te geven:Als je blaasonstekeing heb geruik dan 2 liter cranberrysap op gebruik cranberrypillen bij mij werkt het prima na een dag of 3 a 4 is het weer over!!!!

Ingrid - Tip #4145

0 0

Login om een reactie te geven:Omdat ik M.S. heb, heb ik veel last van blaasontstekingen door urineretentie.
Mijn homeopaat adviseerde om bij een blaasontsteking, echina force tabletten, Solidago druppels en vit. C te gebruiken. Dat helpt erg goed en ik heb al geruime tijd geen anti-biotica meer hoeven gebruiken.

Gonny van der heijden - Tip #4582

0 0

Login om een reactie te geven:Bij een blaasontsteking of het zuiveren van je blaas is er maar 1 oplossing namelijk brandnetelthee drinken. Brandnetels zijn bloedzuiverend.

Angelo Cabooter - Tip #4612

0 0

Login om een reactie te geven:Het is een fabel dat vitamine c helpt als je een blaasontsteking hebt. Het staat zelfs in de bijsluiter van het medicijn. Ik heb 4 dagen rondgelopen met een blaasontsteking en erg veel vitamine c, appelsap en crandberrysap gedronken, maar dit helpt niet. Ga naar de dokter, je moet veel drinken en vier maal per dag een capsule innemen. Dan is de blaasontsteking genezen na 5 dagen.

Suzanne - Tip #5077

0 0

Login om een reactie te geven:Peterselie is bij de meeste mensen bekend. Dat het niet alleen lekker is, maar ook geneeskrachtig, weten minder mensen. Het stimuleert niet alleen de stofwisseling maar het werkt ook gunstig bij maag-, nier- en blaasaandoeningen.

Meestal doe ik zelf een glas water met een paar takjes peterselie 2/3 minuten koken en dan het laten afkoelen en de sap opdrinken. Mijn blaas werd er rustiger van, had minder pijn met plassen en de jeuk was weg. Dus ik zou zeggen proberen waard.

E. OA - Tip #4881

0 0

Login om een reactie te geven:Bij de reform haal je een potje D-Mannose. Zijn een soort kristallen en werken prima. Gewoon in water oplossen en opdrinken. Kan ook preventief gebruikt worden.

Giusi Magliano - Tip #4856

0 0

Login om een reactie te geven: