Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Jeuk anus

Hoe verhelp je anale jeuk?

Jeuk aan de anus is een vervelend probleem en kan meerdere oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met een geïrriteerde huid, kleine anusscheurtjes, eczeem of aambeien. Ook kinderen kunnen last van de irritatie hebben. Soms komt het door wormpjes zoals aarsmaden. Op deze pagina vind je ervaringen en tips van anderen die je kunnen helpen met het probleem. Vaak gaat dit over hoe je anus jeuk kunt verhelpen met natuurlijke middeltjes. Raadpleeg de huisarts bij blijvende klachten vanwege jeuk rond de anus.

Voorzichtig zijn met de huid

Goed schoonhouden en voorzichtig omgaan met de huid rond de anus kan de jeuk verminderen. Dus geen hard toiletpapier gebruiken maar deppen met vochtig wc papier zonder agressieve middelen. Goed droogmaken en eventueel insmeren met zinkzalf.

Oma Jeltje
Tip #18044

Anus insmeren met appelstroop voor het slapen, in de ochtend afspelen en een beetje tandpasta er op doen.

IK bleek allergisch voor zink en dat zit in heel veel zalven. Bepanthen babyzalf zit geen zink in.

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt op lossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.