Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Likdoorn verwijderen

Hoe kan je likdoorn of eksteroog het beste verwijderen?

Een likdoorn ofwel eksteroog is een eeltplek die naar binnen groeit en prikt in het omringende weefsel. Het spreekt voor zich dat je een likdoorn goed moet aanpakken. Zie de onderstaande unieke gebruikerservaringen.

Ducttape tegen likdoors

Gelezen op internet tegen likdoorns onder je hiel: een stuk ducktape erop plakken,tot het over is. De ducktape bevat een stofje tegen de likdoorns, echt super! Maar klimopblaadjes 24 uur in azijn laten weken en die erop doen werkt ook prima! Moet je dan wel 3 weken volhouden.

Tip #4907


Knofllookteentjes, zout en citroensap

Er is een wondermiddel die likdoorns doen verdwijnen op een zeer snelle manier. Neem een paar knoflookteentjes voeg daar een theelepel zout aan toe en misschien ook een paar druppels citroensap. Goed samenvoegen tot een soort knoflookpap. Als dit klaar is wikkel je dit met wat verband om je voeten. En laat de magie maar werken! Binnen een dag deed mijn voet geen (ernstige) pijn meer en je kan het proces herhalen tot de likdoorn verdwijnt. Dit werkt echt heel erg goed!

Tip #7587


Formule W op de likdoorn

Doe wat Formule W op de eeltplek of likdoorn. Herhaal tot de plek zacht is, zodat je de huid kunt verwijderen. Tip van mijn pedicure!

Monique
Tip #1207


Door een grasveld met dauw lopen

Als kind had ik eens een pijnlijke likdoorn (eksteroog) op de bal van mijn voet onder mijn grote teen. Uiteindelijk kon ik niet eens meer goed lopen. De huisarts kwam er aan te pas en hij besloot de likdoorn weg te snijden ('uit te lepelen'). Dat deed hij zonder verdoving; een nare ervaring en tranen in de ogen springend pijnlijk, want de plek zat heel diep in de huid en was ontstoken bovendien. Nodeloos te zeggen dat het angstzweet me uitbrak toen ik na een paar maanden merkte dat er op dezelfde plek wéér een likdoorn groeide. Toevallig kreeg ik in die tijd een tip die ik maar raar vond (zeker als kind), maar ik wilde zo graag van mijn kwaal af dat ik het probeerde, en...het was de gouden tip! Wat moet je doen? 's morgens vroeg met blote voeten (althans in elk geval met de voet met likdoorn) door gras met ochtenddauw lopen! Wekker zetten, dauwig grasveldje zoeken en lekker een 5 minuten er doorheen wandelen. Nog verkwikkend en tegelijk ontspannend ook! Mijn likdoorn verdween als sneeuw voor de zon en is nooit meer wedergekeerd!

As
Tip #3596


Klimop bladeren weken in azijn

Likdoorns op vriendelijke manier weghalen: Week 2 klimop bladeren 24 uur in azijn, doe de bladeren op de likdoorn met een pleister, ververs dit elke dag, binnen 3 weken is de likdoorn er in zijn geheel uitgekomen.

J. Tollenaar
Tip #495


Likdoorn verwijderen met trekzalf

Doe op de likdoorn een puntje van een mes trekzalf op de likdoorn iedere dag geraken en de likdoorn zal spoedig verdwijnen meestal binnen 3 weken

Ronnie V
Tip #20193


Klimopblad met azijn

Ik had een likdoorn onder mijn voet en een op mijn kleine teen zijn weg met kllmopblad 24 uur in de azijn zetten en 24 uur op de likdoorn laten zitten. Heb dit ruim 14 dagen gedaan met resultaat,je voelde het eruit trekken [was wel met pijn ] mijn pedicure zegt dat het eruit is.

Lenie
Tip #4115


Ik had een wrat en een likdoorn op mijn voet. Ik heb ze allebei elke dag aangestipt met een wrattenpen, en ik zag al binnen een week resultaat!

Armaelle
Tip #16331


Klimop bladeren weken

Week 2 klimop bladeren 24 uur in azijn, doe de bladeren op de likdoorn met een pleister, ververs dit elke dag, binnen 3 weken is de likdoorn er in zijn geheel uitgekomen.

Suzan Kokke
Tip #20117


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen